טיפ

genna

New member
טיפ

קוראים לי גנדי,16, ואני חי את נינג´יטסו כבר 4 שנים.... אפשר להגיד שחונכתי לזה... אני לא יודע מה איתכם, אבל אני לא למדתי כאן...זאת אומרת אני באתי מוולדיווסטוק שברוסיה.. האזור של העיר הזאת גובל עם קוריאה... כך שבהתחלה למדתי טאי קוון דו מגיל 4 עד 10. מגיל 10-12 למדתי קיק בוקס.. כך שלמדתי 3 סוגי אומנויות לחימה...ושני דברים עיקריים למדתי זה שבארץ המקצועיות לא מתקרבת כמו בארץ היסוד.. (יפן וקוריאה)...אבל זה מתקרב..לפחות בחלק מהמועדונים. דבר שני שלמדתי והחשוב ביותר הור שאסור להנעל על סגנון אחד! תמיד חייבים ללמוד דברים חדשים... אני בחרתי ו/או ההורים בחרו שאני אלמד טאי קוון דו, קיק בוקס ועכשיו נינגיטסו

dkt

New member
תגובה

הממממ אני מתאמן בקארטה... רציתי לשאול אותך אם אתה עובר מסגנון לסגנון אם כך מה התועלת שאתה רוצה להפיק מהסגנון הזה? אם זה תחרויות\הגנה עצמית וכו´?

Lagrangian

New member
הפריה הדדית ?

מהנסיון המועט שיש לי ישנה הפריה הדדית בין סגנונות שונים - בעיקר בתחום של הבנת התנועה ואסטרטגיה, אבל שוב, יתכן שזה בגלל שלמדתי רק אמנויות סיניות רכות..

אתה צודק בדבריך, ואני אוסיף

המקצועיות בארץ אינה כמו בארץ המוצא מכיוון שהמנטאליות שונה. יש כאלה שאינם מוכנים לקבל מרות של מורה. ואני לא מתכוון ליחס מורה - תלמיד בזמן שיעור, אלא לעצם קבלת החומר הנלמד. קראתי ראיונות עם מאסטרים קוריאנים, שנשאלו על ההבדל בין לימוד אומנות לחימה בקוריאה ובארץ מערבית. לכולם הייתה תשובה זהה - בקוריאה לא שואלים יותר מידי שאלות, מבצעים טכניקה בגלל שהמורה אמר, אפילו אם היא נראית מוזרה וללא קשר ללחימה. במערב ובמיוחד בארץ, ישנה נטייה של אנשים לרצות להבין כל דבר בשלב מוקדם, למרות שישנן טכניקות, שהבנת יעילותן ובכלל נחיצותן לוקחת שנים. לשאול שאלות זה טוב, אבל לעיתים המורה אינו יכול לתת הסבר משכנע לפני שהתלמיד לא התנסה אלפי פעמים בתרגול. קח לדוגמה את הנושא של "קי" - אני מתערב שאף אחד אינו יודע להגדיר זאת, רק לאחר שאתה מרגיש, אתה יודע שיש דבר כזה ואתה מתחיל להבין דברים שלא הבנת קודם. רק מיעוט קטן ביותר מהמתאמנים בארץ מאמצים את אומנות הלחימה כדרך חיים ובאמת יורדים לעומקם של דברים, אינם מתפשרים על ליטוש של טכניקה ומתאמנים כל יום כמה שעות. אצל רוב האנשים, אומנות הלחימה רק בגדר חוג או פעילות ספורטיבית של פעמיים שלוש בשבוע. לא מספיק כדי להיות מקצוען. בקוריאה למשל, מתאמנים יום יום וזה הופך לדרך חיים. ראוי לציין שיש בארץ מורים מצויינים, אמנם מעט מאוד מהם, אכן ברמת ארץ המוצא של האומנות. נקודה נוספת, והיא לדעתי הכי קריטית, זו העובדה שבארצנו קשה לפתח שיטה שאינה ספורט או ספורט אולימפי. ראה מה קרה לג´ודו ולטאיקוונדו כשהפך לספורט אולימפי, לעומת שיטות מסורתיות (ואפילו טאיקוונדו מסורתי - כמה יש בארץ ?). שיטה שהיא ספורט מקבלת תמיכה מהרבה גורמים ושיטה שאינה ספורט תלויה בהצלחה של נציגה בארץ. בקוריאה ישנו ארגון על, המאגד בתוכו את אומנויות הלחימה הקוריאניות המסורתיות שאינן ספורט. ארגון זה מוכר ע"י הממשלה ומשרד הספורט הקוריאני ונתמך על ידם. לעומת זאת בארץ, על מנת שאומנות לחימה תתפתח צריך מדריכים שיעברו קורס של וינגייט כי חוק הספורט כופה עצמו עליהם. אבל אין קורס מדריכים לכל ענף - אז מה עושים ? זו בעייה. למשרד המדע והספורט אין עניין לתמוך בענפים כאלה כי אין מדליות, אבל בכל זאת כופה עליהם את חוק הספורט. בנוגע לחלק השני "אסור להינעל על סגנון אחד" - נכון !!! ואני ארחיב מעט. בדרך כלל תלמיד אינו מכיר סגנונות רבים ורק את שלו שהוא משוכנע שהוא הכי מתאים לו. לכן כדאי לבדוק שיטות שונות גם במקביל להיותך תלמיד בשיטה מסויימת. זה מה שקרה לי שלמדתי טאיקוונדו. תמיד בדקתי עוד שיטות והתאמנתי עם תלמידים משיטות אחרות. לבסוף גיליתי שיטה שיותר מתאימה לי - הפקידו. גם כעת אני להתאמן עם כמה שיותר אנשים משיטות שונות, ואפילו אני מנסה לעבוד איתם בשיטה שלהם כדי להבין יותר לעומק במה דברים אמורים. זאת במקביל לשיטה אותה אני הכי אוהב. דבר שלדעתי אין לעשות הוא לעבור תדיר (אחת לכמה שנים) משיטה לשיטה. אם תעשה כך אתה לא תהיה מסוגל ללמוד מספיק זמן כדי לרדת לעומקם של דברים - ואפילו אם קיבלת חגורה שחורה, עדיין הידע הוא שטחי ויש להוסיף עליו עוד מהשיטה שלך. לכן לא כדאי למהר לעבור משיטה לשיטה. אם ראית משהו שחסר לך בשיטתך, למד אותו ממקצוען ותחבר אותו לידע שצברת מהשיטה שאתה עוסק בה. לסיכום - כדאי ללמוד לעומק שיטה אחת במשך זמן של חיים, אך להוסיף ולסגור קצוות משיטות אחרות שאצלן טכניקה מסויימת יותר מפותחת. למשל, לתלמיד אייקידו הייתי ממליץ אם זה עניינו, ללמוד מספר בעיטות משיטה קוריאנית, אך להמשיך וללמוד אייקידו.

amir_aikido

New member
אני איתך

גיל אני פשוט מסכים אתך ב- 100% (ואפילו התחלתי כבר לישם את העצה שלך כלשונה לפני כמה שנים ... ) אמיר

איקיו

New member
שלום לר מאיש איקידו!

למה לאנשי איקידו חשוב לבעות.ולגודו לא מגיעה,ועכשיו ברצינות נמק את טענתך ותחשוב לפני זה שאין באיקידו קרבות,ולדעתי האישית אין צורך בעוד שום אומנות לחימה אחרת, כדי להיתפתח צריך את האבולוציה. ישראל טונג´י

שלום ישראל

לא ממש הבנתי את הקשר של אבולוציה לאומנות לחימה. אבל אני לא חושב שלכל איש אייקידו חשוב לבעוט. תשים לב למה שאמרתי בהודעתי הקודמת, שאם לאיש אייקידו חשוב לבעוט רק אז מומלץ לו לפתח בעיטות מלימוד אומנות אחרת שמדגישה את הנושא הזה. נתתי דוגמה של אומנויות קוריאניות, שבהן האלמנט מודגש חזק ויעיל. אבל גם איגרוף תאילנדי, סיגנונות מסויימים של קונג פו ועוד רבים אחרים גם יתאימו. בכל מקרה אמרתי שאותו איש אייקידו רק יאמץ אליו אלמנט זה, במקביל להמשך ההתפתחות שלו באייקידו. כל זה נכון גם לג´ודו, והרבה אומנויות לחימה אחרות בהקשר של טכניקות ידיים שחסרות פה ושם, הטלות בריחים וכו´. אם לאיש אייקידו לא חשוב לבעוט מכל סיבה שהיא (אולי הוא מעוניין להתרכז רק באייקידו ולא רוצה ללמוד להילחם ברמ"ח אבריו, אלא מעדיף להשקיע עוד באייקידו מאשר להקדיש מעט לפיתוח אלמנט אחר) זו בהחלט דרך נכונה, ואתה צודק, הוא לא צריך לבעוט, ויותר מזה, הוא לא צריך שום אומנות אחרת. השאלה היא מה המטרה. לאיש אייקידו שמטרתו גם לדעת לבעוט, מוטב לו להשלים אלמנט זה מאומנות שמדגישה ומתמחה בבעיטות מאשר לחפש בעיטות באייקידו. זו דעתי עד כמה שאני מכיר אייקידו. מצד שני, איש טאיקוונדו למשל, שרוצה לפתח מיומנות בטכניקת יד רכה וניצול כוח יריב, מוטב שיאמץ אלמנטים מאייקידו או הפקידו. אין באייקידו קרבות ? אני לא יודע. בכל אופן לא ראיתי אף פעם קרב באימון אייקידו. בכל מקרה, כל כיוון של התפתחות הוא נכון, בתנאי שהוא תואם את המטרה. אני מקווה שהבהרתי את עצמי.

איקיו

New member
שלום גיל!

לאחר שהבהרתה את עצמך,אני מסכים עימך,לא אין באיקידו קרבות בכל אופן בסיגנון שאני מתאמן בו אי.קי.קאי,אך יש סיגנון אחד שכן מקים קרבות שניקרא טומיקי איקידו,אם פגעתי בך ולו במיקרה אני מתנצל. ישראל טונג´י

למעלה