טיפ למתדלקים..

dana2909

New member
הבעיה היא ההשלכות

אם לא תתני את הטיפ למי שמקובל וכמה שמקובל את מייד מקבלת שם של קמצנית כרונית, ושבעצם משהו לא בסדר אצלך... אני לא אשכח שבסיום טיול בארה"ב ליומיים (מאלה שהחברות הישראליות המקומיות מארגנות) ביקשו לתת טיפ לנהג האוטובוס. ממש לא הבנתי למה, זה לא שהוא נתן לי ערך מוסף. הוא נהג, אני שילמתי לחברת הטיולים. קיבלתי תגובות מאד קשות מהסביבה.. (כולם ישראלים). אז טיפ למלצרים אני תמיד נותנת, בלי קשר לשירות - כי ככה מקובל, וכן, המנהלים במקום נותנים מלכתחילה שכר מגוחך בגלל שיודעים שיש טיפים, יש מקומות שאין שכר - הכל טיפים.

גנגי

New member
אם נותנים טיפ לנותני שירות

שלא מקבלים משכורת, אז אני מצפה שיתחילו לתת גם טיפ למנהלי פורומים. כולם יודעים לטרטר אותנו ("תמחקי לי, תשרשרי לי, תבררי לי..") והשירות מצוין, אבל לא ראיתי מזה עד היום גרוש. נו?

dana2909

New member
אז מתחילים מאבק חדש?

טיפ למנהלי הפורומים? עם סרטים סגולים, לפי הפרסומת החביבה על כל פורום...

מה אכפת לי שאיזה מלצר אלמונימי

יחשוב שאני קמצנית? או זה שעושה את המשלוחים בסופר? אני חושבת שאם באופן גורף אנשים יפסיקו לתת טיפים, זה יחייב את המעסיקים לשלם משכורות ריאליות. אני, אגב, גם מתבאסת לבקש שיורידו לי את השני-שקל של "תוספת ביטחון" המקוממת שהוסיפו מאז גל הפיגועים, אבל מאוד מחזיקה מחברים שלי שעושים את זה כשאני איתם.

dana2909

New member
לא אכפת מהמלצר

זה כמו שגנגי אמרה, שהמשפחה שלה לא שוכחת - התכוונתי לאנשים שאיתם את אוכלת. יש נורמה ותפיסה מסויימת - שצריך.

shellyland

New member
כשתההי איתי בבית קפה

אני מרשה לך לשלם טיפ בהתאם לטיב השירות. מבטיחה לא לחשוב שאת קמצנית. בעיקר לא אם תשלמי גם על הקפה שלי.

gitta

New member
לגבי דיילים ודיילות

הכי טוב לכתוב להם חוות דעת טובה, שתיכנס לתיק האישי שלהם. זה שווה יותר מכל תגמול כספי שעשויים לתת להם.

בלגנה

New member
בעיקרון לא....אבל

אבל קרה שנתתי טיפ, כשהיה מתדלק אדיב ונחמד בצורה יוצאת דופן או שהיה תקוע בליל שישי באיזה חור לבד, בחושך....כשכולם בבית או מבלים.

למעלה