טיפ למתדלקים..

סטופידה

New member
טיפ למתדלקים..

כן, לא וכמה..?

גנגי

New member
בשום אופן לא.

עוד מעט תתנו טיפ גם לירקן ולקופאית בסופר. נו, באמת!

אטיוד5

Active member
בתור מתדלק

לא הבנתי את הטיפ שניתן לי. מה אני אמור לעשות עם "כן, לא, וכמה?" תודה בכל אופן. [אטיוד מנומס]

De-Panther

New member
אחשלי היה מתדלק עד לפני שבוע בערך..

אנשים לא נוהגים לתת להם טיפים אבל יש כאלה שנותנים אבל עדיין... צריך להתחשב איפה התחנה ממוקמת אם היא ממוקמת ליד ישוב ערבי וכל הזמן מתדלקים שם אנשים שכמעט דורסים את הבנאדם או מפוצצים אותו במכות טיפ יהיה מצוין

מרחיבה את השאלה

לאלו אנשים נותני-שירות בחייכם אתם נותנים טיפ? רק למלצר? לזאת שחופפת את הראש במספרה? לזה שמנקה לי את החלון של האוטו?

אלי ו.

New member
ראית את כלבי אשמורת?

יש שם דיון שלם על טיפים למלצרים. מאוד משעשע לשמוע מחבורת פושעים שמתכננת שוד דיון מעמיק בנושא. טיעונים בסגנון: אבל כשאתה אוכל במקדולנלדס מגישים לך אוכל ואתה לא משאיר טיפ... או: מלצרות זו העבודה מספר אחת לנשים ללא השכלה אקדמאית במדינה זה מקצוע שכל אישה יכולה לעסוק בו רק בזכות הטיפים. אני כמו מר פינק, עקרונית נגד טיפים מכיון שלדעתי מדובר במנהג שרירותי המעודד מעסיקים לשלם משכורות נמוכות. באופן מעשי אני נותן טיפים למי שמקובל: מלצרים, ספרים (אם הספר שכיר) בחו"ל לנהגי מוניות וכו'.

לגבי הספרים -

גם אני נותנת טיפ במספרה, אבל זה תמיד מעצבן אותי כשאחת חופפת, אחד מספר והשלישי עושה פן. למה בכלל השתרש המנהג הזה לתת להם טיפ? מזל שאני מסתפרת רק פעמיים בשנה, וגם אז לא תמיד עושה פן.

shellyland

New member
כי החופף והפניסטית הם בד"כ

מתלמדים ועובדים על שכר מינימום, אם בכלל. אני עם אלי ו.

אלי ו.

New member
כל הסיפור הזה חשוד

לא ברור למה לא נותנים לפקידה בבנק טיפ אבל למלצרית כן. למה לחופפת כן אבל למוכרת במקדונלדס לא. לדיילת שעומדת שעות על הרגליים ומגישה אוכל לא אבל לשוער במלון שעוזר עם המזוודה כן. הספר מקבל טיפ אבל הרופא בקופת חולים או השיננית בקושי מקבלים תודה. אין כאן הגיון של שכר, מין, השכלה מעמד חברתי או מידת שירות אישי.

shellyland

New member
במסעדות השתרש מנהג מרגיז

לתת 10% מינימום דמי-שירות בכל מקרה, ואם השירות היה טוב - לתת יותר. לצערי, גם כשהשירות לא טוב ולא בא לי לתגמל את המלצר, אני נכנעת למנהג הזה ונותנת.

אלי ו.

New member
זה בדיוק הענין

הטיפ הפך להיות שכר הבסיס של מלצרים ולא גמול על שירות טוב. אם את לא נותנת טיפ את יודעת שאת לא פוגעת ב"בונוס" של המלצר אלא במשכורת הבסיסית שלו. כולנו יודעים שמלצרים מקבלים שכר אפסי בגלל שהמעסיקים שלהם מחשבים את הטיפים כחלק מהמשכורת ולכן זה מעשה בעייתי לא לתת טיפ. (באופן אישי קרה לי פעם אחת כשהשירות היה ממש מזעזע השארתי טיפ סמלי כדי להמחיש את אי שביעות רצוני)

גנגי

New member
גם לי זה קרה,

והשארתי טיפ מבזה, והמשפחה שלי לא סולחת לי עד עצם היום הזה. אין פעם אחת שאנחנו בבית קפה או במסעדה שהם לא מזכירים לי את זה. האמת? הגיע להיא טיפ מבזה, וזה באמת מבזה יותר להשאיר טיפ זעום מאשר לא להשאיר כלל. השירות היה מחריד, בכל קנה מידה.

לזה שמנקה לי את החלון של האוטו

בצומת - לא רק שאני לא נותנת טיפ, אלא אני מצרה על כך שאי אפשר לקנוס אותו.

De-Panther

New member
וואי... יש דברים שאני אפילו לא יודע

שאנשים נותנים עליהם טיפ

אושר מ

New member
למתדלקים א למלצרים כן

אבל תמיד לפי השרות. if it was ok but not more then the 10% if it was more then more and less then less or not at all. it is not kamtznot. it because tip is by definition extra. if it is a restorant i know they are not getting pay then i will live tip anyway, but also tell that i am not happy about it. as for the 2 nis for security, if there is a guard i pay if there isnt i dont.

גנגי

New member
../images/Emo6.gif

בבחינת "מה שאת כבר סיכמנו, עכשיו מדברים על המחיר"?
ואני כ-ו-ל-ה התכוונתי לפזנון... (לא יגעתי ומצאת? אל תאמיני!)

למעלה