אנשים לא נוהגים לתת להם טיפים אבל יש כאלה שנותנים אבל עדיין... צריך להתחשב איפה התחנה ממוקמת אם היא ממוקמת ליד ישוב ערבי וכל הזמן מתדלקים שם אנשים שכמעט דורסים את הבנאדם או מפוצצים אותו במכות טיפ יהיה מצוין
יש שם דיון שלם על טיפים למלצרים. מאוד משעשע לשמוע מחבורת פושעים שמתכננת שוד דיון מעמיק בנושא. טיעונים בסגנון: אבל כשאתה אוכל במקדולנלדס מגישים לך אוכל ואתה לא משאיר טיפ... או: מלצרות זו העבודה מספר אחת לנשים ללא השכלה אקדמאית במדינה זה מקצוע שכל אישה יכולה לעסוק בו רק בזכות הטיפים. אני כמו מר פינק, עקרונית נגד טיפים מכיון שלדעתי מדובר במנהג שרירותי המעודד מעסיקים לשלם משכורות נמוכות. באופן מעשי אני נותן טיפים למי שמקובל: מלצרים, ספרים (אם הספר שכיר) בחו"ל לנהגי מוניות וכו'.
גם אני נותנת טיפ במספרה, אבל זה תמיד מעצבן אותי כשאחת חופפת, אחד מספר והשלישי עושה פן. למה בכלל השתרש המנהג הזה לתת להם טיפ? מזל שאני מסתפרת רק פעמיים בשנה, וגם אז לא תמיד עושה פן.
לא ברור למה לא נותנים לפקידה בבנק טיפ אבל למלצרית כן. למה לחופפת כן אבל למוכרת במקדונלדס לא. לדיילת שעומדת שעות על הרגליים ומגישה אוכל לא אבל לשוער במלון שעוזר עם המזוודה כן. הספר מקבל טיפ אבל הרופא בקופת חולים או השיננית בקושי מקבלים תודה. אין כאן הגיון של שכר, מין, השכלה מעמד חברתי או מידת שירות אישי.
הטיפ הפך להיות שכר הבסיס של מלצרים ולא גמול על שירות טוב. אם את לא נותנת טיפ את יודעת שאת לא פוגעת ב"בונוס" של המלצר אלא במשכורת הבסיסית שלו. כולנו יודעים שמלצרים מקבלים שכר אפסי בגלל שהמעסיקים שלהם מחשבים את הטיפים כחלק מהמשכורת ולכן זה מעשה בעייתי לא לתת טיפ. (באופן אישי קרה לי פעם אחת כשהשירות היה ממש מזעזע השארתי טיפ סמלי כדי להמחיש את אי שביעות רצוני)
והשארתי טיפ מבזה, והמשפחה שלי לא סולחת לי עד עצם היום הזה. אין פעם אחת שאנחנו בבית קפה או במסעדה שהם לא מזכירים לי את זה. האמת? הגיע להיא טיפ מבזה, וזה באמת מבזה יותר להשאיר טיפ זעום מאשר לא להשאיר כלל. השירות היה מחריד, בכל קנה מידה.
אבל תמיד לפי השרות. if it was ok but not more then the 10% if it was more then more and less then less or not at all. it is not kamtznot. it because tip is by definition extra. if it is a restorant i know they are not getting pay then i will live tip anyway, but also tell that i am not happy about it. as for the 2 nis for security, if there is a guard i pay if there isnt i dont.