טיפ למלצרים

jacobb

New member
טיפ למלצרים

למלצרים שהיו/נמצאים פה ! למעשה אני קראתי פה הרבה פעמים שהטיפ הולך לבעל הבית ולא אליכם ? עד כאן אני לא טועה ? למה לי לשלם טיפ ? הרי אני נותן את הטיפ למלצר ששירת אותי ולא לבעל הבית . בייחוד שאני לא חייב לפי החוק לתת. מה דעתכם ? וגם כנ"ל האם המלצר מביא לקופה משותפת.למעשה המלצר שירת אותי יפה מאוד ,אז למה לא שיהנה ממנו לבד.כלומר אני יתן לו אפילו יותר מהרגיל ,אבל זה לא יכנס לכיסו אלא יתחלק ? אשמח לדעתכם !

tenen

New member
זהו שזה לא תמיד כך,

לפעמים מה שבעל הבית עושה זה נותן למלצרים השלמה למינימום, בוא נגיד החודש המלצר הרוויח 4 אלף, זה מעל המינימום אז בעל הבית לא ישלם גרוש, אם אנשים כמוך לא יתנו, והמלצר יקבל 2000, בעל הבית ישלים לו את זה למינימום שזה 3 ומשהו בכל אופן העיקרון שבהרבה מקומות המלצרים עוברים את המינימום ולכן כל שקל שלא נכנס בתור טיפ יורד מהשכר שלהם.

jacobb

New member
תודה ושאלת הבהרה

ראשית תודה על תגובתך. אבל ,מאיפה הסקת שאני לא משלם טיפ ? "אם אנשים כמוך לא יתנו" ממש לא במקום. אפשר לנסח את המשפט בצורה פחות מעליבה.לדוגמא :"אם אנשים לא ישלמו". אני רוצה שהמלצר יהנה ,ולא בעל הבית מהטיפ.אני חושב שאם אנשים ידעו שהשכר הולך לבעל הבית הם לא יביאו טיפים. ואגב ,אני משלם תמיד. ותגיד לי אם הבנתי אותך בשורה התחתונה: אם המלצר לא עבר את שכר המינימום עם הטיפים הוא יקבל שכר מינימום ,אחרת הוא יקבל את השכר של הטיפים ? תודה.

על זה אני אענה...

מלצרים ברוב המסעדות לא מקבלים שכר אלא השכר שלהם מבוסס על טיפים בלבד. יש בעלי מסעדות "נדיבים" שבמקרים בהם המלצר לא מקבל מספיק טיפים הם משלימים אותם למינימום. אם המלצר מקבל הרבה טיפים שעוברים את המינימום - בעל הבית פטור מלשלם לו לאותה משמרת (שוב, לא בהתאם לחוק). אם הוא לא עבר את המינימום, בעל הבית ישלים לו והוא ירוויח שכר מינימום בלבד. קח בחשבון שבמלצרות בדרך כלל לא משלמים הטבות סוציאליות ותשלומים כמו נסיעות, ככה ששכר מינימום זה דבר שנחשב אצל מלצרים ללא משתלם (גם בהתחשב בכך שזו עבודה קשה).

tenen

New member
בנוגע לניסוח שלי,

אתה אמרת "למה לי לשלם טיפ?" אז מכאן אמרתי שאם אנשים כמוך לא יתנו טיפ מצבם של המלצרים יהיה פחות טוב ולא אותו דבר לא אמרתי בשום מקום שאתה לא משלם טיפ אלא עניתי לשאלתך ששאלה למה לך לשלם.

תשובה של מלצרית לשעבר

וקודם כל תשובה של מנהלת הפורום - לא נראה לי הגיוני שקראת פה הרבה פעמים שהטיפ הולך לבעל הבית כי זה פשוט לא נכון, ומעסיק שלוקח טיפים מעובדיו עובר על החוק (אמנם רוב בעלי המסעדות עוברים על החוק, אבל זה משהו מוגזם גם עבורם). יש מסעדות רבות שהטיפים משותפים שזה מבאס במידה מסויימת, אבל עדיין ככל שאתה נותן טיפ יותר גבוה כל מלצר מקבל יותר וככה גם המלצר שאתה מעוניין לתגמל ירוויח יותר. איך זה בעצם הולך ברוב המסעדות: הסועדים משאירים טיפ, המלצר מעביר את הכסף לקופת הטיפים המשותפת, בסוף המשמרת המלצרים סופרים את הכסף ומחלקים בינהם. בוס שומר חוק יבקש דיווח על הסכום הכולל וירשום זאת בספרי העסק כתקבולים, ויוציא לכל מלצר בסוף החודש תלוש משכורת על הסך הכולל של הטיפים שהרוויח במהלך החודש + השלמות למינימום במידה ואלו נדרשות. בוס שלא שומר חוק לא יתעניין בסכום אלא רק במקרה שידרשו השלמות, ובמידה ויוציא תלוש זה יהיה על סכום ההשלמות בלבד.

למעלה