טיפ למדריך פרטי?

michmich12

New member
טיפ למדריך פרטי?

היי,
השנה עשינו סקי עם מדריך פרטי מעולה, היינו איתו גם בשנה שעברה. הוא מנהל בית ספר לסקי, לא עובד של בית ספר. עשינו איתו שיעורים 3 ימים בשווי 390 יורו. האם לדעתכם צריך להשאיר טיפ ואם כן כמה?
(מדובר באוסטריה)

I Gabe

New member
אני נתתי (בצרפת)

הייתה מדריכה שגלשתי איתה 3 ימים בדצמבר ואח"כ חזרתי לעוד 3 ימים בינואר. באמת נתנה מעל ומעבר. גם בן אדם מאד נחמד באופן כללי. אז ביום האחרון, ביקשתי מעטפה מהקבלה, שמתי €50 בפנים ונתתי לה בסוף השיעור. התקבל בחיוך מאוזן לאוזן ותודה.

לאלה שאני עושה איתם שיעור ארעי פה ושם אני לא נותן.

שורה תחתונה, אין שום חובה כזאת אבל אם עושים יותר שיעורים עם מדריך/ה אז איזה "בונוס" בסוף מתקבל בשמחה.

michmich12

New member
תודה

marceloros

Member
מנהל
מנהל או בעלים? יש הבדל קל

בעיקרון האירופאים די קמצנים בעניין הזה, הישראלים יותר לארג'ים.
בקבוצות קלאב תמיד נאסף טיפ, נראה לי בשיעור פרטי גם הגיוני לי שנחמד לתת, במיוחד שהשקיע אישית בעניין.

באוסטריה לא נראה לי הולם

במקום טיפ אולי אפשר להזמין אותו לצהריים או למשקה בבר אחרי השיעור. או להביא לו שי, חשבתי על משהו כמו בקבוק יין טוב, אבל לבי"ס, לא לגלוש עם הבקבוק כל היום. ממש להביא לו "בקשיש", נראה לי לא הולם והוא עשוי אף להיעלב. במזרח אירופה זה סיפור אחר.

michmich12

New member
הוא הדריך אותנו שנה שעברה

אז בתחילת ההדרכה השנה הבאתי לו חלבה טובה מהארץ (השאיר בביהס, לא סחב בתיק) והסתפקתי בזה.

marceloros

Member
מנהל
יפה מאוד

לאור כל הסיפורי ישראלים ביער השחור, אני גם הבאתי שי שוקולד למפעילת הדירה ששהיתי בה שם, מבלי שהכרתי אותה קודם.

לא יודע להגיד לך במדוייק, אבל זה לא מסתדר לי

אם לא שמת לב, למדריכי סקי יש אגו די נפוח

וכן, יש גם עניין תרבותי. בגרמניה-אוסטריה אפילו במסעדות משאירים רק טיפ סמלי. בשוויץ בכלל לא נהוג טיפ אפילו במסעדות.

marceloros

Member
מנהל
אני חשבתי שהם קמצנים !

בשוויץ הייתי חצי יום ואכלתי עם הילדים בורגר קינג...קרעו אותי

בגרמניה השארתי טיפים כמו בארץ, לא יודע מה נהוג מקומית.
&nbsp
בקלאב מד עם ההדרכה מוכר לי שישראלי הולכים לכיוון 15-20 יורו ואילו אירופאים (ולא תמיד) צוכנים להשקיע בכיוון 5-10 וגם זה כי איזה ישראלי אוסף.

לפי דעתי, ואני חצי מנחש וחצי מביא מה ששמעתי

משלמים להם טוב מראש. כך שההכנסה שלהם לא תלויה בטיפים. אם מקבלים משהו, זה בדיוק מה שנועד להיות, מין בונוס קטן כזה על שירות טוב ולא חלק מהמשכורת. גם שים לב שרוב העוסקים למשל במלצרות עושים זאת כמקצוע ולא כחלטורה.

marceloros

Member
מנהל
צריכים פה את העזרה של האיש שלנו בגרמניה

בדיוק סגביי רשם פה דעה הפוכה לגבי השכר שלהם.
מזכיר לי את הכתבה על המעסים במלונות שמקבלים גרושים מה-300 ומעלה ש"ח שעולה עיסוי טוב, ואף אחד לא משאיר טיפ.
&nbsp
מלצרות בחו"ל אני מאמין שאתה צודק, בארץ ללא טיפים הם בבעיה.

sgebay

New member
ברור שנותנים - לא משנה באיזו ארץ!

למרות שאני גולש די מתקדם אני משתדל תמיד לקחת בכל חופשה 1-2 שעות הדרכה פרטית כי תמיד יש מה לשפר. וכמובן שיצא לי לא מעט לקחת הדרכה יותר ממושכת עבור אשתי וילדי. לקחתי הדרכה בארצות הבאות: ארה"ב, איטליה, צרפת, אוסטריה, ושוויץ. בכולם נתתי טיפ למדריכ/ה - שטר ביד בלי מעטפה בלי כלום ותמיד התקבל בברכה ובחיוך רחב.
אולי אתם לא יודעים את זה אבל בבתי הספר לסקי המדריכים לא מרוויחים כל כך הרבה! בנוסף ברובם יש שיטה של ותק אז במיוחד לא בשיא העונה הוותיקים עובדים והצעירים הרבה פחות. אז בעיני זה ברור שנותנים טיפ.
גודל הטיפ משתנה לפי כמות השעות שהמדריך היה איתכם וכמובן שביעות הרצון שלכם ממנו. אני בגדול מכוון ל-10% מעלות השיעור + תוספת אם הייתי ממש מרוצה.

HelloweeN

New member
מסכים לחלוטין.

לא משנה המדינה, כל הסקי-סקולים משלמים חרא.
בתור מדריך, תמיד הערכתי טיפים בכל צורה שהם לא באו, בעיקר בצורה ישירה.

למעלה