טיפ חשוב לכל הצעירים ולמתחילים

• פותח הנושא galro
  • פורסם בתאריך

galro

New member
טיפ חשוב לכל הצעירים ולמתחילים

רציתי לשתף את כולם במקרה שקרה לי אישית ע"י אחד המאמנים הטובים בארץ אני בתחום הקארטה משנת 90 ועשיתי הסבה לאיגרוף תאילאנדי ויש שוני משמעותי בין השניים, בתחום הקארטה ניתקלתי אני אישית וראיתי שעוד בניצול כח אדם ילדים ומבוגרים להעביר שעורים על גבי שעורים אם זה במכון ואם זה מחוצה לו וזאת בשם ה"גירי"{חובה למאסטר כביכול} ורציתי לומר לכל המדריכים שאתם צריכים לקבל גמול על העברת אימונים וזאת מעבר לאימונים חינם בדוג"ו ואתם לא צריכים להתבייש מפולחן האישיות שנקרה סנסיי או מאסטר כי זה בפירוש פתח לנצלנות כח אדם מצידו ותמימות מצידכם תתפקחו כאן זה לא איזה סרט קונג פו זול ואנחנו לא נמצאים בסין או יפן ששם זה דרך חיים ומתקיימים שם מאורז ומים כאן בישראל יש חיים מעבר ואם לא תתפסו את זה מוקדם תצטערו כמוני שביזבזתי שנים של העברת אימונים והתעשרות הסנסי שלי על גבי וכל זאת בשם ההתפתחות המנטאלית והרוחנית שלי לטענתו כביכול...

החתול.

New member
טיפ ../images/Emo54.gif

מול הדוגמא שהבאתה, ברצוני לתת חומר למחשבה מזוית אחרת. המורה שלי בחר בי כעוזר שלו, ואח"כ נתן לי הזדמנות להדריך לבד קבוצות, אצלינו זה מקובל. עשיתי כמו מתלמדים אחרים המון שגיעות, היו לי בלי סוף אי הבנות עם התלמידים או קרוביהם והמורה שלי הפסיד לא מעט חניכים בגלל הטפשות (אולי חוסר הנסיון או הבשלות ) שלי. לבסוף אחרי שנים, פתחתי שיעורים משלי עם נסיון של כחמש שנים ומחלות הילדות מאחורי על גבו של המורה הזקן שלי, שנתן לי את הזדמנות חיי ללמוד על גבו שלו, על גבי שמו הטוב (הרי כל הפשלות שלי היו בשמו ועל שמו, הוא מוכר ואני לא) ותמיד עזר תמך והיה במקום עם עצה טובה וסבלנות אין קץ. אז יוצא שהמורה הוא הרשע, והנצלן ? היום במקום אחר כבר הזכרתי כי נראה לי כי אמנות לחימה היא אמנות של לתת וגם לקבל. דרך אגב אני מתפרנס יפה כמורה, פרנסה שהגעתי אליה בזכות ההזדמנות שהמורה נתן לי.

קוזושי

New member
אפשר גם אחרת

לדעתי חלק בלתי נפרד מאומנות הלחימה שהמאמן צריך להעביר לתלמידיו זה את היכולת לאמן ולהעביר את השיטה הלאה, ולכן חשוב ביותר לתת למתקדמים ללמד מתחילים, עם זאת המאמן צריך להכיר אותך ולדעת איזה תרגילים הוא יכול לסמוך עליך ולתת לך ללמד אחרים ואיזה מהם הוא צריך ללמד בעצמו או לתת לתלמיד אחר ללמד, מאמן שנותן לתלמיד לעשות טעויות על אחרים גורם בכך במקרה הטוב שהם ינשרו מאומנויות לחימה ובמקרה הרע לפציעתם, אני גם לא חושב שזה מקדם את התלמיד שמנסה להעביר ידע שהוא בעצמו לא יודע טוב, אצלינו מצמידים לתלמיד חדש שמגיע את אחד מהמתקדמים (הוא יכול להיות גם חגורה שחורה) זה תורם לתלמיד החדש המון בכך שיש לו מורה פרטי, וזה גם טורם המון למתקדם שמצמידים לו בכך שהוא לומד ע"י זה לשים את הדגש על נקודות רגישות שבתור מתקדם הוא כבר שכח מזמן, מה עוד שזה מלמד אותו להיות מאמן בבא היום.

למעלה