טיפת אלכוהול

blue2001

New member
טיפת אלכוהול

אני עובר תקופה נוראה עכשיו-דכאון וחרדות עד השמיים. אני יודע שזה יעבור אבל בינתיים גיליתי שכוסית או שתיים של וודקה ביום(ממש קטנות) עוזרות לי לעבור את הרגעים הקשים... אבל הפחידו אותי מהתמכרות ומדכאון שאלכוהול מגביר. זה באמת נכון - בכמויות כאלה קטנות ולא כל יום?

tiger

New member
טיפת אלכוהול ?...

רק טיפה ? נידמה לי שעל זה ממליצים אפילו הרופאים... אתה זה שצריך לדעת מתי השתיה שלך הופכת מ"טיפת אלכוהול" לטיפה אובססיבית...כי מטיפת אלכוהול עוד אף אחד לא מת.אבל מהרבה אלכוהול במשך הרבה זמן,שאלוהים ישמור אותך מההיתמכרות הקשה הזו.אולי הקשה ביותר שיש. אבל מכמויות קטנות ולא כל יום קשה לי להאמין שמיזה יכולה ליצמוך היתמכרות.מה שכן יכול ליצמוח מיזה זה דבר אחר שגם הוא לא ממש טוב ניקרא לזה השיטה.אתה עכשיו בעצם לא שותה כדי לימנוע מחלות לב בעתיד כמו שממליצים הרופאים לאנשים מבוגרים אבל השתיה שלך,קטנה ככל שתיהיה היא "שיטה" לעבור את הרגעים הקשים.הפחד שלי משתיה כזו הוא שרגעים קשים יהיו תמיד,יותר או פחות אבל תמיד יהיו כאלה (ככה זה מה לעשות-בנו אותנו עם באגים)ואם אתה תפתח לך "שיטה" ליברוח מהם וככל שתצליח יותר טוב לעשות את זה וככל שהאלכוהול יתן לך תשובות יותר טובות לבעיות שלך מאשר להיתמודד איתם,כאן ניכנסת הסכנה להיתמכרות בעתיד.הלמידה שכוסית=פיתרון או טישטוש של בעיה<זאת בעיה ביפני עצמה.זה לא שאתה בא ואומר תיראו,אני שותה "טיפה אלכוהול" בכף שלי פעם בכמה ימים כי זה בכף שלי,אני אוהב את זה,אני חובב יין או קונייק טוב או וויסקי או וודקה או וואט אלס,בחיי שהייתי אומר לך שלדעתי זה ממש בסדר ושלא צריכה ליהיות לך שום בעיה עם זה,חובבי יין או אלכוהול במידה סבירה ונכונה זה דבר מקובל ולא מזיק בדרך כלל (דגש על בדרך כלל).אבל לא.אתה אומר שיש לך תקופה קשה ואתה שותה כדי "לעבור רגעים קשים.זאת בעיה.כאן אתה כבר ניכנס לנישה אחרת של שתיה =בריחה וזה אחי ממש ממש מסוכן ולא מומלץ.מקווה שהייתי מובן. דבר איתנו. בייייי t

tiger

New member
ועדיין ,שלא תבין אותי לא נכון...

לדעתי מותר גם לישתות מידי פעם כשהחיים זיפת והחברה עזבה או משהוא כזה,זה אלמנטרי ויש לאלכוהול מין סיגנון כזה שתחת סיטואציה כזו זה מין "בון טון" כזה,כוסית אחת או שתיים.בטוח שזה יותר טוב מהסנפה אחת או שתיים או זריקה אחת או שלוש...אבל שוב,לכל דבר יש את המידה שלו,יש צורה לכל דבר שבה דברים נעשים " נכון" אפילו "טיפה אלכוהול" כשרע.אבל רק טיפה ורק לעיטים רחוקות ,לא פעם בכמה ימים ולא כל שני וחמישי...ומידה זו מילה חשובה,עדיין אלכוהול זה לא הרואין ואפשר לישתות מידי פעם אפשר אפילו לישתות ליפעמים ,לעיטים רחוקות כשרע,זה אולי אפילו קצת שרמנטי,אבל לא לבד,לא בבית,לא "כל כמה ימים"...וכמובן כמובן לא אם אתה רגיש לאלכוהול או אם יש למישהוא עבר של אלכוהוליזם.ככה אני חושב ואני בטוח שיש הרבה שחושבים אחרת,זה בסדר,בכלל כל מה שאני אומר כאן זה רק מה שאני חושב ואני לא אוטוריתה לכלום ...אם מה שאני אומר נישמע לך אז טוב אם לא אז שים עלי פס,זה גם בסדר איש.העיקר שתרגיש טוב.בייייי t

למעלה