טיפים מכן

טיפים מכן

בימים רגילים אני מצליחה לבעוט את עצמי מהמיטה ב- 4 וחצי בשביל ריצת הבוקר ואז בשעה 6 וחצי נכנסת באטרף הביתה עוזרת לבן זוגי לארגן את הבנות ובשעה 7:00 זה לעבודה עד 15:45 ומשם כולנו כבר מכירות מתחיל יום חדש של עבודה עם הבנות בבית, השאלה שלי איך בועטים את עצמך בימי גשם קרים - זה כל כך קשה אבל התסכול של חוסר הקימה לריצה הוא הרבה יותר גדול ובכל זאת אני נשארת בחום של המיטה כל טיפ יעזור כאן. להת'

dganitm

New member
אחלה שאלה!

בימים הקשים, כאלו שלא ממש בא לך להיפרד מרצון מהפוך, אני דואגת לקבוע עם מישהו רכיבה, כך שבטוח לא אוכל להבריז (לא נעים...) אופציה נוספת זה אימון עם קבוצה, הקבוצה יוצרת מסגרת מאוד מחייבת ונותנת הרבה חום ותמיכה (הרי גם להם קשה לקום בשעה הפסיכית הזו ולרכוב במינוס מעלות!) אופציה אחרונה לימי גשם, אימון על מסילה (במקרה שלך). אה, יש עוד אופציה אחת
שמישהו ידאג לבעוט אותך מהמיטה
מקווה שעזרתי, דגנית

הי דגנית

האופצייה השלישית הכי יעילה מבחינתי מכיוון שהקבוצה רחוקה והיא רק בערבים מה שממש נורא מבחינתי כי אני כל כך אדם של בוקר אני בטוחה שבן זוגי יהיה מאושר מהאופציה הנ"ל .( מה גם שהוא פאנט של ספורט בעצמו )

dganitm

New member
../images/Emo6.gif שלא יבעט חזק מידי

שלא נקבל פה סיפורים על צלע שבורה

בוקר טוב!

בד"כ אני מזנקת בשמחה אל הבוקר, אצלי זה קורה סביב 5:00 אבל ישנם ימים בהם ההשכמה מוקדמת יותר. ליתר בטחון אני מכוונת שעון מעורר ואת הטלפון הנייד לאותה שעה. אם לרגע מדגדג לי להשאר במיטה אני מייד מזכירה לעצמי כמה אני שונאת את עצמי ואת כל העולם ביום שבו לא התאמנתי, וכמה אני מאושרת להתחיל יום עבודה אחרי אימון מוקדם. בשנתיים האחרונות כמעט שלא יוצא לי לרוץ לבד, ואם קובעים עם חברים- לא נעים להבריז. ומאז שהפורום הזה קיים אני מטיפה לעצמי במקרים הקשים במיוחד, שבטוח מור כבר רוכבת על האופניים ונאבקת באיתני הטבע, ואם היא יכולה, מי אני שאתפנק?!

מעולה תודה רבה

וזה ממש מדהים גם אני כאשר אני לא מצליחה לרוץ או לרכב או לשחות בקיצור להזיז את עצמי אז יש אין ספור קיטורים למשך כל היום.

vivikoob

New member
לחמם את החדר

זה מה שעוזר לי לקום באופן כללי בבוקר בימים הקרים, מושיטה את היד לשלט של המזגן ומדליקה אותו. תוך 10 דק הטמפ' בחדר פחות או יותר שווה לטמ' מתחת לשמיכה ואז נהיה קצת יותר נוח לקום. אבל זה אף פעם לא ב 4 וחצי. פעם הצלחתי לקום ב 6 לריצה בבוקר ודיוחחתי כאן בגאווה - הכל יחסי.

צר לי לומר ש

אצלי בבית במשך כל החורף יש חימום והבית נעים נורא הבעיה היא שאני מתחילה לעובד כבר בשעה 7:00 אז אין לי אופציית 6:00 לצערי הרב מאוד, אבל תודה על הטיפ

dganitm

New member
../images/Emo6.gif איזה קטע! גם אני עושה את הטריק הזה

אבל לא עם מזגן...

Lilachkm

New member
../images/Emo73.gifשיטת - האוטו בעבודה

לא יודעת האם יעיל לגבי ריצה, אבל אחת הדרכים שלי להבטיח אימון בוקר היא השארת הרכב בעבודה (כולל תיק בגדים וכל הסיפור) ערב קודם ואז אין לי ברירה, אם אני רוצה להיות להגיע לעבודה אני חייבת לרכוב

מור שלז

New member
מה עושים כשקשה לקום בבוקר לריצת גשם?

טל, את מספרת שבימים רגילים את קמה בשעות האלו בלי בעיה, ובימי גשם קרים קשה לך? במקרה כזה, הייתי שואלת איך חוויית הריצה בגשם שלך. ריצה בגשם יכולה להיות כיף אמיתי ומיוחד. ברגע שחוויית הריצה שלך תהיה כזו, תראי שלא תהיה לך שום בעיה לקום לריצת גשם, להיפך: את תסתכלי בציפיה על תחזית מזג האויר ותחכי לזה. מה צריך כדי שזה יהיה כיף: כמה דברים
לבוש אני תמיד חוזרת ואומרת שבמזג אויר קיצוני הכי חשוב זה הלבוש. קודם כל ולפני הכל. האם קר לך בריצה? את כנראה לא לבושה מספיק. רטוב, קר ומעצבן במקום רטוב ונעים? הבגדים כנראה לא מאפשרים למים להתנדף. לוקח זמן עד שמוצאים את הביגוד המתאים לריצת חורף. ביגוד שלא יהיה חם מדי, אבל גם לא קר מדי. מעיל שלא יכניס מים, אבל גם לא יגרום לך להרגיש כמו בסאונה, ועוד ועוד.
תזונה לפני האימון אחרי שדאגנו ללבוש, אפשר לשים לב למה שמסביב: את שותה מספיק? אוכלת כמו שצריך? בימים קרים במיוחד חשוב לשים לב לפחמימות, סוכרים. אני שמתי לב שלפני אימון ביום קר – אני ממש זקוקה למתוק. ולא לדאוג למשקל בבקשה – באימון בתנאי מזג אויר קיצוניים גם מוציאים הרבה יותר אנרגיה. אני גם נוהגת לשתות חליטה מחממת עם דבש, ג'ינג'ר ולימון, לפני היציאה לאימון קר. הדבש והג'נג'ר מחממים מאוד, משאירים אותך עם מן חום פנימי נעים שכזה. ובנוסף, אומרים שזה מעולה לחיזוק המערכת החיסונית.
ואחרי האימון אחרי ריצה כזו, חשוב מאוד להחליף מהר בגדים לבגדים יבשים. או אם הריצה מסתיימת בבית – מקלחת חמה מייד. בנוסף, כארוחה שאחרי כזו ריצה, אני מאוד אוהבת דייסת קוואקר עם הרבה קינמון. שווה לנסות, עוד מאכל מחמם ונעים.

מתה על דייסת קוואקר עם קנמון../images/Emo99.gif

לאחרונה גיליתי שכשיש קצת ליחה אחרי אימון, לא כיף לאכול יוגורט, אפילו לא עם הגראנולה השווה בטירוף של מרב. דייסת קוואקר על בסיס מים עושה את העבודה מצויין. לפי דגנית היא גם מרגיעה. אני מצפרת את עצמי עם דבש וקצת צימוקים - שיצא ממש טעים. ועוד טיפ למי ששונאת לקרצף סירים ושכל שוחרי הבריאות לא יסקלו אותי - אני מקצרת תהליכים ומכינה את הדייסה במיקרו. הכי קל.....

omaopa

New member
טרי טרי מהיום!

אתמול בערב נזכרתי בפוסט שלך ואז אמרתי לעצמי לזכור את כל המהלך מאתמול בלילה לפני השינה ועד שאני אחזור מהריצה. ככה שיהיו לי טיפים לכתוב עליהן..... אז קודם כל, העובדה שהייתי חמושה במשימה הקלה עליי את הקימה והיציאה. אז אולי זה טיפ מס' 1. זה בן דוד של "לא נעים לי להבריז".... שנית, האמת לאמיתה. זה פשוט מאד מאד קשה לקום בחורף כשקר וגשום בחוץ ולא תמיד מצליחים להתגבר על זה. זאת האמת. הגוף והנשמה פשוט לא ממש רוצים ולפעמים אי אפשר להתגבר על הצורך העוברי הזה בחום עוטף כשקר, קר בחוץ..... ונעבור לטיפים. זה יהיה בעיקר טיפים לריצה בגשם האמת היא כי לקימה יש לי רק אחד והוא: יש לי תמונה ליד המיטה של עצמי לפני שהתחלתי להיכנס לספורט בכלל ולרוץ בפרט. כשאני יודעת שיהיה קשה לקום בבוקר (מכל סיבה שהיא - חורף, עייפות, שחיקה מה לא) אני מסתכלת ארוכות בתמונה לפני השינה. כשאני מתעוררת אני גוררת לתוך המוח העייף והרדום שלי את התמונה הזאת ונזכרת בכל מה שהריצה נתנה ונותנת לי וזה נותן לי איזושהי דחיפה. וטיפים מנטליים לריצה בגשם בכדי להדוף את ההיסוס הראשוני ההוא של לצאת מהבית: * איך שיוצאים, ישר לדרוך בכל הכוח ולגמרי לתוך השלולית הראשונה שניקרית בדרכך. ברגע שהנעליים והגרביים רטובות לגמרי זה כבר לא משנה כמה שלוליות עוד יהיו בדרך וזה לא יהווה גורם מרתיע. * יש איזושהי נקודה שמעבר אליה, כבר לא נרטבים יותר. יש משהו מנחם בידיעה שעכשיו אני הכי רטובה שיכול להיות. מכאן צריך פשוט לסיים את האימון כי גרוע יותר כבר לא יהיה. * צריך להבדיל בין גשם לקור. הם לא תמיד באים ביחד והם דורשים ביגוד שונה. ביגוד לקור נוטה להיות כבד משהו ואין שום דבר מעיק יותר מביגוד חורפי רטוב וכבד יותר ממה שהוא היה לפני שהתחלת.... * לא ללבוש יותר מדי. משתי סיבות - אחת היא זו דלעיל. ביגוד כבד רטוב הוא כבד יותר ומעיק לגמרי. הסיבה השניה היא שבראש נדמה לנו שהרבה יותר קר אבל הגוף מתחמם בפעילות ואז הבגדים החמים גורמים לנו להזיע יותר ממה שצריך וזה יוצר תעוקה כשלעצמו. מה גם שלהזיע המון בקור זאת לא נוסחה לבריאות.... * להתחמם ולהתייבש מיד עם סיום הפעילות. הפעילות בגשם והרטיבות של הגוף זאת לא הבעיה כי הגוף חם. לאחר הפעילות חלה התקררות וצריך לעזור לגוף לשמור על עצמו מפני חולי והתקררות יתר שחושפת אותנו למחלות. * תנאי מזג אוויר קיצוניים (קור, גשם, חום) משפיעים מאד על היכולת הפיזית. הסיבה היא שהגוף מוציא יותר אנרגיה בכדי לשמור על חום גוף מאוזן. בקור הגוף צריך להנפיק יותר אנרגיה כדי שהגוף ישאר חם למרות שהוא רטוב ו/או קר ולכן האנרגיה "מתבזבזת" על זה. מכאן שיש פחות אנרגיות לפעילות הפיזית. לכן לא רצוי לתכנן אימונים כסאחיסתיים מדי. בכל מקרה למזלנו תנאי מזג האוויר בארץ הם ממש לא קיצוניים. אפילו בירושלים זה סביר לחלוטין. מי שגר בגולן אני עוד איכשהו מרחמת עליו. פה אנחנו יכולים להתנחם בכך שהחורף די קצר (מערכת המים לא רואה בזה שום נחמה כמובן....) וגם בכלל לא קיצוני.

אז החלטתי לנסות ומחר זה יקרה

היום היה נורא כייף להישאר במיטה כי כבר תיכנטתי את הראש שאני לא קמה אבל מחר אני אקום,תודה על הטיפ. אני אדווח

אני לא. אני רצה רק בלילה/ערב.

גם אופציה לגיטימית, לא? אם הייתי צריכה להאבק עם עצמי כל יום על לקום מול להשאר לישון - לא הייתי רצה בכלל. אם זה כל כך קשה לך, אולי שווה לשקול באמת להעביר חלק מהריצות לשעות יותר אנושיות?

efroch99

New member
גם לי עזרת לקום הבוקר

אמנם לא כל כך מוקדם, וגם לא החוצה אלא לחדר הכושר - אבל הדיון פה היה עוד עזרה קטנה. אני בטוחה שגם עצם השירשור הזה יעזור לך בנחישות!

למעלה