טיפים שאספתי לעצמי...
חדר כביסה אך ורק ליד מקלחת הילדים (במיוחד שעכשיו אני גרה בשכירות בבית בו החדר ליד המטבח והכביסה מטיילת בבית במקום שישר מהגוף תלך למכונה/ לסל).
שמעתי טובות על שואב אבק מרכזי. אני עוד רחוקה משם... אבל שתי חברות שבנו אמרו שזה הדבר הכי טוב שעשו. בעיקר במטבח כי שם יש להן פתח לטאטא לתוכו את כל מה שנופל על הרצפה. מוזר לי האמת, כי חשבתי שזה דבר מיותר... אבל הבטחתי לעצמי ללכת לבדוק בפועל בבתים שזה מותקן כשיגיע הרגע.
אם את לא בטוחה במשהו - תעשי הכנה. יותר בעיה אחר כך להתקין... אני אעשה הכנה לקמין למשל למרות שאני לא מתה על זה ולא בטוחה שאני רוצה גם כלכלית (יקר. מזגן יותר זול) וגם בטיחותית (ילדים קטנים שמתרוצצים וקמין פועל זה מתכון לאסון).
מזגנים - מנסיוני המר מאד מאד מאד... לא לעשות מזגן גדול בכל הבית. במיוחד לא ללכת על כיוון של מזגנים מרכזיים מסחריים. היה לי בבית הקודם ולמרות שזה אכן היה חסכוני למדיי וקירר וחימם מעולה זה היה נורא. הצרה העיקרית היא שהם בדרך כלל מוצרים "יחודיים" ואז את כבולה לנותן שירות אחד ויחיד או שניים מקסימום והם עושים ממך צחוק ודופקים אותך בעלויות ובשירות בכל פעם שאת צריכה אותם. לכו על מזגן בכל חדר ואולי מיני מרכזי קטן באזורים ציבוריים ותדאגו שכל המזגנים יהיו מחברות נפוצות מאד (LG, אלקטרה, תדיראן ודומיהם) כך שיהיו להם מאה נותני שירות - שתהיה תחרות והצעות מחיר הוגנות על כל תיקון וכל שירות שאת צריכה ושיהיה להם אכפת לתת לך שירות טוב כי אחרת תלכי למתחרים.
מטבח בלי פינות. טיפ שקיבלתי מאדריכלית אחת שהיינו אצלה, טיפ מעולה. פינות במטבח זה גם יקר יותר תמיד וגם ביזבוז שטח (יש לזה עומק אבל הוא לא מנוצל). תיכננתי מטבח מקבילי (פס אחד ומולו אי גדול מאד מקביל), בפינה שמתי דלת (אפשר גם חלון) עם גישה לגינת תבלינים קטנה שתהיה וכך גם יש אור ואוורור במטבח.
עוד בענייני מטבח - אפשרות לראות את הטלויזיה ממשטח העבודה. לי זה נורא חשוב בכל מקרה... גם אוהבת לעבוד ופניי אל הסלון כי כשיש אורחים אני רוצה להיות איתם בקשר למרות שלפעמים יש מה לעשות במטבח.
ועוד אחרון בענייני מטבח - הכנה למרכז מדיה (כלומר חיבור רשת למחשב וחשמל). העתיד כבר כאן...מחשב במטבח זה מאד יעיל, אני רק מחכה שיהיו מקלדות יותר נוחות שפחות תופסות מקום (מהסוג שמקרינים על משטח למשל) ובטוח יהיה לי אחד למתכונים וגם סתם כי זה נוח. זהו בינתיים.