טיפים לתכנון בית

Nיכאלה 1

New member
טיפים לתכנון בית

שלום אנחנו מתכננים לבנות צמוד קרקע. כרגע בשלב התכנון. הייתי רוצה לאסוף טיפים, אולי בצורה של מין סקר בפורום: מה הדבר שאתם שמחים שהחלטתם להוסיף לבית, וממליצים עליו לכולם? מסקר בין מכרים קיבלתי כמה תשובות שלא חשבתי עליהן לבד ושאת חלקן אני אשמח ליישם אצלי. אשמח לקבל רעיונות...

Nיכאלה 1

New member
אני אתחיל בטיפים שכבר קיבלתי

- ברז מים חמים מחוץ לבית כדי לשטוף ילדים שחזרו מלוכלכים (אחרי טיול או ים) וגם כדי למלא להם בריכה מתנפחת לדשא. - גגון או המשך של הגג מעל דלת הכניסה כדי שיהיה מקום לסגור מטריה לפני שנכנסים הביתה. - אם מעל פינת הכביסה של הקומה התחתונה יש מסדרון או מקלחת בקומה השניה – לעשות פיר שדרכו אפשר לזרוק את הכביסה למטה. אני בטוחה שלכולכם יש עוד הרבה טיפים שלא חשבתי עליהם, ואשמח לשמוע.

80vax

New member
"חדר בוץ" או בשמו הפוליטיקלי קורקט - mudroom

חדרון קטן / נישה גדולה בטווח הכניסה לבית, שם ממומקמים כל אתה ששמים בד"כ בכניסה לבית, נעליים, תיקים, מעילים וכו וכו וכו (אני מתכוונת לנצל את החלל תחת גרם המדרגות העולה לצורך זה) משהו כמו בתמונה

ענתש

New member
טיפים שאספתי לעצמי...

חדר כביסה אך ורק ליד מקלחת הילדים (במיוחד שעכשיו אני גרה בשכירות בבית בו החדר ליד המטבח והכביסה מטיילת בבית במקום שישר מהגוף תלך למכונה/ לסל).
שמעתי טובות על שואב אבק מרכזי. אני עוד רחוקה משם... אבל שתי חברות שבנו אמרו שזה הדבר הכי טוב שעשו. בעיקר במטבח כי שם יש להן פתח לטאטא לתוכו את כל מה שנופל על הרצפה. מוזר לי האמת, כי חשבתי שזה דבר מיותר... אבל הבטחתי לעצמי ללכת לבדוק בפועל בבתים שזה מותקן כשיגיע הרגע.
אם את לא בטוחה במשהו - תעשי הכנה. יותר בעיה אחר כך להתקין... אני אעשה הכנה לקמין למשל למרות שאני לא מתה על זה ולא בטוחה שאני רוצה גם כלכלית (יקר. מזגן יותר זול) וגם בטיחותית (ילדים קטנים שמתרוצצים וקמין פועל זה מתכון לאסון).
מזגנים - מנסיוני המר מאד מאד מאד... לא לעשות מזגן גדול בכל הבית. במיוחד לא ללכת על כיוון של מזגנים מרכזיים מסחריים. היה לי בבית הקודם ולמרות שזה אכן היה חסכוני למדיי וקירר וחימם מעולה זה היה נורא. הצרה העיקרית היא שהם בדרך כלל מוצרים "יחודיים" ואז את כבולה לנותן שירות אחד ויחיד או שניים מקסימום והם עושים ממך צחוק ודופקים אותך בעלויות ובשירות בכל פעם שאת צריכה אותם. לכו על מזגן בכל חדר ואולי מיני מרכזי קטן באזורים ציבוריים ותדאגו שכל המזגנים יהיו מחברות נפוצות מאד (LG, אלקטרה, תדיראן ודומיהם) כך שיהיו להם מאה נותני שירות - שתהיה תחרות והצעות מחיר הוגנות על כל תיקון וכל שירות שאת צריכה ושיהיה להם אכפת לתת לך שירות טוב כי אחרת תלכי למתחרים.
מטבח בלי פינות. טיפ שקיבלתי מאדריכלית אחת שהיינו אצלה, טיפ מעולה. פינות במטבח זה גם יקר יותר תמיד וגם ביזבוז שטח (יש לזה עומק אבל הוא לא מנוצל). תיכננתי מטבח מקבילי (פס אחד ומולו אי גדול מאד מקביל), בפינה שמתי דלת (אפשר גם חלון) עם גישה לגינת תבלינים קטנה שתהיה וכך גם יש אור ואוורור במטבח.
עוד בענייני מטבח - אפשרות לראות את הטלויזיה ממשטח העבודה. לי זה נורא חשוב בכל מקרה... גם אוהבת לעבוד ופניי אל הסלון כי כשיש אורחים אני רוצה להיות איתם בקשר למרות שלפעמים יש מה לעשות במטבח.
ועוד אחרון בענייני מטבח - הכנה למרכז מדיה (כלומר חיבור רשת למחשב וחשמל). העתיד כבר כאן...מחשב במטבח זה מאד יעיל, אני רק מחכה שיהיו מקלדות יותר נוחות שפחות תופסות מקום (מהסוג שמקרינים על משטח למשל) ובטוח יהיה לי אחד למתכונים וגם סתם כי זה נוח. זהו בינתיים.

80vax

New member
הי ענתש ../images/Emo13.gif

החלטתי ללכת בעצתו של "דני יש רק אחד" ולתכנן את המטבח לפני הבית הרעיון שלך ממש קסם לי אולי יש לך תמונה של המטבח ?

ענתש

New member
אין לי תמונה כי עוד לא הגשנו תוכניות

(לצערי החיים וכל מה שקורה בהם כרגע מעכבים אותנו... זה עוד יגיע) אבל אני יכולה להראות לך את התוכנית, צירפתי פה פעם (בניגוד למה שכתוב בהודעה זו כמובן הקומה התחתונה ולא העליונה... הפכתי את התמונות כשצירפתי בטעות). תראי שיש "פס" של ארונות על הקיר, אי מאד גדול בצד השני עם כיור קטן בתוכו כדי שישמש משטח עבודה מול הטלויזיה של הסלון ומהצד השני שלו יהיו גם כסאות בר אם רוצים לשבת ולאכול בצורה לא פורמאלית (ואפשר כמובן לשבת גם מהצד השני ולראות טלויזיה תוך כדי... אני אוהבת טלויזיה כמו שאת שמה לב). בצד ימין יש עוד "פס" קצר שמכיל את המקרר, ארון "מזווה מיידי" כזה (לצערי לא הצלחנו לשים מזווה ליד המטבח, זה קילקל את כל שאר הדברים אז התפשרתי על ארון מזווה במטבח וחדר מזווה ואחסון די גדול אבל טיפה רחוק מהמטבח, ליד חדר העבודה) ויחידת בילט-אין לתנור ומיקרו. ובין הפס הימני לפס שעל הקיר יש דלת שנפתחת החוצה, הכוונה שהיא תהיה דלת בפרופיל בלגי מזכוכית. יש קיר (גובה שני מטר) שיפריד את הכניסה לבית מהיציאה של המטבח כך שמהכניסה לבית לא יכולים להגיע למטבח (בכוונה) ואז היציאה מהמטבח היא למין "נישה" של החצר כזו שתכיל גינת תבלינים ותמשיך בקצת עצי פרי שיהיו מול היציאה של פינת האוכל. אויל גם נשים שם מחסן פלסטיק קטן לכל מיני דברים שימושיים.

80vax

New member
תודה רבה

מאחלת לך "שהחיים וכל מה שקורה בהם כרגע" יקדמו אתכם מהר לקראת כל השאר, וחג שמח

משה פרל

New member
לא לקחת אדריכל ב 5000$

זה לא בדיוק נחשב לתוספת לבית אבל אדריכל טוב שמוכן להשקיע (וכאן נכנס עניין העלות) שווה יותר משרשור עיצות.

ענתש

New member
לא נוח לי עם המשתמע מההגדרה שלך.

חשוב באמת לקחת אדריכל טוב, כזה שיש לו נסיון, יודע מה הוא עושה, יש תקשורת טובה בינו ובין מי שבונה והוא מבין אותם ושאין לו אגו גדול מדיי שיגרום לו לכפות על הדייר אי נוחות למען "האומנות" או היופי. עם זאת הקשר בין מחיר ובין כל התכונות האלו הוא לא ביחד ישר. נכון שבדרך כלל מחיר נמוך "הולך" יד ביד עם פחות נסיון או פחות יכולת אבל לא תמיד... כמו בכל תחום - יש אדריכלים זולים שהם מאד טובים. הם זולים מכל מיני סיבות אחרות. מה שיותר גרוע זה לעשות את ההקשר הזה לצד השני של הסקאלה - ממש לא כל מי ש*יקר* הוא בהכרח *טוב*. זה החלק המסוכן במה שאמרת... מי שיקח אדריכל ב-20 אלף דולר (וקיבלתי כזו הצעת מחיר) לא בהכרח יעשה עסקה טובה יותר ממי שיקח אדריכל ב-10 אלף דולר. אין ספק שלבחור אדירכל טוב זה חשוב מאד מאד מאד. אבל תוציא את הכסף מהמשוואה, זה לא רלוונטי.

ענתש

New member
ואישית הייתי מוסיפה - לקחת אדירכלית.

אין ספק שזו דיעה קדומה חסרת כל יסוד שלי... אבל אני אגיד בכל זאת: איכשהו מכל מי שדיברנו איתם קיבלתי הרגשה חד משמעית ש"גבר לא יבין זאת" ואכן האדריכלית שכן לקחתי נתנה לי הרבה נקודות למחשבה בנוגע לדברים שיש לי הרגשה שגבר לא היה אומר, שצריך להיות אישה ואמא בשביל להבין אותם ולא לומדים בשום בית ספר. לי זה חשוב (יש לי ילדים קטנים ואני מתכננת עוד כאלו בעתיד
). דווקא מבחינה אסטטית התרשמתי מאד מעבודות של גברים יותר מנשים (כי אני מחובבות הקו ההיטקי הקר והנקי) אבל בסופו של דבר האדריכלית שלי סיפקה גם את זה בצורה מוצלחת ביותר.

משה פרל

New member
מקבל את ההערות שלך

לגבי המחיר תמיד כדאי לבדוק לגופו של עניין, אבל כלל האצבע "לבחור את בעל המקצוע עם המחיר שבאמצע" תופס גם כאן לדעתי. זול מדי אומר סיכון גדול יותר, גם אם אדריכלית מסוימת עושה בדרך כלל עבודה טובה מספיקה תקופה כלכלית קשה, פתוי כלכלי גדול יותר או צורך בתשלום למס הכנסה, מע"מ, בטוח לאומי או ביטוח כדי שהעבודה תפגע. לגבי בחירה באדריכלית אני מסכים למסקנה הסופית, לא כל כך עם הנימוקים שנשמעים שוביניסטיים.

Nיכאלה 1

New member
תודה... ../images/Emo13.gif

תודה לכולם על העצות המצוינות. נתתם לי הרבה מאוד חומר למחשבה, ואני בטוחה שגם לאחרים. ואם אתם חושבים על עוד רעיונות, אשמח לשמוע.

אם להתחיל מהתחלה אז כך

יש לשאוף לבית הכי קטן שיתאים לך ולא להשתולל עם הגודל .
לבנות ככל האפשר בקומה אחת עם אופציה לבניה בקומה שניה .
הייתי אצל הקונסטרוקטור שלי בקשר לשאלה מסויימת , היום אני מצטער שלא עבדתי איתו ללא תיווך של אדריכל אם הבונה די סגור על מה שהוא רוצה אין צורך באדריכל , ממילא כל הבתים שאני מכיר נראים כמו כמה ארגזי תנובה מגובבים אחד על השני , אכן השרטטת של הקונסטרוקטור אמרה לי שהרבה קליננטים שלה באים עם סקיצה די מגובשת והיא עוזרת להם להגיע לפתרון המוגמר , כך למעשה בניתי את הבית הקודם שלי .
גם עם האדריכל או המהנדס יש לעשות חוזה או להוסיף לחוזה שלהם סעיף שיהיה לטובתך במקרה שהם מושכים את הזמן . את הסדר התשלומים שלהם יש לשנות כך שיותר כסף ישולם לקראת סוף העבודה ולא כמו שכתוב בחוזה המוכן שלהם .
לתכנן כמות חלונות מינימלית ככל האפשר , זה גם חוסך כסף וגם חוסך השקעה בחימום וקירור הבית.
אם יש בכל זאת קומה שניה לבית, לא לשלם על השלד של הקומה השניה כמו על הקומה הראשונה , המחיר צריך להיות נמוך יותר .
שני בעלי המקצוע שאין לוותר על איכותם ולשאוף לקחת את הטובים ביותר הם : טייח ורצף .

גם אני, גם אני ../images/Emo13.gif

1. פיר מיוחד (צר) עבור "צנרת ששכחנו" שעובר מהקומה העליונה ועד המרתף. אני שונא לראות בבתים אחרים אנשי מיזוג אוויר מתחילים לעשות חורים ברצפה עבור הצנרת. 2. דלת מזווה נפתחת ישר לתוך החנייה. קניות מהאוטו ישר למזווה בלי לטייל סביב הבית. 3. דלת מפינת האוכל ישר לגריל גז. 4. מחסנים מתחת ל 1.80 מ' גובה, בקצה של גג הרעפים. 5. צנרת חשמל / תקשורת / וכדומה בתוך יציקת הבטון ישר לחדר חשמל, מחולק לפי סוג שרות. תעזבו - זה לא בשביל בית נורמלי, אבל שאלת מה אני שמח שהוספתי. התעלמתי מהסיפא של המשפט
6. גינה גדולה. אני רואה את כולם מצטופפים עד גבול קו הבניין (כדברי האדם הפשוט - לבנות הכל בקומה אחת), ואז הגינה היא מינימלית. אני מעדיף להתרחק מקו הבניין וכך יש לילדים איפה להתרוצץ. 7. כניסה נפרדת למרתף. 8. יציקת שבילים סביב הבית באותה יציקה כמו יציקת רצפת קומת הקרקע. מומלץ ביותר. 9. יציקת אלמנטים מסויימים בבית עם SP (חומר שמונע חדירת מים, לא קשור לצינורות SP) כגון לתקרה של הבית (איפה שאין רעפים). חבל שלא השתמשתי בבטון הזה גם עבור רצפת וקירות המרתף. 10. מרכזיות מים בחצרות האנגליים. 11. הכנה מראש לניקוז מזגנים (המים צריכים לרדת, זה לא כמו צנרת הגז והחשמל). אל תסתמכו על משאבת מים. הן מתקלקלות. 12. סגירת קצה תחתית המדרגות עם בטון. כלומר - אם מסתכלים >מתחת< למדרגות במדרגה האחרונה למטה, אין שפיץ, אלא קיר של בערך 30 ס"מ גובה. אי אפשר לנקות שפיצים. 13. זיזים במדרגות בעת בניית השלד (אפשר לסגת כ 5 ס"מ כדי למנוע בעיות עם איש המדרגות בגלל "פיספוסים"). טיפוס בשלד עם רמפות - זה נורא. 14. הכנת אופציה להגיע לבית בכסא גלגלים. 15. חנייה רכב לצד רכב ולא רק רכב מאחורי רכב ("אני צריכה לצאת, אתה יכול להזיז את האוטו השני?") 16. אדקס דו-צדדי בעמודים. 17. מצלמת אבטחה כולל מצלמות דמה. גורם לקבלנים להיות ישרים. יש עוד הרבה, אבל עוד לא גיליתי אם אני מבסוט מהאחרים (הכנת שואב אבק מרכזי, חימום תת-רצפתי במקלחות, מפוח במטבח 6", חדר כביסה בקומת ילדים, הנמכת תקרה אקוסטית, ועוד).

דורית1900

New member
השני גרוש שלי

יש בשירשור הרבה עצות מצויינות, ואוסיף שמהנסיון שלי כדאי מאד לתכנן יציאה גדולה מהסלון לגינה, כך שקל לארח גם מבוגרים וגם משפחות עם ילדים. את הגינה העיקרית, זו שאליה יוצאים מהסלון, כדאי לתכנן בכיוון שבו אין שמש אחחה"צ, כלומר לא במערב. רוב האירוחים וגם ניצול הגינה הם בשעות אחה"צ, ואז צריכים צל. שמש במקום הזה תמנע שימוש אופטימלי בשטח הגינה. עוד משהו - חניה מקורה זה מאד מאד נעים. נוח יותר להיכנס ולצאת בימי גשם, במיוחד עם ילדים, ובקיץ הרבה יותר נעים להיכנס לאוטו שלא שהה בשמש. זה גם עדיף לאוטו, אלא אם כן זה ליסינג
.

fireman

New member
לא לחסוך בתשתיות בתוך הבית ובחוץ

שקעים, מפסקים, מחליפים, מצליבים, שקעי טלפון, רשת, טלויזיה, נקודות תאורה....לעשות הכל ובשפע!

ענתש

New member
צודק ../images/Emo178.gif בדירה השכורה שאני גרה

בה כרגע (כי מכרנו את הבית ועוד לא בנינו כמובן) יש שקע חשמל אחד (!!!!!) בכל חדר. במטבח יש שניים בלבד ובסלון שניים בלבד. במסדרונות אין בכלל (איפה שמים את הלוכד יתושים תגידו ?). זה משגע אותי, פשוט משגע. אי אפשר להסתדר ככה כשאין מספיק תקעי חשמל בבית והכל תלוי במפצלים. ונקודת טלפון, אגב, יש רק אחת וזה דווקא סבבה כי ממילא היום הכל אלחוטי (טלפון אחד מחובר לתקע ועוד כמה ש"רוכבים" עליו, הם רק בסיס ושפופורת...).

Nיכאלה 1

New member
תודה + ריכוז התשובות

שוב תודה לכולם על הטיפים המצוינים! כמו שהבטחתי, (וכדי להשקיע בכם כמו שהשקעתם בי...) ריכזתי את התשובות במסמך word. הכנסתי אליו גם תשובות מהפורום השכן, ואני אצרף אותו גם לשם.

למעלה