טיפים לנהג המתחיל

amalka

New member
טיפים לנהג המתחיל

שלום, האם מישהו מהמנוסים מוכן לכתוב בקצרה כמה טיפים ממצים ומועילים לנהג המתחיל. לדוגמא: איך לוקחים סיבוב של 180 מעלות (רחב?, צר ואז רחב? או להיפך?)? מתי לוחצים על הברקס (לפני הסיבוב?, בתוך הסיבוב?)? איך מונעים את המצב שבו בסיבוב חד הקרטינג מאבד שליטה ומסתובב סביב עצמו וכך מפסידים שניות יקרות? ועוד.... תודה מראש

סער ניב

New member
פשוט מאוד

כל הדברים הללו נלמדים בקורסי הקארטינג הבסיסיים שמועברים כמעט בכל מסלול INDOOR בארץ. אתה יכול להירשם לקורס כזה ושם לא רק ילמדו אותך ויענו לך על כל שאלותיך אלא גם תתנסה בתירגול ויישום הדברים. מידע על המסלולים תמצא כאן בפורום תחת "מאמרים". בברכה. סער.

amalka

New member
תודה על התשובה......אבל

אני מעונין לחסוך את הקורס ולקבל רק על קצה המזלג טיפים בסיסיים. אני בטוח שיש שניים שלושה כללים בסיסים שאם מיישמים אותם נכון אפשר לגלח שנייה לפחות מכל שיא של נהג מתחיל. (הכוונה במתחיל הינה נהג עם נסיון של 20 דקות נסיעה; 10 דקות X פעמיים) שוב תודה

shaymaker

New member
קודם כל....

שלום.... מי אתה? מאיפה אתה? איפה אתה נוהג? אתה רוצה להתחיל להתחרות? בכל מקרה אני יכול לענות לך על השאלות אבל לא בעומק ולא נראה לי שגם נכון כי אני לא הכי מנוסה ולא הכי ותיק...אבל יש פה אנשים שיכולים לענות...בהצלחה בכל מקרה.

amalka

New member
תודה על ההתייחסות. להלן הפרטים...

אני מחיפה. יש לנו "ליגה" בעבודה ופעם בחודש אנו עושים תחרות. רציתי לקבל כמה טיפים כדי לשפר את מיקומי
. אני אשאל פשוט - מה הדרך הנכונה לקחת סיבובים חדים? תודה אבי

תשובה (חלקית)

קודם כל אבי, ברוך הבא. אולי יום אחד בכל זאת תחליט להצטרף אלינו ולהתחרות בצורה קצת יותר מקצועית.
בקשר לשאלתך (וזה ממש בגדול): ניקח את סיבוב הפרסה לצורך ההסבר - בכדי לקחת אותו הכי מהר והכי קצר (כי זה מה שאנחנו רוצים בסופו של דבר, לעשות כמה שפחות דרך ולנסוע כמה שיותר מהר), אתה צריך לבוא מהצד החיצוני של הפניה ולבצע קשת כשבקודקוד הפניה אתה נמצא כמה שיותר קרוב לצמיגים (כמובן בלי לגעת בהם) ובניצב אליהם. משם אתה יוצא עוד פעם לצד החיצוני. כמובן שלפני הכניסה צריך להאט (ע"י לחיצה על הברקס ולא רק לעזוב את הגז), אבל כמה ואיפה זה כבר תלוי בפניה עצמה ובמהירות בה אתה מגיע לפניה. מקווה שהסברתי את עצמי מספיק ברור (קצת קשה לי להסביר בכתב). רוברט.

Electrick1

New member
לא. לא ככה!

amalka יקר תעשה קורס.זה הדרך הקצרה והזולה להתקדם בקארטינג.

tomerol

New member
הנה שרטוט של הקווים הנכונים

בהנחה שכיוון הנסיעה היא בכיוון השעון.

למעלה