טיפים לכיול מסך

ע צופיה

New member
טיפים לכיול מסך

שלום לכולם יש פער מעצבן בין מה שאני רואה על המסך ויוצא במדפסת, לבין מה שיוצא אח"כ בדפוס (בבתי דפוס שונים) - עודף גוון אדמדם. איך אני יכולה לכוון את המסך? מדובר ב pc ובמסך Mag . תודה למסייעים

yossi_maoz

New member
יש כמה גישות

השיטות ה"ביתיות" לכיול מסך היא להוציא פלט מודפס (נניח אייריס) ואז לכוון את המסך בהתאם או בחומרה (לרוב המסכים המודרנים יש אפשרות לכוון את האדום הכחול והירוק בנפרד) או בתוכנה-- אם מותקן אצלך פוטושופ מן הסתם גם הותקנה תוכנת איפיון וכיול צבעוני שנקראת ADOBE GAMMA המאפשרת לכוון את הצבעוניות של המסך ולשמור אותה כקובץ פרופיל צבעוני. חלק מהדרייברים של כרטיסי המסך מגיעים אף הם עם יכולת כיוון של מרכיבי הצבע בדרייבר עצמו. בדקי בתיעוד שהגיע עם כרטיס המסך. השיטות ה"מקצועיות" במערכות קדם דפוס מסוימות ניתן להדפיס "דף כיול" מיוחד ובעזרת מכשור מיוחד (דנסיטומטר) ניתן לקבל קריאת ערכים צבעונית שבעזרת תוכנות ייעודיות לצור ממנה פרופיל צבעוני שיתן תוצאות מקצועיות מאוד. כמובן ששיטות אלה יקרות מאוד, ודורשות אנשי מקצוע מיומנים שגובים כסף רב עבור הכיול.

yanivfel

New member
שימי לב לכך שהצבעים שאת רואה על

גבי המסך הם RGB מוקרן, ואילו מדף המודפס בבית דפוס מתקבלים צבעי CMYK מוחזרים. ההבדל הוא עצום ולכן, על מנת לצמצם את ההבדל ולהעריך נכון את תוצאת ההדפסה בבית דפוס עלייך להדפיס במדפסת הביתית שלך את החומרים לדפוס כדי לקבל צבעים (פיגמנטים) המגיעים לעינייך כאור מוחזר. יתרה מכך - בבית דפוס את יכולה לבקש שיוציאו לך הדפסת IRIS ולאשר את ההדפסה רק במידה והצבעים מתאימים לך. בקיצור - מנסיוני, המדפסת הביתית מגיעה תמיד לתוצאות הרבה יותר קרובות לאלו שיצאו מהדפוס! היות ולא מדובר במדעים כל כך מדוייקים, מוטב לאמת באמצעות הדרכים הנ"ל בכדי למנוע תקלות. בהצלחה!

ע צופיה

New member
יוסי, אנסה תודה. יניב

לא הבנתי את דבריך? אתה ממליץ על אייריס אבל מנסיונך המדפסת הבייתית יותר מדויקת? מנסיוני, אייריס גם לא אמין מאד הרבה יותר מהמדפסת. נוסף לכך הלקוח לא מעוניין לשלם ולא לחכות לאייריס. גם מדפסת לייזר טובה נותנת תדפיס יפה מאד אבל לא מדוייק בצבעיו. למה התכוונת בלהדפיס במדפסת הביתית את החומרים לדפוס? הרי על הפער הזה אני מתלוננת. בקיצור, כייון שאמשיך לסמוך בעיקר על המדפסת (hp 940), שלוקחת את נתוני ההדפסה מהמסך, אני צריכה למצוא איך לכייל אותו, בכל זאת. תודה.

FourAces

New member
נראה לי שמה שיניב רצה לומר זה...

שעבור בדיקה וכיול שיהיה קרוב עד כמה שניתן למציאות ולתוצאות הדפוס, רצוי לבצע כיול נכון אשר כולל את כל המרכיבים. מצד אחד יש את המסך אשר מציג את המידע באמצעות גווני RGB. תחום ה-RGB רחב יותר מתחום צבעי הדפוס, ולכן יתכן הבדל מסויים בין תצוגת המסך להדפסה, אולם ניתן להגיע לרמת תאימות טובה ובמספר תוכנות (Photoshop, InDesign וכו´) קיים גם מנגנון פיצוי המאפשר תצוגה קרובה הרבה יותר לעולם הדפוס. שלב נוסף הוא כיול המדפסת. לא כל המדפסות תומכות בכך באופן מלא, אך כמעט לכולן יש מנגנון כיול כזה או אחר המאפשר שליטה על הגוונים. לצורך ביצוע כל הנ"ל דרוש מקור מהימן. הדרך הטובה ביותר להשגת מקור כזה היא לבנות קובץ דוגמא הכולל אלמנטים צבעוניים כגון תמונה, פסים של מעברי צבע עבור כל אחד מצבעי הדפוס וכו´ ולהפיק ממנו IRIS. למרות שהמג´נטה של ה-Iris קצת יותר אדמדמה מזו של צבעי הדפוס, ניתן לכייל את כל המערכת כך שתתאם לתוצאה. השלב הסופי של תהליך כזה הוא בניה של פרופילים עבור המסך והמדפסת, אך לשם כך רצוי להעזר בבעל ניסיון בתחום. אגב, כיול מערכת הוא פעולה שיש לבצע אחת לכמה זמן. שינויי מזג אויר, לחות וטמפרטורה, או אפילו החלפת מיכלי הדיו ושינוי התאורה הסביבתית עשויים להביא לשינוי בתוצאה ובתצוגה.

למעלה