טיפים להתפחה!!

טיפים להתפחה!!

נתחיל בבשורות הטובות - היינו היום במכון להתפתחות הילד והיתה מבסוטיות כללית מביצועיו של אשחר . אמה מה .. לא עלינו במשקל בחודש האחרון . כל מי שהתפיח ילד מוזמן לתרום עצות . הוא אוכל כמעט הכל (מרוסק) (בן 8 כרונולוגי 5 מתוקן ) ובכללי מאד אוהב לאכול . לעצה שתעבוד הכי טוב מובטחת עוגה שווה במפגש הפורום... (כן, בלהתפיח מבוגרים אני דווקא טובה ).

השקדיה פורחת...

שקדיה זה דבר מצוין. מרקם של טחינה גולמית, טעם מתקתק ונחמד ומלאנתלפים קלוריות בכפית. אפשר להוסיף לבקבוק (אלא אם כן הוא יונק ואז נוותר לו. לא, לא עוזר כשהאמא המניקה אוכלת את השקדיה). אפשר להוסיף ליוגורט או גבינה 5%. אפשר למרוח על לחם סתם ככה או עם גבינה מעל. היום המצאתי מתכון חדש - אטריות עם גבינה, קינמון ושקדיה, היה לי מאוד טעים (יערה לא אוהבת קינמון). עוד הצעות: גלידה (או בלשון יערה, דה-דה). גבינת שמנת. להוסיף טחינה לבקבוק. שיהיה בתיאבון ותפיחה נעימה
(אם כלום לא עובד, אפשר שמרים).

אפשר להוסיף לשקדיה כפית מולסה

שזה סוכר מרוכז. אם הוא אוכל פורמולה - מטרנה עם קורנפלור.

תנאים להתפחה

תודה לכל העונים . כמה מגבלות התפחה- א. הוא רק יונק (אין מטרנות קורנפלור) ב. הוא עדיין לא נחשף למוצרי חלב. נראה אתכם עכשיו..

אם הוא אוכל הכל, אז באמת אפשר

להוסיף כפית או שתיים מהשקדיה. זו באמת פצצת קלוריות (טחינה עשויה משקדים). אצלנו לא היתה לז הצלחה וגיא לא רצה לאכול את זה (ניסיתי בכל מיני וורסיות). אפשר גם להוסיף למרק קצת טחינה רגילה, אפשר לתת אבוקדו מעוך בכפית עם קצת מלח ולימון. הרעיון הוא לתת כמה שיותר קלוריות. תנסי אולי חומוס (כזה שאנחנו אוכלים) עם טחינה - אצלנו זה להיט! אני גם מהנסה להתפיח את גיא בכל מיני צורות (יש לי חולשה לתינוקות שמנים) אבל גיא ממש לא משתף פעולה ושומר בכח על הגיזרה. התפחה נעימה...

binon

New member
תעזבי אותו בשקט

אם המשקל שלו פרופורציוני לגובה שלו אז תניחי לו לגדול בקצב שלו ובסופו של דבר הוא ישלים את החסר. וחוץ מזה מטרנה קורנפלור הוא הדבר המתפיח ביותר שאפשר לתת. אבל הכי טוב זה לתת לזמן לעשות את שלו...

../images/Emo65.gifאם אנחנו בעיניני התפחה

אז גם זקוקה לעזרה. מאור בן 3.6 , מבחינת הגובה הוא בסדר גמור,אבל המשקל...או המשקל, הוא שוקל 11 קילו, אני בטוחה שרובכם לא מזועזים כי כולנו באותה הסירה (לעומת אנשים שהם לא הורים לפגים" הוא מאוד רזה... וכל מיני כאלה ). אם יש לכם צורות התפחה אני אשמח מאוד ( בלשון המעטה ). גלי של מאור ואופק

דבורי

New member
גם אביחי כזה, והוא לא היה פג

הוא שוקל כ-12.5 ק"ג בגיל 4 ונולד בסוף שבוע 40.

האם הוא אוכל?

הבת שלי גם כן קטנטונת: עוד לא 9 קילו והיא בת שנתיים. בחודשיים האחרונים היא לא עלתה כלל במשקל אבל היא אוכלת יפה. הכמויות שהיא אוכלת הם קטנות אבל רואים עליה שהיא מלאה (עם דוחפים עוד קצת - היא מקיאה) פשוט יש לפגים האלה קיבה קטנה שאינה מסוגלת להכיל כמויות של אוכל. לדעתי, כל עוד הילדים אוכלים אין מה לדעוג מהמשקל שלהם מכיוון שאם נדחוף להם אוכל בכוח הם יסגלו לעצמם הרגלי אכילה לא נכונים ובסופו של דבר זה רק יפגע בהם (לידע כללי- בשנים הראשונות לחיי התינוקות, יש היווצרות של תאי השומן ואח"כ תאי השומן גדלים. לכן, כל-כך קשה למבוגרים לשמור על ירידה במשקל...). אם בכל זאת את רוצה שמאור יעלה יותר במשקל כדאי לך לתת לו ארוחות קטנות יותר במרווחי זמן קצרים יותר (שוב, בגלל הקיבה הקטנה...). בהצלחה​

maloren

New member
שלבי ההתפחה הראשונים

מוזר לי. איה אמורה לאכול כ450-500 סיסי ביום והיא עוברת את השבע-מאות ומשאירה לו אבק בעיניים... הרופא שביקרנו שמח על זה.מה אתם אומרים? אני חושש שאולי הבכי החזק שלה בלילה נובע מזה...

רחמנות על הילדה!!

שתאכל כמה שהיא רוצה, הם כבר יודעים לווסת את התיאבון לבד, הלוואי עלי ויסות תיאבון כזה. היא בתקופת גדילה מאוד מהירה והמוח מתפתח בצעדי ענק. וחוץ מזה, שיהיו לה צמיגים. מה יש?

לנו המליצו על פוליכוז

זה סוכר שאין לו טעם וריח וניתן להוסיף לדייסה. מדובר בפצצת קלוריות שאמורה להתפיח את הילד. בפועל עומר אכל את כל המתפיחים למיניהם ועדיין נשאר מיניאטור (12 ק"ג בגיל 4).

למעלה