טיפים להרגעה..

Twistttttt

New member
טיפים להרגעה..

בקרוב צריך להיות לי טסט, ואני ממש ממש מפחדת להכשל בגלל לחץ נטו. כי בשיעורים אני נוהגת ממש טוב. היה לי טסט פנימי לפני כמה זמן, ובשיעור לפניו הייתי בלחץ לא נורמלי!! עשיתי כל טעות אפשרית!! והכל - בגלל לחץ!! גם בטסט פנימי עצמו הייתי לחוצה, אבל למזלי הוא היה קצר, ואכשהו עברתי! עכשיו, כולם אומרים לי שאני פשוט צריכה "להרגע"! אני יודעת את זה!! מה שאני לא יודעת זה איך!! איך אתם מנעתם מעצמכם להיות בלחץ בטסט? איך נרגעתם בשעות לפני הטסט על מנת לא להתחרפן?! מה עשיתם!?!? מה אתם ממליצים לעשות כדי להרגע?! אני נואשת לעזרה!! חח עוד משו.. ראיתי פה מתישהו מן מאמר שכתב בוחן על מה לעשות/לא לעשות בטסט.. מישהו יודע למה אני מתכוונת ויכול לתת לי קישור לזה?! אני אודה לכם נורא!!

תות15

New member
אצלי זה דווקא הפוך..

בטסט הראשון נהגתי בכלל בלי שום לחץ ובגלל זה גם קצת זלזלתי וקיבלתי ברקס.. פשוט תזכרי שלחץ יכול להיות דבר מאוד חיובי. חוצמזה, כדי להקל את הלחץ את יכולה לשיר לעצמך לפני הטסט, או לשתות מים

lilach16

New member
עצה שלי..

פשוט להרגע :) אני אגיד לך משהו, בטסט הפנימי שלי נלחצתי קצת מהרגע שראיתי את הבוחן, אבל התייחסתי לזה כאל שיעור רגיל.. אחר כך פחדתי מה יהיה בטסט אם בפנימי נלחצתי קצת. וזה היה להפך! בכלל לא נלחצתי! זה מה שביאס אותי כשנכשלתי, שלמרות שהייתי הכי רגועה שאפשר לא עברתי ופחדתי שבטסט השני אני כן אלחץ. אז פשוט מאוד תקחי איתך בקבוק מים ותשתי הרבה! גם אחרי השיעור שלפני, גם לפניו. פשוט תשתי ותנסי להתייחס לזה כאל שיעור רגיל. אם תכניסי לעצמך שטויות לראש זה רק ילחיץ אותך יותר ולא יתרום בכלל להצלחה שלך.. בטסט השני שלי המורה ראה אותי ואת מי שניגש איתי שותים מים, ואז הוא בא ביציאה "מנוחת לוחמים עשיתם לכם.." חחחחחח זה היה מצחיק אבל אמרתי לו "תרגע, זה לא אתה שניגש לטסט עכשיו.." אני בסוף לא נלחצתי ועברתי :) בהצלחה שיהיה לך :)

100vardit

New member
לא לשתות יותר מדי מים!!!!

בסוף יהיה לכם פיפי חבל על הזמן. עוד תופעת לוואי של לחץ...

לעבוד עם עצמך ולטפטף לעצמך לראש

עד שתאמיני בזה בלב שלם. אין סיבה להלחץ, את יודעת לנהוג, ובוחן בא לראות בדיוק את זה. לחץ יכול מאוד להיות גורם שיכשיל אותך ויגרום לך לבעיות שלא היו - חס וחלילה כמובן... תגידי לעצמך מה צריך לעשות, תהי בטוחה ורגועה כי את יודעת מה לעשות ואיך צריך לנהוג! את מפחדת להכשל מראש, א' למה שתכשלי? למה לחשוב בכלל על כשלון? ב' אם תכשלי, אז מה קרה?!?! אז פעם אחרי עוברים... עוד טסט זה רק עוד כסף זה הכל...זה כלום. המעמד יכול להיות מאוד לא מלחיץ אם תבואי בגישה חיובית, שאת עוברת, שאת נוהגת טוב ושזו ההרגשה שתתני לבוחן בהצלחה. חבל על האנרגיות...ברגוע :)

האיש 3

New member
בגדול

גם אני לפני הטסט הראשון הייתי די לחוץ ועשיתי כמה טעויות מטומטמות אבל זה כי גיליתי את זה לאנשים, ויותר מידי הייתי מודע לזה שיש לי טסט. בטסט השני פשוט לא גיליתי לאף אחד, די "שכחתי" ממנו, פשוט באתי ונהגתי כמו שאני יודע ועברתי. אז תנסי לשכוח מהטסט.

למעלה