טיפים להדרכה טובה!!!

טיפים להדרכה טובה!!!

שכל אחד ישרשר לכאן טיפ אחד בלבד להדרכה טובה יותר. נסו לשרשר את הטיפ הטוב והחשוב ביותר, לדעתכם, בנושא זה. אנחנו מדברים על אמנות ההדרכה בכלל - ולאו דווקא על הדרכה של תחום או נושא מסויימים!

~דויד~

New member
אין בעיה

הטיפ שלי הוא כזה: כאשר אתה מדריך משהו, עליך לא רק להסביר מילולית אלא לחוות את זה רגשית ולשדר את זה לאדם השני.

התומך

New member
עוד משהו

אם תתן לתלמידך להיות עצמאי במחשבה ובתפיסה של האומנות.הוא יגיע רחוק

Kiru

New member
כשתלמיד לא מבין הסבר,

אל תנסה להסביר שוב: חזור על ההסבר בראש, לעצמך, ובדוק מה היית מבין אתה מההסבר הזה.

כאשר אתה מדריך אל תחשוב על זה.....

כהדרכת מישהו אחד, אלא חשוב על גם ההדרכה העצמית שאתה עושה בנוסף לעצמך.... עוד משהו: אתה לא מצליח עכשיו אל תתיאש אתה תצליח מאוחר יותר.... אל תחשוב על הדברים בחשיבות קשות וניתוחים למיניהם אלא נסה להזרים את הדברים בתוכך, לחוש בהם, לגעת בהם, ללמוד מהם.... שלכם באהבה, עידודו הלוחם

taliv

New member
טיפ טופ

אחד מתפקידי המדריך הוא להוות גורם/ צינור בהעברת המידע בצורה הטובה והמסודרת ביותר. אל לו לשכוח כי הצינור הוא דו כיווני והמידע המועבר יכול להגיע גם אליו.

טיפ!!

להלן הנה גישה נחמדה ואפקטיבית... יש שלושה מרכיבים בהדרכה: 1. המדריך 2. המודרכים 3. ההדרכה (החומר או המטרה) המרכיב ה-2 הוא החשוב ביותר. יש להתרכז בו, לחוש בו, להיות מודע אליו - ואז ההדרכה לא יכולה להיות גרועה, זה יהיה פשוט בלתי אפשרי. המרכיב ה-1 הוא הזניח ביותר. זהו רק צינור, זה לא נושא ההדרכה. זה בטח ובטח לא מרכז ההדרכה (המרכז הוא מספר 2). המרכיב ה-3 הוא הכוונה, האופציה, האפשרות. יש לעמוד עליו, להשתמש בו, להניח לו לכוון אותנו, אך לא לפעול מתוכו. איפה הכל מתרחש?! אצל המודרכים!!! צריך להבין זאת:ההדרכה מתרחשת אצל המודרכים. שם הכל קורה. שם מתחולל השינוי המבוקש!!! סיכום: המודרכים במרכז (הכל סובב סביבם, הם המטרה, שם הכל קורה) המדריך בשוליים (צופה, מפקח, בטח לא במרכז - לא הוא המודרך כאן) ההדרכה על הרצפה (כולם עומדים עליה)

Talia E

New member
מזל שראיתי את הודעתו של בן...

לפני שכתבתי, כי אז הייתי כותבת משהו דומה מאד... אז הנה טיפים נוספים: 1. ליצור קשר עין 2. לדבר ברור (כולל דיקציה ו-ווליום). 3. לראות את יכולתו הנוכחית של המודרך את היכולת הרצויה - הדרך לשם כבר תסלול את עצמה (אותו דבר כמו שבן אמר, רק במילים אחרות). 4. להיות מסוגלים לזרום ולאלתר תוך כדי (יכול להיות שלפתע תראו את הדבר שהמודרך צריך, וזה חורג מכל התכנונים המוקדמים - אז להיות גמישים ולא לפחד לחרוג!) 5. להיות אמפתיים למודרכים ולא לשפוט אותם!

להיות ספונטניים!!! ../images/Emo8.gif

להיות מדריך נחמד כמובן!!!!
ללמוד גם מהפרטנר שלך, אפילו שאתה מדריך אותו, משום מה אתה מודרך גם ממנו..... קח את זה בקלות, אל תחשוב על זה כמבחן ועשה מה שבראש שלך שנראה לך מתאים ונכון...

wu-wei

New member
להסתכל על האדם,

באיזה מקום (יחסית לחומר הלימוד, וגם בכלל) הוא נמצא ביחס לזה: לפשט את מה שרוצים להעביר לו/לה ככל שניתן -פשוט וברור אפשר לנסות לפשט ולהסביר בכמה דרכים ומכמה כיוונים -את אותו הדבר: להסביר מילולית(פשוט, בנקודות -לא להשתמש במושגים שלא מכיר או שיסבכו אותו) להדגים מעשית, לפרק תנועות מסויימות ואז אחרות לתת נקודות ייחוס שונות : איך זה זורם מבחינת כיווני התנועה רמת העוצמה דגש על משקל הגוף/ הנשימה, או מה שמתאים למה שמלמדים לא להתעקש להסביר, להדגים ולהמשיך אם האדם לא מראה: נכונות עניין הבנה או קליטה רצון פתיחות ותמיד תמיד ליישם (או ביחד או רק התלמיד...
כל אחד קולט ומבין כמה שיכול באותו רגע. צריך להיות ערים לזה, לכבד את זה, ולתת לאדם את הכבוד שלו שהוא יודע מה, מתי וכמה (יותר מהמדריך לעיתים, או בד"כ) [וזה אולי השיעור הכי גדול וההדרכה הכי טובה: שהאדם ילמד להקשיב לעצמו, לגופו, למחשבותיו, והעיקר: יקח אחריות על עצמו ועל הלימוד שלו יקח את הנתונים הזורמים מבחוץ, יעביר אותם דרכו, וימצא את היישום שלהם בו טוב, זה לא טיפ אחד.... אבל ככה אני, והיות שאין כאן אף אחד שיפסיק אותי באמצא ההדפסה....

wu-wei

New member
אופס, עוד דבר (בעצם שניים)

א) רק עכשיו קראתי את התגובות של כולם, ובעצם חזרתי על דברים שנאמרו כמה נהדר ב)הרבה פעמים אני מנסה לבדוק -אם לי היו מסבירים עכשיו, מה היה עוזר לי, מה היה מבהיר לי; כלומר, להעמיד את עצמי במקום התלמיד/ה בלי כל הידע והיכולת שיש לי, אילו מילים ספציפיות, איזה פירוק מסויים של התרגיל היה מבהיר לי...

Yin

New member
הטיפ החשוב ביותר הוא שליטה

מלאה בחומר, ללא פשרות, וללא חורים. לצורך זה יש להשתמש בעקרון 4 הח´ (חחח"ח) ח-חזרה ח-חזרה ח-חזרה וכל זאת לפני שרואים את המודרכים, לא ממולץ שאחת החזרות תהיה על חשבון כיתת תלמידים, או לקוחות פוטנציאליים. כל השאר קשור למדריך כבן אדם. סיפור קצר על הדרכה: אתמול חזרתי ממילואים, זו הסיבה שהגבתי רק עכשיו. במילואים קיבלתי הדרכת ריענון על כלי המשחית אותם אני אמור להפעיל. המדריכה, שסיימה לאחרונה את הכשרתה, אכן שלטה בחומר. ההדרכה הייתה סבירה, אבל, (תמיד יש אבל) סך השיעורים לא היה טוב. הסיבה לכך היא חוסר נכונותה של המדריכה, כחלק מהמערכת אני מניח, להתאים את ההדרכה לצרכים של הפלוגה שלי. הדברים הגיעו עד לפיצוץ וגם אז התעקשה המדריכה להמשיך בחומר ממש לא רלוונטי, אז הלכתי. שלכם, Yin שמוכן להחזיר את צאלים תמורת שלום.

למעלה