טיפים לגראנ ג'טה

dari11

New member
טיפים לגראנ ג'טה

למישהו יש לתת לי?

dari11

New member
על הרצפה

זה מצליחח..וכשזה מגיע לאוויר זה פשוט לא מצליייח

moruush

New member
מממממ..

ומה את מנסה לעשות בדיוק? לקפוץ לגובה או לרוחק? את צריכה כמו שבר אומרת לשאוף לשפגאט באוויר.

galush2222

New member
צריך לחשוב על הגובה יותר

ואז אם הקפיצה תהיה יותר גבוהה אפשר לתת באוויר עוד פוש לשפגט מלא.. וגם לא בהכרח אם מצליחים שפגט ברצפה, מצליחים גראנד ג'טה... זה הכל א-י-מ-ו-ן

דנה EF

New member
לקחת המון תנופה מהרגל הקופצת..

ככל שהקפיצה יותר גבוהה יש לך יותר זמן לפתוח את הרגליים, וגם זה כמובן הרבה יותר מרשים כשהקפיצה גבוהה...
טיפים ספיציפיים אין לי.. פשוט להתאמן, ככה בבית, במסדרונות, להכיר את הקפיצה שלך, לדעת מתי רגע השיא של הקפיצה, מתי לפתוח את הרגליים... זהו...
בהצלחה

דבר ראשון

זהירות! כולם אומרים בקפיצה הזאת לחשוב לגובה כדי שהשפגט יפתח... זה אולי יותר קל אבל זה ממש לא נכון ז'טה זאת קפיצה לרוחק ( שפגט באויר לגובה זה "סיסון פרמה" שאותו עושים משתי רגלים ופשוט קופצים לגובה בשפגט) קשה יותר לעשות שפגט שזטה לגובה אבל תאמיני לי כשזה מצליח זה הרבה יותר יפה! הזטה לגובה יוצא קצר ולא זורם ולרוחק יוצא מדהים! אז יש לי כמה טיפים: אם את כבר עושה שפגט על הרצפה אז הז'טה לא מצליח בגלל החוזק ולא בגלל חוסר גמישות. יש מקומות שבהם קוראים לז'טה גראנד פה דה שה - ז"א הרגל נפתחת בדוולופה, ובז'טה הרגל נפתחת ישרה מהריצפה (לשפשף את הריצפה כמו בז'טה בבר) אז אני לא יודעת על איזה ז'טה דיברת, אבל בז'טה עם הרגל ישרה הטיפ הוא לקחת את התנופה לשפגם מהשפשוף עם הריצפה.

Vitamin Chick

New member
נקודות למחשבה

1. לחשוב על להשהות למס' רגעים את השפגט באוויר ופשוט להחליק איתו באוויר, כאילו לא קיים כוח כבידה (הכוונה לשהות באוויר בגובה כשהרגליים בשפגט הכי רחב שיש לך... זהו כיוון המחשבה) 2. להעיף את הרגל הקדמית מאוד קדימה ואת הרגל האחורית מאוד אחורה, עם שמירה על חוקי הטכניקה כמובן ופוינט יפה, זה גם עוזר לפתיחה וגם נותן מראה של שפגט פתוח יותר. 3. יש נטייה להרים את הרגל הקדמית פחות מהאחורית, או להרים את האחורית מכופפת, תחשבי על זה. 4. לא להתחיל משפגט של 180 אלא כמה שניתן כש2 הרגליים ישרות ומתוחות יפה באוויר ולאט לאט להגדיל. 5. ידיים וגב נכונים בבקשה. כל הצפרדעות שאת רואה בסטודיו לא מצליחות - הגב המטלטל והידיים הברווזיות לא מועילות. קפיצה כיפית, בהצלחה=)

למעלה