טיפים - בעד ונגד

אורי-

New member
טיפים - בעד ונגד

תהיות לגבי המנהג לתת טיפ. למי נותנים טיפ? מתי לתת טיפ עלול להתפס כעלבון? כמה נותנים? והכי חשוב - למה נותנים? מדוע הוחלט שנותני שירות מסויימים צריכים לקבל כסף על כך שלמרבה ההפתעה , הם החליטו לבצע את העבודה שלהם? יש דיון בנושא בתחילת הסרט "כלבי אשמורת".

get well

New member
מלצרים עובדים רק על טיפים..

כך שזה המשכורת שלנו..בקשר לשאר אי לא יודעת.

incognito1980

New member
מה זאת אומרת?

עד כמה שאני יודעת, בכל עבודה, גם במלצרות, חייבים לשלם שכר מינימום. את/ה רוצה להגיד, שמלצרים לא מקבלים שכר? אם כך, זה לא חוקי, והם לא צריכים לעבוד במקום עבודתם.

get well

New member
כן כן..שמענו כבר על זה שזה לא חוקי

אבל תכלס בשטח זה מה שקורה בעל הבית משלים בד"כ לשכר מינימום אם אין מספיק טיפים אבל המשכורת היא הטיפים ...

גם אני ראיתי את הסרט

וחשבתי בידיוק על אותו הדבר, לדעתי(לא בטוח) המצב בארץ ובחו'ל שונה כי בארץ בעלי העסקים מחפשים להם עבדים בתור מלצרים/ברמנים... ולכן לא משלמים להם משכורות ואז נאלצים לסמוך על טיפים בלבד- ולאדם שתהה איך לא משלמים משכורת דבר 1 בימ'ש עליון החליט שזה חוקי, דבר 2 תקרא קצת עיתונים ותשים לב כמה זמן לא שילמו שקל לעובדי הרשויות ואז אולי תבין באיזו מדינה אנו חיים.

incognito1980

New member
מה הקשר?

זה שבמדינה לא משלמים משכורות, זה אומר שזה בסדר להסכים לעבוד ללא תנאים? מה הקשר בין פלוני לאלמוני? יש לך זכות לעמוד על שלך ולדרוש. עם כל הכבוד, רוב נותני השירות הם חבר'ה צעירים, יש לנו עוד מרץ ואפשר לצאת נגד הבוס ולהלחם, כי עוד אין פיות קטנים להאכיל.ובנוסף - אם הבוס משלים למינימום, אז כן, יש לך משכורת. לא הרבה צעירים שעוד אין להם מקצוע מקבלים יותר מהמינימום. אני מסכימה, מנסיון, שזה מבאס, אבל זה לא נותן לגיטימציה "לדרוש" טיפים.

אף אחד לא "דורש" טיפים

נכון, יש מקומות שמשלימים למינימום אבל יש גם הרבה מקומות שלא, ובאופן כללי התפיסה של בעלי העסקים של השלמה למינימום מבוססת על זה שאם כל לקוח יתן טיפ הוגן, הוא לא יצטרך להשלים. הטיפים הם המשכורת של המלצרים שעובדים באופן כזה שמגיע להם יותר משכר מינימום. אם המלצר רק מביא לך את האוכל וזהו זה דבר אחד ומובנת הטענה שלך, אבל אם המלצר הוא כמו מרבית המלצרים, אדיב וחביב ויעשה הכל כדי להנעים לך את שהותך במסעדה - אז מגיע לו טיפ, שבשבילך זה כמה שקלים אבל בשבילו זה הרבה. תחשבו שניה - מי עובד במלצרות? לרוב סטודנטים שמאוד צריכים את הכסף, ולרוב הם מסורים בעבודתם. לא מגיע להם כמה שקלים ממך אחרי שעמדו כמה שעות על הרגליים ונשאו מנות כבדות, המליצו לך על מנות מיוחדות וחייכו ונתנו לך הרגשה נעימה? רוב עם ישראל חושב אחרת...

incognito1980

New member
תסתכלי על הצד השני של המטבע

על סמך מה החלטת, שבשבילי זה "כמה שקלים"? אני גם סטודנטית ועד לא מזמן עבדתי כמזכירה במקום ששילם לי מינימום. את חושבת, שעבדתי פחות קשה ממלצר? את טועה. מעניין, למה לי אף אחד לא נתן טיפים אחרי שהיו לקוחות שממש שיגעו את המוח ודרשו יחס מיוחד. מה זה "מגיע להם יותר משכר מינימום"? למה כל אחד חושב תמיד, שהעבודה שלו היא הכי קשה? מי שמנקה בתי שימוש לא מגיע לה יותר ממינימום, למשל? למה למלצר מגיע יותר? ושלא תביני אותי לא נכון - בחיים לא יצאתי ממסעדה בלי להשאיר טיפ, ואני גם לא מתקמצנת. אני רק לא מבינה את התרבות הזאת של "מגיע לי". זה סבבה לקבל טיפ, אבל היום זה כבר מובן מאליו. המון פעמים המלצריות ממש אנטיפטיות ואפילו גסות רוח, אבל לא אכפת להן, כי הן יודעות שבסוף אני אשאיר טיפ.

אז זהו

שאם המלצריות אנטיפטיות וגסות רוח אל תשאירי להן טיפ! זה מה שאני עושה, כי הטיפ מגיע רק למי שמשרת אותי באדיבות. כמו שאמרת הטיפ לא מגיע לכל אחד וזה לא מובן מאליו - אלא רק למי שמגיע לו, ולמלצרית אדיבה ויעילה מגיע טיפ!

טב2

New member
זה עניין של מנהג

בחול נהוג לתת טיפ גם לנהג מונית שהסיע אותך משדה התעופה למלון, לחדרנית שניקתה את החדר, וכמובן למלצרים, הטיפ צריך להיות בין 12% ל 15%. כל מקום ומנהגיו.

המנה השתרש גם בארץ

כבר שמעתי שיש הנוהגים לתת טיפ לחופפת במספרה (אכן כך), ואפילו הוטרינר של התינוקות שלי סיפר לי שסחב פעם שק אוכל לאוטו של לקוח, שנתן לו טיפ... (כנראה שאותו לקוח לא היה מודע כנראה שזה הוטרינר וסבר שהוא אחד האסיסטנטים, אבל את העיקרון הבנתם)

למעלה