טיפות פניסטיל

נילי10

New member
טיפות פניסטיל

בני סובל מאטופיק דרמטיטיס. היינו אצל ד"ר בן אמיתי, שהמליץ על בלנאום במקום סבון, קרם דרמקול, טיפות פניסטיל ומשחות סטרואידיות. החלטנו להתחיל בלי המשחות הסטרואידיות, ואכן כבר אחרי יום של פניסטיל היה שיפור עצום. אחרי ארבעה ימי פניסטיל הפסקנו, והופ! הפצעים חזרו. אז מה - פשוט ממשיכים עם הפניסטיל הזה באופן כרוני? ממש חיים ככה עם פניסטיל פעמיים ביום? זה לא מסוכן? אני יודעת שזה מרדים ואני נותנת לו את זה רק לפני השינה (בצהרים - הוא בן שנתיים, ובערב). תודה על תשומת הלב.

נטלי22

New member
מנסיון של 7.5 שנים עם

אטופיק דרמטיטיס, לעניות דעתי רוב הטיפולים שהוצעו לכם ממש לא מתאימים למחלה הזאת. בלנאום - המליצו לנו להימנע, כי זה מבוסס על סויה, והרבה ילדים אטופיים רגישים בין השאר גם לסויה. לנו המליצו על התכשירים של חברת ADERMA. במקום סבון אנחנו משתמשים בג'ל-מוס-אלסבון שלהם: http://mediline.co.il/Product.asp?Pid=446&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=61 וכקרם לחות יומיומי משתמשים בקרם אקסומגה, גם מתוצרתם: http://mediline.co.il/Product.asp?Pid=444&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=61 (הקרם הזה נמכר בכ-50% הנחה בבתי המרקחת של מכבי ללא צורך במרשם רופא). משחות סטרואידיות עוזרות רק כל עוד מורחים אותן, וברגע שמפסיקים הפריחה חוזרת, ויש להן המון תופעות לוואי שליליות בשימוש ארוך טווח, לכן הן ממש לא מומלצות. במקום זה יש היום בשוק משחות ייחודיות שמיועדות בדיוק לבעייה של אטופיק דרמטיטיס, שניתנות מגיל שנתיים, והן אינן סטרואידיות. למשחות קוראים "אלידל" ו"פרוטופיק". בימים של התקפות ממש קשות - קיבלנו מרופא אלרגולוג סירופ בשם "פרופיטן", שהוא סירופ אנטי-היסטמיני שמותר לקחת אותו גם לאורך זמן וגם כמניעה. ממליצה בחום לקבוע תור לד"ר אביקם הראל, שנחשב למומחה בהא הידיעה בתחום זה. הוא מקבל פרטי ברח' אחימאיר ברמת אביב, והוא גם מנהלת מחלקת עור-ילדים בבי"ח דנה. לא שמעתי על טיפול בפניסטיל לאטופיק דרמטיטיס. (חשוב לציין שאני כמובן לא רופאה, ורק מעבירה המלצות שאנו קיבלנו מרופאים).

נילי10

New member
כן אבל

ניסינו כבר אדרמה, גם בסבון וגם במשחה, לא חל שיפור והמשחה מאוד שרפה לו. אלידל, נו אלידל, משחת הקסם, גם בה כמובן השתמשנו וכמה התבאסתי לקרוא את זה. אבל מה לגבי שימוש יומיומי בטיפות פניסטיל, זה בסדר?

נטלי22

New member
לפי מה שהבנתי מד"ר הראל,

המחקר שנערך ושבעטיו פורסמה האזהרה מפני האלידל והפרוטופיק נעכך על מדגם קטן יחסית של חיות מעבדה, שהוזרקו להן כמויות אסטרונומיות של החומר הפעיל בתרופה. בשימוש כמשחה, לפי הוראות השימוש הנכונות, אין כל סיבה לדאגה. ממילא המשחות הללו אינן מיועדות לשימוש יומיומי ארוך-טווח, אלא רק לימים של התפרצות. אנחנו משתמשים בפרוטופיק ללא חשש. לגבי השימוש היומיומי בפניסטיל - כאמור, טרם שמעתי על המלצה כזו בהקשר של אטופיק דרמטיטיס, וכמו בכל תרופה - תמיד יש סיכון של תופעות לוואי מצטברות בשימוש יומיומי. אני ממליצה לפנות ולשמוע חוו"ד שנייה מרופא עור/ילדים נוסף.

מנסיון שלי - פניסטיל מונע את הגירוד

וברגע שמפסיקים - הילד שוב חוזר לגרד את העורא ויוצר לעצמו פצעים חדשים. צריך להקפיד לשמן את הילד כדי שעורו יהיה גמיש ולךא יבש וזה גם מונע גירוד. מעט מאוד השתמשתי בפניסטיל. אם תרצי עוד פרטים - את יכולה גם במסר. ודרך אגב - אני הייתי אצל ד"ר בן אמיתי בבי"ח שניידר ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו

מיכל שב

New member
פרופיטן השפיע מעולה על אספי

רק שהנמלים גם מאוד אהבו אותו ולא חשוב כמה הרמטי סגרתי את הבקבוק, אחרי יום או יומיים הייתי הולכת לקנות אחד חדש
לגבי הפניסטיל - אצלנו זה גם עבד (פחות טוב מהפרופיטן). קצת הקל על הגירוד.

גם לבני יש את זה

רופאת ילדים הימלצה לו להשתמש במשחת דרמה(לא ממש עוזרת). ורופא עור המליץ על משחה Aflumitzin (מקווה שרשמתי נכון). המשחה עוזרת מצויין, רק שהיא הורמונלית ואסור להשתמש בה הרבה.

נטלי22

New member
המשחה של אדרמה נועדה יותר

ל"תחזוקה שוטפת" ולשימוש יומיומי. וודאי שהיא לא עוזרת במקרים של התקפות. ואפלומיצין היא אכן משחה סטרואידית ולכן לא מומלץ להשתמש בה לאורך זמן, והיא ממילא עוזרת רק בימים שמורחים אותה, ומייד כשמפסיקים המצב חוזר לקדמותו. בגלל זה המלצתי לפנות לד"ר אביקם הראל, שלגילאים של מתחת לשנתיים רושם משחה מיוחדת שהוא "המציא", שיש בה רק 1/3% (שליש אחוז) קורטיזון, וניתן להשתמש בה בשימוש יומיומי, והיא ממש עושה פלאים, ומעל גיל שנתיים אפשר להשתמש באלידל או בפרוטופיק.

הטיפ של רופאת המישפחה שלנו

לשימוש במישחות עם סטרואידים היא לערבב את המישחה הסטרואידית ביחס שווה עם משחה כמו בייביפסטה וככך גורמים לדילול . זה יעיל מאוד אצלינו.

שירי ל

New member
אני חושבת שהאדם המתאים לשאול אותו

הוא ד"ר בן אמיתי
לא אנחנו. מעבר לזה שהוא רופא מצויין הוא גם איש מאוד נחמד ואני בטוחה שיענה לך בסבלנות ובאדיבות טלפונית.

אטופיק

שלום כולם, אני חדשה כאן. אבל באטופיק יש לי נסיון ארוך. בזמן האחרון מצאתי ג'ל של חברת dermor, זה ג'ל שקוף על בסיס סויה, הוא לא שורף, אפילו כשיש ממש פצעים ואצל הבן שלי (6.5) זה עוזר. בונוס נוסף זה שיחסית למחירים ההיסטריים של האלידל, למשל, זה עולה "רק" כ-90 ש"ח אבל לשפופרת ענקית. בהצלחה

למעלה