טיפות אזניים

adizush

New member
טיפות אזניים

שני החתולים שלי, בני שנתיים וחצי, קיבלו טיפות לאזניים canaural לטיפול באקריות שמצאנו שיש להם. התחלנו את הטיפול לפני יומיים והוא אמור להימשך שבועיים.
מאז שהטיפול התחיל הם נראים רע- האזניים שלהם והפנים בכלל כל הזמן רטובות ומדובללות, מניחה שהם מתעסקים עם זה הרבה כי הטיפות מציקות להם.
זו תגובה נורמלית? משונה? יכול להיות ששמנו יותר מדי נוזל וזה מזיק להם?

תודה!

נורמלי

הרבה פעמים עקב ניעור הראש הפנים והאוזניים נהיים רטובים / שומניים בגלל הקנאורל.
לא ציינת האם זה הטיפול היחיד? כיוון שהטיפות האלה מטפלות בדלקת ובגירוי, אבל לא באקריות!

adizush

New member
מוזר מאוד

מה הטיפול באקריות?
לדעתי זה הטיפול היחיד שניתן (החתול הגיע למרפאה בגלל בעיה אחרת וקיבל שלל תרופות אז יכול להיות שקיבל טיפול נוסף שפספסתי אבל החתולה לא הייתה שם בכלל אז בודאות זה הטיפול היחיד שניתן לה).

טיפול באקריות

חייב לכלול חומר שיהרוג את האקריות
ניתן לתת אותו בזריקה
ניתן לתת אותו בסירופ
ניתן לתת אותו בטיפות לאוזן
ניתן לתת אותו באמפולות על העורף

או שילוב של כמה מהאפשרויות.

שאלה מצויינת

על הדף המצורף לקנורל כתוב במפורש שהוא יעיל נגד האקריות (ולא רק נגד הזיהון המשני). מצד שני - אני לא זוכר במרכיבים שלו משהו אנטיפרזיטרי. אני לרוב מטפל כמוך ככל הנראה.

sapirdvm

New member
רמז: משטח מיקרוסקופי

משער שראית לא פעם איך הקרדיות שוחות בשמן הפרפין במשטח המיקרוסקופי.
כמי שזכה לעבוד עם ווטרינר ותיק אני לוקח ממנו לא פעם טיפולי סבתא שמצליחים. פעם היו מטפט]ים מעט שמן פרפין והקרדיות היו טובעות בו.
אחר כך ראו שיש כבר דלקת והוסיפו אנטי דלקתי ואנטיביוטיקה.
לדעתי המרכיב השומני הוא זה שגורם להן למות
ואגב, היה כאן פעם דרמטולוג-אקרמן שביקש שלא נסתפק בטיפות של איבומק לאוזן, אלא ניתן אוו גם בהזרקה. לטענתו ישנם מקרים שהקרדיות "בורחות" מפני החומר ונודדות לעור וממשיכות לגרום לגרוד

adizush

New member
אז יכול להיות שהמרכיב השומני של הטיפות יספיק?

כדאי לבקש טיפול נוסף או לחכות לביקורת בשבוע הבא ולראות מה מצבן?

לא מספיק

מומלץ להוסיף טיפול נוסף - אני נותן זריקה של דקטומקס פעם בשבוע עד 10 ימים.

sapirdvm

New member
לדעתי כן

הייתי ממתין לביקורת. ללקוחותי אני ממליץ להפסיק את הטיפול יום קודם לביקורת על מנת שאוכל לבחון את תעלת האוזן כשהיא ריקה מהטיפות.
באלו שהדלקת מינורית ואני מזריק זריקת איבומק, אני מוצא בדר"כ שזריקת איבומק אחת מספיקה למגר את הקרדיות. מאחר ומחזור החיים הוא כ-3 שבועות, אני מזמין לביקורת אחרי 3 שבועות ואם יש עדיים ביצים בבדיקה מיקרוסקופית אני מזריק שוב זריקה נוספת. כאמור-נדיר.
החלמה מהירה מהעסק המעצבן והמגרד הזה

זכורה לי ההרצאה

ואימצתי את ההמלצה שלו. אני מעדיף להזריק דקטומקס או לשים רוולושין כי האיבומק שורף למדי, אבל הרעיון דומה.

adizush

New member
נאמר לי גם שהטיפות הן הטיפול באקריות

אבל אשאל שנית, תודה על התגובה

למעלה