טיפוסים בפגישות

טיפוסים בפגישות

לבקשת בת תורה אני מעתיקה לכאן ישחקו הנערים לפנינו רבים הם הנפגשים בתקופת השידוכים, שיוצאים לא פעם עם טעם מריר בפה, מאמר זה נכתב מהנסיון האישי, והן מנסיונם של אחרים. אני מניח שיש כאלו שירגישו תחושת הזדהות עמוקה עם הנכתב, ויהיו גם כאלה שיבקרו, אלה וגם אלה מוזמנים לקרוא את המאמר. הסנובית: זו שמהרגע הראשון, אתה שואל את עצמך , למה היא מרגישה שהיא כל כך מיוחדת??? לעזזאל, מה כבר יש לה למכור?! כשתשאלו אותה על כך היא תענה בדרך כלל: אני לא סנובית, אני פשוט יותר טובה ממך. המגונדרת:זו שתמיד מתכוננת שעות לפני פגישה, הכל חייב להיות מסודר. : מצטערת על האיחור, הספקתי ברגע האחרון את הפן. הפשטנית: זו שמגיעה לפגישות תמיד בדרך אגב, עם התיק והספרים מהסמינר : לא צריך לעשות עניין מכל פגישה. החכמה: זו שמגיעה בזמן, מתייחסת בכבוד, מדברת לעניין, ונוהגת בטקט: בדרך כלל היא תפוסה מראש, הסביבה הבינה את הפוטנציאל והיא נחטפה. הטיפשה: זו שלא מפסיקה לחייך, גם אם אין מספיק סיבה טובה הנראית לעין: מה לעשות? ככה הדריכו אותי ההורים. הפלספנית: זו שלא מקבלת את העולם כפשוטו, תמיד תמצא על מה להתפלסף: תגיד אתה אוהב להתפלסף? הידענית: זו שיודעת הכל. תביע דעה ועמדה גם בנושאים שאין לה בהם מושג ירוק: ברור שאני יודעת, קראתי על זה ב אנציקלופדיה. הפרפקציוניסטית: זו שהכל אצלה חייב להיות מאה אחוז, עלולה לבטל פגישה בדקה האחרונה, בגלל חצקון שהופיע פתאום במצח : אני פשוט לא יכולה להיפגש ככה. המבוגרות: אוי המבוגרות, כאלו שכבר ראו הכל בחייהן, מגיעה באדישות, בוהה לכל עבר, מתיישבת בתנוחה כמו בשבת אחרי הצולנט : ישחקו הנערים לפנינו, מה יש לך לחדש שעדיין לא שמעתי??? ישנם עוד רבים וטובים, השתדלתי להביא את המצוי בדרך כלל (נכתב ע"י המשגיח מספר 1 בקומונת בר דעת)

אויששששששש, מה אני?!

אוף. קשה לבחור. קשה, בהחלט קשה. בעצם... זה כלל לא עניין של "לבחור". זה להחליט. בעצם - גם לא. זה להצביע. כן, להצביע! זו בדיוק המילה. להצביע על תואר המגדיר אותי, המשקף את מה שאני, את מי שאני חושבת שאני, ו/או את מה שחושבים האחרים עליי... {"החפרנית, החפרנית...."
}.

למעלה