טיפונת של נוסטלגיה......

alpha80

New member
טיפונת של נוסטלגיה......

בין עשרות תחנות הרדיו הפיאטיות באמצע שנות ה 90 היתה גם "רדיו דן הגל הירוק" בתדר 106.7 אף אם ששידרה בין השנים 93-94 מאי-שם מבניין רב-קומות עם דיירים מאוד נחמדים ברמת גן, יותר מאוחר מתל אביב. היו בה מהמיטב שבדמויות החשובות בתקשורת וברדיו האיזורי בשנים האחרונות, ונזכיר מעטים - יורם ואזאנא, יקיר אביב, גל נדיבי, אסנת יאיר, אמיר כהן, אופיר רובין, גבי ביטון, גד ביטון, סמדר נגה, ואפילו נתן זהבי, צמד הדצים ודני ליטני. (כן... גם אני הייתי שם...מודה... ) הקובץ הזה הוא תיעוד מרגש של שתי הדקות האחרונות של סיום השידורים ב 24 בנובמבר 1994, יום לפני פירסום המיכרז לרדיו האיזורי, שהתחנה ניסתה להתמודד בו. יורם ואזאנא אומר את דברי הסיום כשלפתע מתפרץ לאולפן עופר נחשון, נושף ומתנשף מריצה מטורפת במדרגות כדי לומר לתחנה את מה שיש לו על הלב לקראת סיום השידורים. אחר כך הורדנו את השלטר. סוף עידן ברדיו דן. לא יהיה שידור חוזר. והשאר - הסטוריה. הקובץ אגב נמצא בדף הקבצים של פורום הרדיו , ותודה נועם.

alpha80

New member
מצאתי כתבה על השידור האחרון...

התפרסמה בעיתון זמן תל אביב שבוע לאחר מכן. כיוון שאין לי סורק אני מעניש את עצמי לכתוב לכם מה כתוב שם....
שעתו האחרונה של רדיו דן סלון שהוסב לאולפן שידור, מטבח שמשמש כתקליטיה, וחדר שינה שהפך לחדר המנהלים מצדיקים את המוניטין שיצאו לרדיו דן: מדובר ברדיו פיראטי. בדירה בת ארבעה חדרים, בבנין תעשייתי גמור למחצה שחוטי חשמל עדיין מבצבצים מקורותיו, סגרו בסוף השבוע שעבר מיקרופונים והחלו להתכונן למכרז על הרדיו המקומי. בין שרידי פיצות קרות וכוסות ריקות התאספו ביום חמישי שעבר שדרים, כתבים, מפיקים וטכנאים, וביכו את הסגירה. ויכוח סוער פרץ בין יקיר אביב ליורם ואזאנא מי יגיש את שעת השידור האחרונה. אביב החל לקלל. נועם אבירם, אך שבועיים מנג'ר, התערב במאמץ להרגיע את הרוחות. "ואזאנא ישדר", פסק. "הוא לא קובע!" לחש אביב מאחורי גבו המתרחק של אבירם. יהודה יוניצמן, הבעלים של התחנה, הצטרף לעמדת השידור. אקי אבני, אחד הכוכבים של רדיו דן, עולה לאוויר ומשוחח עם יורם ואזאנא. "אני מעביר אותך ליהודה", אומר לו ואזאנא. "למי?" תוהה אבני. "למי, אלק", עונה לו ואזאנא, "לזה שחותם לך על הצ'קים"... 14 דקות אחרונות. חילוקי דיעות קשים כיצד ראוי לסיים את השידור האחרון. זוהר כהן, הטכנאי הראשי, ממליץ ללכת עם מיקרופון אלחוטי עד לעמדת השידורים ואז לכבות הכל בדרמטיות. ואזאנא רוצה ג'ינגל. יוניצמן מכריע לטובת הג'ינגל. ואזאנא מנצח, כרגיל. המונה דופק. יוניצמן נכנס ללחץ: "ביקשתי רשימה של כל העובדים בתחנה, מהר!". "עוד לא מוכן, עוד לא מוכן", עונים לו ושמים שיר. שמונה דקות. הרשימה מועברת בחטף ליוניצמן, שמקריא את השמות בקול חגיגי ומרוב התרגשות מתבלבל קשות בהיגויים. חמש דקות לסיום. אסנת יאיר, שדרנית, נושאת מילות פרידה. "כולם צריכים לזכור", סחה באופטימיות, "שסוף זה גם תמיד התחלה". החברים שוקעים במצברוח מלנכולי. פתאום, רגע לפני הסוף, מתפרץ לאולפן המאולתר עופר נחשון, הסטאר מגימל. מתנשף ועל סף בכי סער: "אני דורש לדבר בשידור, אני דורש לדבר". אבירם מסרב בתוקף. "מי את שתגידי לי לא?! מי את?! " מילל נחשון. "כמעט עשיתי תאונה כדי להגיע לפה. כולם כל כך סאד, אז באתי לעשות קצת האפי". ואזאנא לא עומד בלחץ ופותח לו מיקרופון. נחשון נשפך: "היגעתי להיפרד מהתחנה הכי אהובה עלי", הוא מחרחר, "רשת ג' כזאת אפס לידה, שלא לדבר על גלגל"צ". עיני העובדים נוצצות מדמעות. קאט. את הכתבה כתבה דנה רביב, עיתון "זמן תל אביב", דצמבר 1994.

NoKiA2003

New member
מרגש נורא, עופר נחשון של אותה תקופה

וההרמות שלו ("מי את שתגידי לי לא?! מי את?!") ממש חסרים לי

alpha80

New member
בהחלט... לא ידעתי אם לצחוק או לבכות

בסוף הלכתי עם הזרם ובכיתי....

יש לי שאלה

אז מה בעצם קרה במכרז? באיזה איזור הם התחרו? והאם הם ניגשו למכרז כשבאמתחה שלהם כל הצוות המפואר שמנית שם או שהצוות התפזר לו לתחנות אחרות לפני המכרז? כי אם הם ניגשו עם כזה קאדר רציני של אנשים ולא זכו זה רק מראה עד כמה שיטת המכרזים שמקצה כל כך מעט זיכיונות בעייתית. יש לך רדיו רציני ביד אבל בגלל שיש רק שני זיכיונות אז אתה נזרק לכל הרוחות. אין תחליף לשיטת הרישיונות. כבר אמרתי את זה מאות פעמים אז הנה פעם נוספת.

alpha80

New member
ענית את כל התשובות הנכונות.

הרדיו התחרה על איזור ת"א כשכל האנשים שעבדו ברדיו טרם הרישום למכרז היו חתומים על חוזה שהם ימשיכו לעבוד ברדיו באם יזכה. רק לאחר מכן כל הכוכבים התפזרו לכל עבר בתחנות האיזוריות. חוץ מזה - האם אתה מכיר את המילה "כסף"?.... ושנינו מכירים אישית לפחות דמות אחת שהכסף שיחק לו תפקיד חשוב בשליטה בעסק הזה.

וסתם בתהיה היפוטית

מעני1ין מה היה קורה אילו הרדיו היה בוחר להתמודד לא על אזור תל אביב אלא דוקא על אזור השרון. בתל אביב היתה מולו קבוצה עם כל השמות הגלצי"ם הכי גדולים כמו ארז טל, רפי רשף, מירב מיכאלי וכו' ואני מניח שהיה להם לא מעט משקל בבחירה ברדיו תל אביב. מצד שני באזור השרון התחרות היתה מול 99FM ורדיוס, שניהם לא הולכים ברגל אבל עדין בזמנו לפחות - לא בקליבר של האריות מתל אביב. וכסף הוא בהחלט פקטור הורס בכל הסיפור הזה, כיוון שנדרש המוןןןןןןן כסף בשביל לזכות במכרז כזה. חבל שלא מוכרים רישיונות במחיר נורמאלי אבל כבר בכיתי על זה יותר מדי פעמים ושום דבר לא קרה... אז אני בשלבי יאוש 1מתוגברים במיוחד.

אוחחח... איזו תקופה.... ../images/Emo24.gif

באמת אחלה נוסטלגיה.... אני הייתי אז בתחנה אחרת שגם היא הפסיקה לשדר לפני המכרזים לתחנות האזוריות. תחנת "גלי השרון" ששידרה ממושב ליד ג'לג'וליה.... אין לי מושג מה קורה עם כל שדרני התחנה מאז (בן רד, שלום ימין וכו'...) יניב צדוק עבר לאחר מכן לרדיוס. גם לי זכור מאוד לטובה שידור הסיום של "גלי השרון" ששודר בשידור חי עם מערכת הגברה גדולה ברחבת הקניון בכפר-סבא לעיני מאות מאזינים. נראה לי שעד היום נשאר אצלי גליל נייר תעשייתי רחב וארוך מאוד שהביא אחד המאזינים והוא נפרש ברחבה ועליו כתבו כל המאזינים הקדשות לצוות התחנה... כמו כן, אם אחפש טוב, אולי גם אמצא את כל הג'נגלים של התחנה ע"ג מינידיסק. בהחלט נוסטלגיה נחמדה מאוד, במיוחד כשמשווים את השידורים הפירטיים למול השידורים הרשמיים מול פיקוח, הנחיות וסייגים.

למעלה