טיפול

same same

New member
טיפול

שלום! התחלתי ללכת לפסיכולוגית לפני כחודש וחצי, ואני די מרוצה ממנה. הבעיה היא שאני מאד סקפטית לגבי היכולת שלה לשנות דברים. אני לא מצליחה להבין מה יעזור לי לדעת מאיפה דברים באים, או למה הם ככה, ומה יגרום לי לשנות דפוסי התנהגות וחשיבה. אני רוצה לציין שבעקרון אני בן אדם פתוח שמדבר על דברים עם חברים, ככה שסיבת ההליכה היא לא לפרוק מהלב, אלא נסיון לקבל כלים. הייתי שמחה אם היית מפרט על היכולת של טיפול לשנות דברים בפועל ולתת כלים. תודה!

m_katzmann

New member
הפסיכולוגית לא תשנה אותך

שלום לך, הפסיכולוגית לא תשנה אותך. את היא זו שצריכה לעשות את מרבית העבודה. אם תביני שבגלל הפחד שלך את החלטת במודע או שלא במודע להיקבע בדפוס התנהגות מסויים ותטפלי בפחד הזה - אז כבר לא תהיה לך סיבה להתנהגות הזאת - ואז את תוכלי לשנותה. מאיה

גרא.

New member
אין מקום להכנס לאינטרפטציות,ואולי

אפילו ספקולציות,למה same same,חשה כפימ שהיא חשה.לקבוע שזה בגלל פחד היא החליטה במודע,או בלא מודע..וכו´ זו יומרה להבין דבר שלא נאמר,ועשוי להטעות.אני כלל לא מסכים ש"הפסיכולגית לא תשנה"...זו קביעה כוללנית.נכון קשה לאדם מבוגר קשה להשתנות.אבל האם מישהוא יודע בת כמה same same? ובכלל מנסיוני,ואני מאמין בטיפול.הרבה דברים טובים קורים לאנשים במהלך,ואחרי טיפולים פסיכולוגיים..אפשר להציע טיפול אחר,כמו קינסולוגיה,אולי שיכול כנראה לעזור יותר..אבל לשלול את הכיוון בו בחרה,ולהציע התמודדות עצמית יכול לצערי..אפילו לגרום נזק..וחבל.

m_katzmann

New member
גרא, קראת את הודעתי?../images/Emo4.gif

לגרא שלום, כל מה שאמרתי הוא שהפסיכולוגית לא תשנה אותה. התהליך הוא תהליך פנימי ואם מישהו מצפה שמישהו אחר יעשה עבורו את העבודה - הרבה לא ישתנה. לא אמרתי שום דבר על פסיכולוגיה או טיפולים פסיכולוגיים ולפני שאתה עונה כדאי לא רק להסתכל מי הכותב אלא גם מה הוא כתב.
מאיה

גרא.

New member
מאיה,קבעת חד משמעית,כי הפסיכולוגי´

לא תשנה אותה..לפי מה קבעת בצורה כל כך פסקנית? ומהיכן שאבת את הידע לפיו קבעת בצורה כל כך ברורה,כי,ואני מצטט אותך "אם תביני שבגלל הפחד שלך,את החלטת במודע או שלא במודע להיקבע בדפוס התנהגות מסויים,ותטפלי בפחד הזה,וכו´" (סוף ציטוט). האמנם? איך הגעת למסקנה,ולקביעה כי היא פוחדת ,וממה? ומה עניין המודע,או התת המודע לכך ? כל מה שאני רוצה לומר שגם שחשוב ביותר להזהר מפני קביעת עובדות,כפי שאת קבעת,על סמך 3 משפטים וזאת מבלי שאת מכירה,כך אני מעריך את הפונה.האם לא יתכן שהערות מעין אלה,לא יכולות לגרום לה נזק? אני מעריך,ומקבל בברכה כל דעה.לא מחקתי וגם איני מתכוון למחוק הודעות שאינן נראות לי.אבל זכותי להגיב על דברים שעלולים יותר להזיק מאשר להועיל.וזאת מבלי לפגוע בכותב,כפי שאת עשית בסוף דברייך.שגם אותם,אפשר להסביר..אבל לא אנהג כמוך...

סילחו לי מאוד........

נראה לי שאני מבין על מה את מדברת, גם אני הייתי אצל פסיכולוגית ורציתי כמוך כלים, אבל לא קיבלתי אותם ובסוף עזבתי. נכון שאת העבודה את צריכה לעשות בעיקר בעצמך, אך בהדרכת המטפל/ת בעזרת כלים, וקיימים היום הרבה כלים שפסיכולוגים לומדים עליהם ולא משתמשים בהם אלא רק נותנים למטופל לדבר אל האוויר, יש שיטות שונות לטיפול בעכבות, חרדות, ביטחון עצמי. יש לשיטות האלה גם שמות רבים, אבל לא משתמשים בהם, לדוגמא EMDR , שיטות הדמיה למיניהם, משחקי תפקידים, לימוד ריכוז שינוי חשיבה. אל תתמכרי לפסיכולוג/ית שישבו ויקשיבו לך באופן פסיבי בלי ללמד אותך איך להתמודד! נ.ב. הכל בגדר המלצה, אני מתנצל על לשון הציווי.

גרא.

New member
כמו בכל מקצוע,יש פסיכולוגים טובים

יותר,או טובים פחות.בגלל כשלון בטיפולה של פסיכולוגית אחת,אי אפשר לקבוע בצורה גורפת כי פסיכולוגים לומדים על כלים ולא משתמשים בהם.אז בשביל הם לומדים אותם??אני,כשהמכונית שלי מקולקלת,והמוסך אליו נכנסתי,לא מצליח לתקן אותה,או גורם יותר נזק,הולך למוסך אחר..ולא קובע כי כל המוסכים לא יודעים לעבוד.כדאי גם לך אל-אם כבד, שכל כך נכווית מטיפול לא מוצלח של פסיכולוגית אחת,לנסות גם אחרים...לאו דווקא כאלה,שיושבים ומקשיבים באופן פסיבי בלי ללמד כיצד להתמודד..ובכלל גם לזה יש הסבר.עך כך בהזדמנות אחרת.

גרא.

New member
חודש וחצי,אולי 6 פגישות,אינו זמן

מספיק כדי להעריך טיבו של טיפול..סבלנות היא שם המשחק..את די מרוצה, אבל כבר רוצה עוד ועוד.רגע..חכי מעט.בדרך כלל נהוג להעריך אפקטיביות של טיפול,אחרי 12 פגישות..ולכן את רק באמצע.same same ,טיפול שיחתי,כלומר פסיכוטרפיה,יכול לעזור לכך להבין את השאלות עימן את מתמודדת,בדרך של שיחה אינטלקטואלית,תוך מתן דגש על ניונאנסים אלה או אחרים.בסוג טיפול אחר הפסיכואנליטי,שואף המטפל להגיע יחד איתך למקורות,לסבות לכך שאת כך כך רוצה להבין דברים,ומהן הסבות שאת חשה שעלייך לשנות דפוסי התנהגות וחשיבה. טיפול מעין זה ארוך,יקר,והדעות עליו חלוקות.את יכולה להצטרף לטיפול קבוצתי,בו דרך העבודה בקבוצה של המשתתפים עם המנחה,ובינם לבין עצמם,הרבה דברים מתבררים.לעיתים גם דרך הקשבה לאחד המשתתפים בקבוצה.יש כמובן סגנונות עבודה קבוצתית שונים ומגוונים.כמו גשטלט,ביון,פסיכודרמה,ועוד. ואולי לבסוף.אני לא מאמין ביכולת של אדם להשתנות לבד..תמיד יש צורך באוזן קשבת,בהבנה,באמפטיה,במישהוא שיכול להאיר נקודות שנוטים להתעלם מהם..ולכן לפעמים,חברה טובה,או חבר,יכולים לעזור הרבה יותר טוב,מאשר פסיכולוג.שלא להזכיר שזה גם הרבה יותר זול..לכן זו אופציה,שאולי כדאי לך גם לנסות.

למעלה