טיפול????

אשבל1

New member
טיפול????

אני ככה במצב רוח לא משהו לאחרונה, בעבר במצב רוח כזה נעזרתי בטיפול פסיכולוגי, וכשחשבתי לאחרונה למה בעצם פרשתי לי ככה בשיאו של הטיפול, הבנתי שהדחקתי משהו, הפסיכולוגית שלי בסיום הפגישה אמרה לי שהבת שלה אמורה ללדת ולכן ייתכן ותתקשר לבטל את הפגישה הקרובה, אני כמובן הבעתי שימחה ו"כאילו" כמובן, אין בעיה, אבל זה בעצם פגע בי מאוד, הנה עוד אחת שיודעת בעצם הכל עלי נוגעת כך בנקודה הכי רגישה בצורה שבעיני לא ממש מתחשבת, הנה עוד אחת שהבת שלה הכי חשובה לה בעולם.....מה שלי לא יהיה אף פעם... ואני הגעתי לעוד פגישה והרגשתי שלא בא לי לראות אותה יותר כרגע, ובעצם עד היום... הייתי רוצה איזה טיפול שייעשה ככה "און ליין", מכירות? אין לי חשק שוב לבכות שעות בטיפול ולהתאכזב שוב....

קינגית7

New member
היי

לא הבנתי את השאלה ומה בדיוק את מחפשת... אבל לגבי מה שסיפרת רציתי להגיד משהו. אולי היא הייתה חסרת רגישות, המטפלת שלך, אבל אני מקווה שאמרת לה את זה. אם לא אמרת, היית צריכה להגיד. ואם את מחפשת טיפול אחר, אז תסבירי את זה שם. כי חשוב שתדברי על זה. חבל לי לשמוע שהאכזבה הזו היא שמנעה ממך טיפול - אבל מצד שני, אולי ממילא לא הרגשת נוח איתה מספיק כדי להגיד לה שזה מפריע לך וכך, ברור שעדיף שתמצאי מטפלת אחרת שאיתה תרגישי יותר נוח להיות כנה או שתדברי איתה על זה ותפתרי את הנושא הזה (נראה לי מאד חשוב). בכל מקרה, אני תמיד אומרת שכל אחד ואחת צריכים מישהו שיקשיב להם ולכל אחד ואחת מגיע פסיכולוגית מתי שמתחשק. מחזקת אותך בבקשתך למצוא טיפול.

אשבל1

New member
תודה קינגית

התכוונתי שכרגע מתאים לי שיחות דרך האינטרנט או אולי דרך הטלפון, לא יודעת אם זה קיים........ למרות שבעבר הייתי אצל פסיכולוג(כשגרתי במרכז והוא מאוד עזר לי), אבל זה לא קל למצוא מישהו שיש איתו\איתה את הכימיה הזו ואין לי כרגע את הכוחות והחשק לחיפוש הזה. ולשאלתך, לא, לא אמרתי לה, כי בסך הכל היא הייתה ישרה וישירה וזו זכותה.

קינגית7

New member
כן, זה קיים

יש שירות כזה של ס.ה.ר - אם אני לא טועה. והנה, מצאתי את הלינק: http://www.sahar.org.il/help.asp#talk אני חושבת שאולי זו זכותה של הפסיכולוגית והיא הייתה ישרה וישירה, אבל הטיפול הוא בשבילך. את מבינה למה אני מתכוונת? הצרכים והחיים של הפסיכולוגית הם לא מעניינך והיא צריכה לעשות כל מה שצריך כדי לתמוך בך במסגרת גבולות קשר הטיפול. ואני חושבת שכן היית צריכה להגיד לה.אני מאמינה שזה היה עוזר לך. אני מבינה את זה שאין לך כח או חשק לחפש, אבל לדעתי את שווה את זה שתעבדי בשביל עצמך ובשביל שיהיה לך טוב יותר. אולי ס.ה.ר יוכלו לעזור לך קצת, אם כי, אין לי מושג איך הם באמת. אני זוכרת שלפני כמה זמן הם חיפשו מתנדבים, אז לא ברור אם מדובר באנשי מקצוע או לא. בהצלחה!

אשבל1

New member
לא, לא נראה לי,

לקח לי כל כך הרבה זמן להודות בפני עצמי, ואני לא מוצאת שזה נכון לשתף אותה בזה עכשיו.

אשבל

מאמי את עוד לא נתת צ'אנס למטפלת אחרת וכבר את מחליטה שאת תתאכזבי? תיראי אני התאכזבתי מכל כך הרבה מטפלים בחיי ובכל זאת למצוא את המטפלת הזו שיש איתה חיבור נכון וקשר חזק זה פשוט מדהים... את אומרת שאת לא רוצה לבכות אבל אם זה חלק מהטיפול שלך???לבכות ולשחרר ....... אני מבינה שניפגעת מהמטפלת הקודמת והדבר שנראה לה הכי טיבעי בעולם, להתגאות בבת שלה זה הדבר שהכי כואב לך...ונכון שמצד אחד היה פה חוסר רגישות אבל מצד שני היא הרגישה מספיק בנח איתך כדי לשתף אותך...היא יכלה באותה מידה לומר לך שהיא עלולה לבטל את הטיפול כי יש לה מחויבות אחרת... אולי מה שהדחקת הוא זה שמנע ממך להמשיך את הטיפול? אולי את מחפשת טיפול רחוק כדי להימנע במודע או שלא במודע ממה שאת באמת מדחיקה כי טיפול עם מטפלת לא משאיר מוצא לבריחה וזה ממש להתמודד.........? השאלות שלי חלילה לא באות לפגוע הן ממקום טוב אני מקווה שאת יודעת את זה אבל אני באמת מנסה להבין .... ואולי פשוט לא התחברת אליה מספיק כדי להיפתח ? וואי כמה שאלות בהודעה אחת סורי...

אשבל1

New member
היי שמש..

אני מתכוונת שבאמת כנראה היה לזה חלק בהחלטה שלי להפסיק להגיע, ובעניין הבכי, זה קשה לי. אין לי כוחות להתחיל את כל התהליך מחדש בעצם ואני גם לא בטוחה שזה מה שאני צריכה, אני מאוד התחברתי לעניין שיש מחזוריות בתהליך האבל ותמיד כנראה יחזרו לי ימים כאלו ואני מרגישה צורך להתמודד איתם, זה יעבור לבד אבל אם הייתי מוצאת איזה סידור "און ליין" כזה , זה יכול היה להתאים לי, במהלך חייי עברתי 3 מטפלים וזה הסתיים בשלב כלשהו כי די , הרגשתי שהספיק לי, בשביל "לפתור" כל מה שעברתי בחיים אני צריכה טויפול כל החיים ואין לי כוחות לזה, זה שוחק אותי מתישהו. אבל.... שלא ישתמע כאן שאני נגד טיפול, להפך, אמרתי שבשלבים אחרים של החיים, זה עזר לי מאוד.

lioracw

New member
דווקא כן קיים

אני מכירה שני מטפלים שמטפלים דרך הטלפון, אם תרצי תכתבתי לי ואני אבדוק לך אם יש מישהו רלוונטי. באופן אישי אני יכולה להגיד שתמיד חשבתי שזה שרלטני, ואז הגיעה המלחמה בצפון, ולא יכולתי ללכת למטופלות שלי ומטופלות שלי לא יכלו לבוא אליי, ובלית ברירה עשיתי כמה טיפולים טלפוניים. להפתעתי, זה היה לא רע. טיפול טלפוני הוא אמנם שונה בכמה דברים מטיפול פנים אל פנים, אבל הוא עדיין טיפול,עדיין יש בו setting טיפולי וקשר טיפולי עם יתרונותיו ומגבלותיו. משתמשים בו בד"כ כשמטפלים באנשים עם מוגבלויות מסויימות, או כמו שקרה לי במלחמה- שהפגישה הייתה יכולה להזיק וליצור יותר חרדה. ואני חושבת שאת צריכה לבדוק עם עצמך למה את חושבת שזה יתאים לך, כי מבחינת קשר מטפל-מטופל, מבחינת התהליך שתעברי בטיפול, מבחינת ההתמודדות שלך- עדיין תצטרכי להתמודד.במה את חושבת שה"און ליין" יעשה את השינוי? נדמה לי שאולי את פחות מחפשת "און ליין", אלא משהו יותר קצר מועד בעיתות הצורך? כמו מין בית כזה, שתוכלי בכל פעם שאת מרגישה שאת צריכה ללכת לכמה פגישות, להתחזק ולעזוב ושתמיד תהיה לך דלת פתוחה לחזור? טוב, זו סתם השערה, ואלי סתם עשיתי עלייך השלכות...

אשבל1

New member
ליאורה, תודה...

אני חושבת שאת צודקת, ובגלל שבטיפול יש צורך לנבור קצת או הרבה, החלטתי להתמקד במה שהכי מפריע לי כרגע ולהעזר במשהו מעשי והתנהגותי יותר, כמו למשל בעיית המשקל שמאוד, מאוד מפריעה לי (דרך אגב , אפרופו המחקר שעשית, בעיקרה מאז שילדתי והייתי עם הבן שלי בפגיה, עליתי המון במשקל....), לכן יצרתי קשר עם מאמנת שהיא גם תזונאית ואני אעשה היום "מפגש" טלפוני, הסברתי לה שיש פה עניין רגשי מאוד ואני מקווה שזה יהיה יעיל.

daillyg

New member
אני לא חושבת שקיים משהו בסגנון שאת מתכוונת

ולומר לך את האמת - אם קיים כזה דבר - אני לא ממליצה ללכת לטיפול כזה. זה לא אמיתי בעיניי. ס.ה.ר ועמותות כאלו הן מה שנקרא עזרה ראשונה, להוציא מישהו ממצב קשה ולהביא אותו לטיפול. מה שאת מחפשת זה טיפול ארוך טווח למעשה, אבל טלפונית או און-ליין, וככה לא מבצעים טיפול. חלק מהותי מכל טיפול הוא הקשר האישי בין המטופל למטפל, וקשר כזה קשה מאד לבנות באמצעים לא אישיים כמו טלפון או מחשב. חלק גדול מהטיפול הוא שפת גוף, ואת זה אי אפשר לראות דרך טלפון או מחשב. אם מישהו יציע לך שירות כזה - דעי שהוא לא רציני. ואם את אומרת שכרגע את לא מסוגלת ללכת לטיפול פנים אל פנים - אז תמשיכי עם ההפסקה שלך ולכי כשתרגישי שאת מסוגלת להתמודד עם זה שוב. אל תתפשרי.

התבלבלתי

ניסיתי ממש להבין את מה שניסית לתאר בתור הטיפול שאת רוצה, אבל באמת שלא הצלחתי. אני לחלוטין מבינה איך נפגעת מהפסיכולוגית שלך, גוון קל של חוסר טעם מורגש בהחלט בדבריה. אבל שוב- מה את מחפשת? גם אם זה לא קיים הייתי שמחה להבין...

ymz

New member
../images/Emo201.gif את יודעת שבמצבינו אין קיצורי דרך

כ"כ מבינה אותך לצורך הזה בפתרון "אינסטנט", אבל את בעצמך יודעת שאין כזה. אם את מרגישה צורך בטיפול אל תדחי את זה, אולי אחרי כמה פגישות תגלי שזה היה סתם תקופה קשה אולי תראי שזה עוזר ותרצי להמשיך. לפי מה שהבנתי מדברייך לא התחברת במיוחד למטפלת, אז אולי תנסי כמה פגישות אצל מטפל/ת אחרת.

אני יגיד לך את האמת..

קראתי את כל השרשור.. אבל אני בעצמי בתחילתו של טיפול וממש קשה לי.. אז מאוד קשה לי להגיב כרגע.. אני יכולה לומר לך שאני יכולה להבין ממה נפגעת אבל אני חושבת שכן היה צורך *בשבילך* שתדברי איתה על זה ותשתפי אותה באיך שהרגשת.. בכל מקרה, אני מבינה שזה כבר לא ממש רלוונטי, אז אני יכולה להציע לך רק שאם את מרגישה שאת צריכה טיפול, שאת צריכה לדבר, לעבוד על דברים מסויימים, לכי על זה.. עם כל הקושי (ותאמיני לי שאני מרגישה אותו על בשרי כרגע..) זה הכרחי וחשוב בשבילך! בכל מקרה, אנחנו כאן... מחבקות אותך..

למעלה