טיפול 10,000

טיפול 10,000

היי שלום בוקר טוב, לא רכבתי על האופניים שלי כבר חודשים ארוכים, והם זקוקים נואשות לניקוי ושיפוץ. השרשרת חלודה לחלוטין ואני צריכה מן הסתם להשתמש במסיר חלודה (חומר ניקוי אופניים רגיל הוא מסיר שומנים, נכון? אני יוצאת מנקודת הנחה שהוא ממש לא גם מסיר חלודה). עולה השאלה, באיזה שלב להשתמש במסיר חלודה - אחרי שאני מנקה את השמן, או לפני? הנחתי שקודם חומר ניקוי רגיל (מסיר שמן), אח"כ מסיר חלודה ובסוף שימון מחדש, אבל לא רציתי לעשות כלום לפני שאקבל חיזוק חיובי. תודה :) אשרה.

bonanai

New member
אם השרשרת ממש -אבל ממש חלודה, אין טעם

לנסות ולנקות. רוב הסיכויים שהחלודה חדרה למיסבי השרשרת עצמם ולשם לא תגיעי... החלפה תהיה הדבר הנכון לעשות - יש שרשראות גם בכמה עשרות שקלים... לפעם הבאה (לפני האחסנה הארוכה הבאה) תדאגי לשמן בכמות נדיבה ותימנעי מהעניין. בהצלחה

bikingstudent

New member
לדעתי

קודם כל WD40 -ואז(5 דקות אחרי) לעבור על השרשרת עם מברשת וסבון כלים לשטוף הכל עם מים לחזור עוד פעם על התהליך (אבל בלי לחכות) WD40 מברשת עם סבון כלים ואז לשטוף עם מים לתת לשרשרת להיתייבש מעצמה בשמש (שיש עכשיו
) ואז לשמן אותה טוב עם שמן שרשרת רטוב -לנגב שאריות וזהו בהצלחה

ofan sport

New member
wd 40 נועדלשחרר צירים חלודים וכדו"

ולא להסיר חלודה .(wd40 מלכלך הכל, ומשאיר סמנים שחורים בכל מגע ולא מתאים לאופנים )בכל אופן טפל כך .רסס מעט דיגריזר מכל סוג שהוא ,ולאחר 5 דקות שטוף במים ותן למים להתיבש אפשר ליבשבסמרטות טוב ,ואז שמן את השרשרת +מעבירים קידמי ואחורי בשמן (רצוי טפלון) כל זאת אם השרשרת לא חלודה (עד העצם ) מקסימום תחליףשרשרת משה.

מצטרף לדעתו של BIKING STUDENT

WD 40 הינו חומר שפותח למטרת שחרור ברגים תקועים היות ויש בו ממיס חלודה חבר שלי משאיר את האופניים בחוץ ונאלץ כל מספר שבועות להסיר את החלודה על השרשרת עם WD40 מדובר על שימוש של שנים ללא כל בעיה - כמובן שיש לשמן את השרשרת בשמן יעודי לאחר מכן גם אני השארתי פעם זוג אופניים במשך מספר שבועות בחוץ ונאלצתי להשתמש ב WD40 יש לזכור להשתמש בו בזהירות הראויה כיוון שהוא גם ממיס גריז לכן אם קיימת חולית חיבור מהיר עדיף לפרק את השרשרת לפני הטיפול

למעלה