טיפול שיניים לילד

katayelet

New member
טיפול שיניים לילד

היינו בבדיקה שיגרתית במכבי ולגדול בן 5.9 מצאו חור. הרופאה אמרה שבביקור הבא יעשו צילום לכל השיניים כדי לראות אם יש עוד חורים ויעשו טיפול שורש + כתר לשן שהיא כבר ראתה בה חור. נשמע לי הזוי שחייבים טיפול שורש כאשר ילד בכלל לא מתלונן על כאבי שיניים ואין רגישות.
גם שמתי לב שהרופאה מאוד עדינה וחמודה אבל עם ילדים קטנים יותר. היא החליטה שהבן שלי מפונק מידי והוא חייב בשקט לבצע כל מה שהיא אומרת. נכון שהוא יותר רגיש ולא אוהב שנוגעים בו- ככה זה מלידה חח
כמו כן זנפה בי שאנחנו מצחצחים במשחה טבעית שלא מכילה פלואוריד כי לחיזוק שיניים חייבים די הרבה. לפי חיפוש ברשת הבנתי שיש דעות חלוקות לגבי פלואוריד. מישהו בדק את הנושא?
האם כדאי לי לחפש רופא ילדים פרטי או שאני סתם בלחץ?
יש המלצות לרופא טוב וידידותי לילדים באזור ראשל"צ?

שוקוצית

New member
לדעתי בטיפולי שיניים לילדים כדאי רופא שיניים פרטי

וכמובן אחד שיודע לטפל בכל הילדים קטנים כגדולים.
אישית מאוד מרגיזות אותי הערות על פינוק לילדים ממשהו שבא באופן מקרי עם הילדים שלי.
לפעמים בשן חלבית עוקבים לראות שהחור לא גדל. לא שמעתי שעל חור עושים טיפול שורש- שווה לקבל חוות דעת נוספת.

דונה31

New member
יכולה להמליץ בגבעתיים על רופא פרטי מדהים לילדים

אם את מעוניינת.

דונה31

New member
דר' צביקה רפה עדין עם המון סבלנות

ואפילו היה זמין לנו בשישי ערב אחרי מפגש לא צפוי של שיניים ושולחן בטון בגינה....

דונה31

New member
אפשר :) רק שאני ממש לא זוכרת

סתימה - עברה יותר משנה מאז שעשיתי (גם אני מטופלת אצלו :) יש לו מספר מבוגרים כמוני... )
בדיקה למרות שאני והגדול עשינו לפני כחודשיים לא זוכרת את העלות ולא רוצה סתם להגיד סכום.
ממליצה להתקשר ולשאול הם ממש נחמדים שם.

ד"ר צביקה רפה פישל לנו בצורה מחפירה ממש

ברמה כזו שלא הייתי מצפה מרופא צעיר, עיוור וחסר כל ידע (לא לזהות שלילדה יש פה מלא עששת?... אפילו לא חור אחד?..)

adif11

New member
אם קרית אונו גם באה בחשבון

יש את ד"ר עופרה גל. נחמדה ועם יד עדינה. בזכותה הילדים שלי לא פוחדים מרופאי שיניים.

shira1la

New member
מסכימה! העדיפות היא פרטי..

השאר לא מטפלים כמו שצריך. לדעתי.

regvuv1

New member
מנסה שוב, פעם רביעית

רופאה שלא מסוגלת להיות נחמדה, סבלנית וסובלנית אל הילד, ובעיקר אופטית למצבו, לא גורמת לי לרצות לבוא אליה. מבחינתי זה המדד הכי חשוב של רופאים לגילאי הילדות, בעיקר רופאי שיניים, כדי לא ליצור חשש בלתי מודע מרופאים אצל המבוגר. בקשר לטיפול שורש, בלי לייעץ אם כן צריך או לא כי אין לי מושג, אני רק משתפת מהניסיון - הגדולה שלי נפלה על ספה בגיל ארבע ומשהו והשן הקדמית שלה כמעט נעקרה מהמקום. הוחלט על טיפול שורש כדי שהשן תשאר במקומה לשנה נוספת לפחות, ולמרות החשש הגדול שלנו - זה היה ממש פשוט, לקח פחות מעשרים דקות, עם גז צחוק בלבד ובלי שום טראומה. היא יצאה מאושרת ומאוהבת עוד יותר ברופאה.

katayelet

New member
מסכימה איתך לגמרי

לכן מחר הולכים לרופא פרטי. מקווה לתיקון חוויה...

מרינהג

New member
תוכלי בבקשה לפרט איך גז צחוק השפיע עליה?

האם היא פחדה לפני הטיפול וגז צחוק עזר לה להרגע/לא לפחד?
בני ממש מפחד, הסכים לשים מסכה, ישב איתה 5-10 דקות כשאני כל הזמן מדברת איתו ומרגיע וגז ממש לא השפיע עליו! (הוא לא בכה, נשם...). תוהה אם זה עניין של כמות (אנחנו בארה״ב אז אולי יש הבדלי פרוטוקולים...או זה פשוט לא משפיע עליו...(מכירה מתחום לידה שיש נשים שגז צחוק בלידה השפיע לרעה: גרם לפחד יותר...אז אולי כל אחד והשפעה עליו...).
מגיעים לביקור בארץ. רוצה לנסות לטפל בארץ עם גז צחוק.
תוכלי בבקשה לתת את הפרטים של הרופאה שלכם?

regvuv1

New member
מצטערת, אני לא זוכרת עד כדי כך...

זה היה לפני שלוש שנים במרפאת סמייל (קופת חולים כללית) חדרה, רופאה בשם שרה, אמריקאית.הבת שלי מאוד פחדה לפני והיה צריך הרבה שיחות שכנוע, מה שעזר הי הרופאה המקסימה והסבלנית, שהיא סמכה עליה לחלוטין.

אכן, המשחה נטולת הפלואור וההרדמה עם הציצי

גרמו לנו לנזק נרחב אצל הגדולה

ולנו יש רופאה לא פרטית אלא דרך קופ"ח (אם כי היא גם מקבלת פרטי בעיר השכנה) והיא מקצועית ומקסימה

לעומת זאת עם רופא פרטי בעברינו היה לנו ניסיון טראומטי ממש (פירטתי קצת לעיל..)
כל מקרה לגופו, כל רופא לגופו

katayelet

New member
קיבלנו הפתעה

לאחר שבמכבי קבעו לנו טיפול שורש עם כתר+ צילום כי בטח יש עוד הרבה חורים, היינו אצל רופאה פרטית שאפילו לא לקחה תשלום על הבדיקה. התוצאה- הכל תקין- תגיעו עוד שנה!! אף אחד לא מאמין לסיפר שלי...ז"א התכוונו להתעלל בילד סתם??!

למעלה