טיפול רפואי באנגליה לעובדים שם

אמינט

New member
טיפול רפואי באנגליה לעובדים שם

שלום אני עומד לעבור ולעבוד באנגליה אני בעל אזרחות הונגרית ולכן מהבחינה הזאת אין בעיה של ויזת עבודהה לפי מה שהבנתי הן בפורום והן באתרים רישמים של ההממשל האנגלי(תהליך רישום אחרי חודש עבודה). אך מה לגבי זכויות סוציאליות שונות למה אני זכאי? בארץ יש קופות חולים משלמים ביטוח רפואי שיורד מהמשכורת ומשתייכים לקופת חולים זו או אחרת איך זה הולך באנגליה? האם אני צריך לעשות ביטוח רפואי בארץ? יש לי שם כבר מקום עבודה זה לא שאני נוסע לחפש מקום. מה לגבי בנקים פתיחת חשבון בנק למישהו שאינו אזרח בריטי? האם רשיון בין לאומי מספיק או שצריך אחרי תקופה מסויימת רשיון בריטי? יש לי עוד הרבה שאלות אבל נתחיל באלה תודה מראש לכל העונים.

Nobilis

New member
תשובות

א) כל זמן שלא קיבלת אישור לשהיית קבע (בגדול - לאחר חמש שנים) אתה לא אמור לקבל הטבות סעד מן המדינה. במילים אחרות - מצופה ממך לדאוג לעצמך (באמצעות עבודה, חסכונות, וכו'). ב) בעקרון, אם אתה עובד, המעביד שלך מפריש מהמשכורת שלך תשלום לביטוח לאומי. תהיה זכאי לשירותים של ה-NHS (ביטוח הבריאות הממלכתי הבריטי). חלק ממקומות העבודה מוסיפים על כך עוד ביטוח פרטי כזה או אחר. ג) לא הבנתי את השאלה לגבי ביטוח רפואי בארץ. האם הכוונה לביטוח שיאפשר לך טיפול בבריטניה, או להמשך תשלומים לקופ"ח בארץ? ד) לא אמורה להיות לך בעיה לפתוח חשבון בנק. תצטרך להביא הוכחת כתובת (חשבון עם השם שלך והכתובת בה אתה גר), חוזה עבודה, ודרכון. היו על כך לא מעט שירשורים בעבר, בפורום זה ובפורום השכן (ישראלים באירופה). ה) הרישיון הבין לאומי טוב לשנה הראשונה. לאחר מכן תצטרך רישיון בריטי. מומלץ להוציא את הרישיון הבריטי במהלך השנה הזאת, בה ההליך קל יותר (תתעניין באתר משרד התחבורה הבריטי).

אמינט

New member
תודה והבהרות לשאלות

-NHS- מה זה אומר כמו קופת חולים בארץ? לגבי ביטוח רפואי בארץ התכוונתי כמו ביטח רפואי לנוסעים לחו"ל למקרה שקורה משהו מה צריך כדי להוציא רשיון בריטי?

Nobilis

New member
תשובות

א) ה-NHS הוא המקבילה הבריטית לביטוח בריאות ממלכתי. אתה מוצא לך GP (רופא כללי) קרוב למקום מגוריך, נרשם אצלו, והוא אחראי לטיפול בך. במידת הצורך הוא מפנה אותך לרופא מומחה, שבמידת הצורך מפנה אותך לבית חולים, וכו'. כל זה מכוסה ב-NHS, כמו גם רוב הטיפולים, התרופות, וכו'. אין כאן עניין של בחירת קופת חולים, או משהו כזה. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לבחור לך את ה-GP. הבעיה העיקרית של ה-NHS היא התורים. אם אתה רגיל לתור בארץ (ימים ספורים בדרך כלל, אולי שבועות במקרים מיוחדים) אתה צפוי לחוויה קשה. ב-NHS תור רגיל יכול להגיע לשבועות, ותורים למומחים וחלק מן הטיפולים יכולים להגיע גם לחודשים. מסיבה זאת לא מעט מקומות עבודה דואגים לעובדים גם לביטוח פרטי. ב) לתקופה הראשונה מומלץ לך לדאוג לעצמך לביטוח נוסעים, רק למקרה שיקרה לך משהו לפני שתמצא GP ותסתדר. יחד עם זאת אני חייב לציין שרוב האנשים לא טורחים לעשות כן (למיטב הבנתי). ג) לגבי הרישיון, קרא כאן: http://www.direct.gov.uk/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/ForeignLicencesArticles/fs/en?CONTENT_ID=4022561&chk=S3G7wk

למעלה