טיפול רגשי לילד adhd

אדרית

New member
טיפול רגשי לילד adhd

שלום שוב אני בנושא הטיפול הרגשי הילד שלי בטיפול כזה משחק במה שרוצה או שורף נרות בקושי אפשר לדובב אותו ובעצם הוא מחליט מה הוא עושה בשעת הטיפול אני לא מבינה איך זה עוזר לילד עם הבעיות שלו כבר סיפרתי כמה זה מתסכל במיוחד ששעת המשחק הזו עולה הון אולי יש מי שעבר חוויה כזו ויכול להסביר תודה

הרהרנית

New member
אולי לא מה שאת רוצה לשמוע

ראשית, אני חשה מדברייך את הרצון שלך לתת לילדך הכל שיעזור, ומצד שני את המצוקה האמיתית בדבר העלות של התמיכה לעומת הערך שבה. אז אני מתחברת מאוד לדואלייות הזו. אני השקעתי ים של כסף בילד שלי, ולא ברור עם זה בכלל עזר לו, כלומר, מצבו לא גרוע, ואלי לולא מצבו היה הרבה יותר גרוע, אבל ברור לי שאם את לא מרגישה שזה שווה את זה, או שהמחיר שאת משלמת גבוה יותר ממה שאת יכולה כרגע, או שאין תוצאות, אז בעצם את מעבירה לילד את הקושי, ובכך מרחיקה ממנו את היכולת להפיק, כלומר, את מפעילה לחץ סמוי עליו, שיהיה תוצאות, כי זו השקעה, ואני מדברת מתוך ניסיוני, היום בני לא מקבלת טיפול, והוא מתמודד, לא הכי טוב, אבל הגעתי למקום שהפסקתי להיות משוכנעת שזה מה שהוא צריך, יש לחץ גדול, מסביב, גם של המערכת, וגם של הסיבה לטפל, וגם זה היקשה ומקשה עלינו. בכל אופן, אני מאחלת לך בהצלחה, ואם את לא מרוצה מהטיפול, או שהוא הולך בשמחה, אל תהססי לעשות הפסקה ולראות מה קורה ואלי לחפש מטפלת אחרת שיהיו יותר תוצאות. כמו כן, אולי צריך לבדוק מה הציפיות שלך מהטיפול, ולמה הילד באמת מסוגל.

יוניא

New member
אם את לא מרגישה שזה עוזר

אז תשבי ותדברי עם המטפל/ת תלבני את העניין ותחליטי עוד כמה זמן ניתן יהיה להרגיש שיפור ואם לא פשוט להפסיק (אנחנו עשינו את זה בטיפול מסויים) פשוט חיבים "לחתוך" אחרת שופכים כסף סתם ואולי לבדוק סוג של טיפול אחר לנו למשל מאד עזר לצד הריגשי רכיבה טיפולית ולא טיפול פסיכולוגי יוני

אדרית, כזכור לי

אנחנו מדברים על ילד בן 7 ולכן אני מרשה לעצמי לכתוב את מה שאני כותבת: למה לא להחליף את הטיפול הרגשי לילד - בקבוצת תמיכה בשבילכם? אני מאמינה גדולה בתחושות אימהיות ואם את מרגישה שהטיפול לא מקדם את הילד ולא עוזר אז שווה לשקול החלפת אחד באחר, אני מאמינה שעם תמיכה וקבלת הכלים הנכונים תוכלו אתם כהוריםלתת לו את התמיכה הרגשית לה הוא זקוק, ואם את שואלת לדעתי - תמיכה רגשית מהבית ולא מגורם חיצוני היא חשובה יותר. הייתי רוצה גם לדעת איזה עוד טיפולים עובר הילד? יכול להיות שהטיפול הרגשי הוא לא מה שהוא צריך? אולי תוכלי לכתוב לנו יותר על על מה קורה איתו בבית (כשהוא לא נוטל ריטאלין - כך הבנתי מהודעתך הקודמת) ונוכל ביחד לחשוב על כיוונים אחרים, אולי דוקא חיזוק בתחום החברתי - דבר שיכול להעשות על ידך - הוא מה שיחזק אותו? אולי דוקא חוג באמנויות לחימה (קראטה, ג´ודו) המשלב לימוד שליטה עצמית ומקנה ביטחון עצמי יעזור יותר ויעלה פחות? אשמח לשמוע ממך עוד אפרת

אדרית

New member
אנחנו משתדלים

קיבלנו מהמטפלת כלים להתמודד בבית עם הקשיים ואגב היא קוראת אותו מצויין! לנו יש בעיה-תיסכול איך סוג כזה של טיפול עוזר לילד. דווקא מצליח נהדר כבר שנה שלישית בקרב מגע. עם סוסים ניסינו לא התחבר והסוס צעק הצילו... כדורגל אחרי חצי שנה הפסקנו גם לא התאים. עדיין ממשיכים בחוג קרמיקה ורפוי בעיסוק גם נפסק כי לא שיתף פעולה במה שלא מצא חן בעיניו .לפי אבחון רגשי זקוק מאד לטיפול והתחום החברתי לא בעייתי.מה באמת עושים בטיפול רגשי עם ילדים ? הבנתי שדרך הטיפול הוא במשחק אבל במקרה שלנו נראה לי שהילד משחק איתנו. בינתיים קבוצת התמיכה שלי היא הפורום אשמח לדעתכם

ומה עם ריפוי באמנות?

שנעשה על ידי פסיכולוג מוסמך? יכול להיות שבנך ימצא את עצמו דוקא במשהו יותר מכונס מכדורגל או סוסים, אולי שווה לנסות? אפרת

טיפול רגשי לבן 7

לי ידוע על הצלחה גדולה לטיפול קבוצתי לילדים בגיל הזה. בכל מקרה סמכי על תחושת הבטן שלך ללא ספק! אגב...איך הבן מגיב? הוא הולך ברצון למפגשים? הוא יוצא רגוע? הוא בוכה? מתוסכל? מרוצה? אופטימי? אלה מדדים חשובים לא פחות!

Iddo

New member
טיפול ריגשי זה לא בהכרח שיחה עם

טיפול ריגשי זה לא בהכרח שיחה עם פסיכולוג. הטיפול הריגשי הכי חשוב שאני קיבלתי כילד הוא שליחה אל חוגים וקייטנות לילדים מחוננים. זה טרם רבות להערכתי העצמית. הטיפול השני היה טירונות חי´´ר. שם טפסתי לראשונה שאני טיפוס חיובי ומועיל.

Iddo

New member
תודה. אני קורא כאן כל הזמן אבל

לרוב לא מצליח להגיב. לאחד המחשבים שלי אין כימיה עם הפורום.

למעלה