טיפול קבוצתי?

sapirst

New member
טיפול קבוצתי?

הי כולם, אני רווקה בת 31, חזקה, עצמאית, נראית מצוין, קרירה מצליחה, גב כלכלי, משפחה אוהבת ותומכת ומעגל חברים טובים ותומכים. במהלך חיי היו לי רק 2 קשרים רציניים בני שנה פלוס (לא ארוכים במיוחד), שיכלו להוביל לחתונה, לולא החלטתי לסיימם. מעבר לכך כל הקשרים שהיו לי עם גברים היו קצרים ביותר. אני מודעת לכך שיש לי בעיה במציאת בן זוג מתאים, ובמידה ואני כן מוצאת, יש לי בעיה ביצירת קשר איתו, ובביסוס משהו שיוביל למיסוד. לאחרונה אני נמצא במצוקה גדולה מאוד עקב כך, וזקוקה לעזרה מקצועית. הומלץ לי לפנות לטיפול קבוצתי, מהסיבה שקבוצה יכולה לסייע לי בגילוי בעיות התקשורת שיש לי ובטיפול בהן. מהן אם כן שיטות הטיפול המומלצות לאדם כמוני, אשר יש לו בעיות במציאת זוגיות וביצירת קשרים, והאם טיפול קבוצתי יכול להתאים לי? איפה ניתן למצוא קבוצות כאלו ואיך פונים אליהן? האם יש המלצות? תודה רבה רבה... אלמה.

../images/Emo24.gifמבלי להכנס לנבכי אישיותך,

הטיפול שיתאים לך הוא טיפול שתרגישי שמקדם אותך ליעד שלשמו הגעת לטיפול. לצורך העיניין, זה יכול להיות כל טיפול. אישי, קבוצתי וכו' צר לי שאני מבלבל אותך, אך זה אולי אחד מהקשיים שאת אמורה חלעבוד עליהם....קושי בהחלטה! עידן מיליצ'ר

הזוייה

New member
אני לא חושבת שטיפול קבוצתי

שיש בו המון אנשים שלכל אחד יש בעיה משל עצמו יכול לסייע לך. אני מכירה את הדילמה הזו והתשובה פשוט נמצאת אצלך. הבחירות שלנו בחיים נובעות מהססנות, פחדים, דימוי עצמי נמוך, חשש מדחייה ומחשש מה יגידו האחרים. הדבר הכי מהותי הוא- הפחד שבאמת מישהו אוהב אותך ורצה בך, ומצד שני הפחד שהוא יעזוב אותך. קודם כל תפרקי את השאלה התבניתית שהרבה אוהבים להשתמש בה- מה זה בן זוג מתאים- האם יש תבנית שאפשר להכניס אליה אדם ולהגיד הנה זה מתאים. אני חוששת שלא, כי לעיתים כל החוקים שדקלמת כמו מנטרה שזה בן הזוג שאת רוצה, מתפוגגים כשמגיע מישהו עם כל התכונות ההפוכות ופשוט חודר לך ללב. טיפול יכול לתת לך כלים להתמודד עם סיטואציות, שומר עליך מאחור בשתי ידיים חזקות שלא תמעדי. ומקדם אותך צעד צעד עד שתגיעי למקום הנחשק שממנו כבר אין לסגת או להידרדר לאחור. אבל אם אין בך את האמונה, הרצון וההתלהבות לשנות תפיסות ודרכי התנהגות שלך. הטיפול לא יעזור. אני אומרת שכל העטיפות- אני אישה חזקה- אסרטיבית, נאה, יפה, בונה, מבשלת, חברותית- הן סיסמאות כי מה שמתערבב לך בקוגניציה ובנשמה זה החשיפה של האינטימיות של הנשמה שלך וכשאנשים מפחדים להיות באותנטיות שלהם, במערומים, הם כל הזמן מקפידים לכסות את עצמם עם גלימות. אני הסרתי לפני חצי שנה את הגלימה, שהביאה לי בן זוג מדהים.

למעלה