טיפול פ]סיכולוגי

sharpantie

New member
טיפול פ]סיכולוגי

הבת שלי בת 25. נמצאת בטיפול פסיכולוגי מגיל 17 אצל אותה פסיכולוגית. לפני כשנתיים אושפזה לכ שלושה חודשים במצב פסיכוטי. כרגע מצבה סביר והיא בבית. שאלתי נוגעת לטיפול הפסיכולוגי שהיא נמצאת בו. נראה לי שהוא דורך במקום ולא מקדם אותה בכלום. כשאני שואל את הבת מה דעתה ,התשובות שלה לא חד משמעיות, אך גם היא שואלת את עצמה האם להמשיך את הטיפול או להחליף פסיכולוגית. לי נראה שהיא ממשיכה איתה מתוך הרגל,אולי מתוך שנקשרה אליה רגשית וקשה לה להתנתק.השאלה על פי מה להחליט? מה תפקיד הטיפול בעצם במצבה כאשר אובייקטיבית בגלל מצבה הנפשי קשה לקדם ולהזיז אצלה דברים. ואיך להחליט אם להחליף מטפלת או להמשיך. מיותר לומר שלא כדאי לשאול את הפסיכולוגית עצמה מסיבות מובנות......

גרא.

New member
לטיפול הפסיכולוגי שבתך מקבלת מזה

שנתיים, יש מטרות טיפוליות מוגדרות.יתכן ואינך יודעת מהן, ולמה חותרת הפסיכולוגית להגיע.את גם אינך יודעת על איזה טווח זמן מדובר, ומהו בעצם קצב ההחלמה המצופה..לכן כנראה את מתארת מצב ,לפי דעתך,כאילו הטיפול דורך במקום,ולא מקדם את בתך בכלום, אבל יחד עם זה, מצבה של בתך סביר וכרגע אינה מאושפזת ובבית..מה שמטריד אותך כנראה זה חוסר הוודאות,וחוסר הידיעה לאן הטיפול מתקדם, יחד עם צפייה רבה לשפור מצבה של בתך..כדי לענות על כל השאלות הללו, את חייבת לשוחח עם הפסיכולוגית המטפלת, לאו דווקא בנוכחות בתך, אלא כאימה,המבקשת להבין את מטרות הטיפול..טווח הזמן, הצפיות וכל מה שמטריד אותך.פנייה כזו אל הפסיכולוגית הכרחית,היא תקבל ותבין את זה, ולא תהיה בכך שום פגיעה בה..נהפוך הוא, התחושות והצפיות שלה עשויות לעזור לה בהמשך הטיפול בילדה...מכל מקום כדאי שתדעי כי הטיפול הפסיכולוגי בבתך, וודאי על רקע היותה במשבר פסיכוטי, הוא ממושך..ואת,וודאי בתך זקוקות להמון המון סבלנות,אמונה,ותקווה..כדאי לשוחח עם הפסיכולוגית..כדאי להקשיב לה,כדאי תת לה את כל הזמן שהיא זקוקה לטיפול..לקוות,ולהאמין.

למעלה