טיפול פסיכולוגי

רגישה1855

New member
טיפול פסיכולוגי

אני חיילת ואני לא רוצה להיות בטיפול אצל קבן למישהו יש הצעות איפה אני יכולה לקבל טיפול מוזל באיזור ירושלים? תודה מראש!

גרא.

New member
רגישה1855,לא מובנת לי ההתנגדות לקבל טיפול

אצל קב"ן במסגרת הצבא,שכן זה הטיפול האולטימטיבי שאת יכולה לקבל ללא תשלום ובצורה זמינה למדי.הבעייה עם החלופות עבורך היא העובדה שאת חיילת.כך למשל אינך יכולה לקבל טיפול מסובסד בקופ"ח.אבל יתכן שתוכלי לקבל טיפול מוזל בקליניקה שיש באוניברסיטה העברית ליד החוג לפסיכולוגיה,שווה לברר.כמו כן את יכולה לנסות לפנות ל"מרכז הייעוץ לאשה" הכתובת מצ"ב המתחשב במצב הכלכלי של הפונה.יש כמה פסיכולוגים צעירים בתקופת ההתמחות שלהם,בהשגחת מדריך המטפלים בעלות נמוכה,אלא שעלייך לחפש אותם כנראה בחוג לפסיכולוגיה באונ' העברית.

יש בהחלט סיבה להתנגדות

לטיפול אצל קב"ן. כשאני הייתי בצבא גם כן הייתי אצל קב"ן ובאותה מרפאה עבדה גם שכנה שלי ששירתה שם כפקידת קבלה. (גרה ממש בדירה מולי). קצת אחרי שהשתחררתי התברר לי שבעלה של השכנה יודע על מה דיברתי עם הקב"ן בצבא. כמה שאומרים שהסודיות מובטחת וכו', הכל נרשם וכל מי שעובד באותה מרפאה יכול לפתוח ולקרוא את החומר.

גרא.

New member
נטע,טאינך יכולה להכליל מהמקרה המפרטי שלך לכלל

הצבא,כי ברור שחוק החיסיון על מידע רפואי ,חייבמ להשמר,ומותר להניח שבגדול,אכן זה המצב.

מה שרציתי לומר

זה שיש לקחת בחשבון שהסודיות בצבא בהקשר הזה היא בערבון מוגבל. יש תיק אישי ובו נרשמים לא רק הביקורים עצמם אלא גם תוכן השיחות עם הקב"ן. ובכל מרפאה יש גם את שאר העובדים שלה, לאו דווקא הקב"נים, אלא פקידי קבלה וכו' שהחומר הזה הוא בהישג ידם. כמובן שזה לא אומר שהם בהכרח יעשו בו שימוש לרעה או אפילו יסתכלו בו שלא לצורך, אבל הנגישות למידע הזה קיימת.

מצד שני אסייג ואומר

ששירותי הצבאי היה לפני כ-16 שנה ואולי דברים השתנו מאז. (גם לא הכל היה ממוחשב כמו היום). מקווה שזה אכן כך.

reva7

New member
היי :]

אני בצבא עכשיו, בסדיר. דווקא שמעתי דברים חיוביים על טיפול אצל קב"ן לפי מה שאני יודעת, לפחות אצלי ביחידה, את יכולה לבקש שהפגישה הראשונה תהיה בלי שהמפקד\ת שלך ידע\תדע (כי באופן כללי צריך חוו"ד) ופשוט לקבוע מול הקב"ן. אז את יכולה לנסות פעם אחת ולראות אם זה נוח לך :) שיהיה בהצלחה ושבוע טוב, קליל ומהיר !

למעלה