טיפול פסיכולוגי

1ילדה

New member
טיפול פסיכולוגי

האם טיפול פסיכולוגי נרשם בתיק הרפואי ויכול להוות בעיה נניח בצבא או להתקבל למקום עבודה בעתיד? כשאני אגדל?

גרא.

New member
כל טיפול במסגרת קופת חולים,נרשם

כפי שכל טיפול אחר במחלה,בדיקה וכו´..ע"פ החוק,אסור להוציא מידע רפואי, או אחר מתיקך לטובת צד שלישי,בלי הסכמתך.ובדרך כלל יש הקפדה רבה על הסודיות הרפואית..אבל ראינו כבר מקרים שמידע דלף החוצה,כנראה על ידי מישהוא שיש לו נגיעה לחומר,אולי תמורת שוחד כלשהוא.באופן שונה,בטיפול פרטי,השמירה על סודיות התיק הפסיכולוגי,היא הרבה יותר קפדנית ואמינה. למעשה פסיכולוגים אינם נוהגים למסור מידע,ללא הסכמה המטופל..גם לא תמורת בצע כסף.רק במקרים בודדים שהמידע המגיע אליהם קשור ישירות למעשה פלילי, כזה שהיה,או מתוכנן,במרבית המקרים,כפי שגם פורסם מספר פעמים בעיתונות, במקרים כאלה ,הם מדווחים למשטרה. בכל מקרה,אם את זקוקה לטיפול פסיכולוגי עכשיו,את תהססי להתחיל בו,מאחר והסיכוי שהמידע ידלוף החוצה,לכשתגדלי,הוא אפסי.

1ילדה

New member
יש מסמך..

יש איזשהו מסמך בצבא או במקום העבודה שנותנים לחתום עליו שמאפשר פתיחת התיק הרפואי.. זה בכל תחום בצבא שאני אלך אליו או רק עיניינים מסוימים? אני שואלת כי זה אחת הסיבות שאמא שלי מפחדת שלשלוח אותי לפסיכולוג היא אומרת שזה יהרוס לי דברים בעתיד.. יש לה מקום לדאגה?

גרא.

New member
יש מסמך הנקרא "וויתור סודיות רפואית

וכל עוד לא חתמת עליו,אסור להעביר מידע רפואי/פסיכולוגי לכל גורם אחר, למעט במקרים חריגים,שאינם קשורים אלייך כלל.למשל,אחרי תאונת דרכים,יש צורך במידע רפואי אם קיים על נפגע התאונה שאינו בהכרה,מותר לרופא המטפל לבקש ולקבל מידע רפואי קיים כבר,עלמנת להציל את חיי הנפגע,שזה כמובן אינו יכול לחתום..אמרי לאימך שאין לה ממה לחשוש,ויותר מכך,דווקא העובדה שאת אינך מגיעה לטיפול פסיכולוגי עכשיו,שאת כנראה זקוקה לו,העובדה הזאת היא שעלולה להרוס לך הרבה יותר דברים בעתיד.ולכן פשוט חבל על הזמן.

למעלה