"טיפול עצמי"

"טיפול עצמי"

כתבתי משהו , לאחרונה, אך אני רואה שזה בדף הקודם. לכן אנסה שוב. האם יש אפשרות "לטפל" בעצמך ולשפר את מצבך באופן עצמאי ללא התערבות חיצונית? אני מודעת ל"בעיות" שלי, לביקורתיות שלי כלפי עצמי, לחוסר הערכה עצמית, לקשיים ביצירת קשרים,לפחד מהחלטות. נרשמתי לקורס שעוסק בהתמודדות בשעת לחץ (המודל הדולפיני, למי שמכיר). ואני הולכת פעם בשבוע-שבועיים למטפלת לשיחה.ומתעניינת בספרים בנושא. מה "הסטטיסטיקה", אם יש כזו...אומרת על "טיפול" עצמי ושיפור איכות החיים??? אני כמה שלבים אחורה מלהרים את עצמי וללכת לפסיכיאטר.... מקווה שהובנתי...

גרא.

New member
צעקה אילמת,טיפול עצמי,כלומר..

המוטיבציה והרצון להשתנות,חשיבה חיובית,וודאי כל אותן טכניקות אלטרנטיביות כמו מדיטציה,יוגה,ודומות להן,יכולות לשפר בצורה רבה את איכות החיים.אם כי יש לציין, כי ישנם מצבים פתולוגיים,בעיקר כאשר לאדם עיש הפרעות נפשיות פסיכוטיות,כמו סכיזופרניה,וכן הפרעות אפקטביות כמו דכאון,והפרעות נוספות,"טיפול עצמי",כפי שתארת אינו יכול לתרום ולא כלום לטיפול יעיל במחלות הללו.ובמקומו.ניתן טיפול תרופתי משולב עם פסיכוטראפיה לעיתים גפ בהלם חשמלי.לגבייך באופן ספציפי, כל זמן שאת מרגישה שאיכות חייך משתפרת, ואת מסוגלת לתפקד ולהשתלב בכל מעגלי חייך..כלומר במבחן התוצאה יש שפור רב..אין צורך ללכת לפסיכיאטר.

nutmeg

New member
עוד משהו קטן

טיפול עצמי הוא מצויין כשהאדם שעושה אותו שם לפניו כמטרה לשנות את סגנון חייו. זה קשה, זה כרוך באומץ רב, אבל בהחלט אפשרי. מדובר על דברים כמו קשרים זוגיים או אינטימיים, עשייה למען עצמך, לימודים, דיאטה, טיפוח תחומי עניין, טיפוח חיי חברה וכד', כשאת השינוי מלווה תהליך התבוננות פנימה ומעין היכרות מחדש עם מי שאתה מגלה שם בפנים. טיפול עצמי הוא טוב ויעיל כשאין "מחלה" פסיכיאטרית כמו פסיכוזה, סכיזופרניה, OCD, דיכאון מג'ורי וכד'. פה שינוי בסגנון חיים לא יכול להיות הבחירה הראשונה לטיפול - אלא רק כבחירה שנייה, לאחר שאותו אדם התייצב במחלתו ונמצא במצב של רמיסיה, או כחלק מתהליכי שיקום.

ליהיא24

New member
עוד שאלה על טיפול עצמי

אם תוכלו בבקשה לתת דרכים ו/או דוגמאות נוספות לטיפול עצמי כשהמטרה היא שינוי סגנון חיים. (מלבד מדיטציה, יוגה וסדנאות) איך יכול אדם שאינו מבין בפסיכולוגיה להפיק את המירב מהתהליכים הפנימיים וההיכרות העצמית? אם לדוגמא הבנתי שאירוע מסויים בעבר משפיע על סגנון חיי כיום, מה אני עושה עם התובנה הזו???

nutmeg

New member
קשה לתת דוגמאות

לתהליכי שינוי פה בפורום כשספרים שלמים נכתבים על הנושא. בגדול, מדובר בתהליך המתחיל בהכרה שצריך שינוי, הגדרת השינוי (מה רוצים לשנות ומה רוצים להשיג בשינוי), ואחר כך הדרך להשגת אותן מטרות שמלווה כל עשייה 'אחרת' או 'שונה' בהתבוננות פנימית חסרת פשרות, למידה, הפקת לקחים וכד'. הדרכים לחולל שינוי הן רבות ומגוונות - החכמה היא למצוא אחת שמתאימה לך.

nutmeg

New member
עוד משהו ...

עם תובנות "עושים משהו" רק כשרוצים לעשות משהו. אם נניח הבנת שהיום את מסתובבת בעולם מפוחדת וחסרת ביטחון בגלל שבעבר היה איזה אירוע שהשאיר בך צלקות, ההבנה הזו רק חצי הדרך. עכשיו את צריכה להחליט מה את *רוצה* לעשות עם חייך מנקודה זו והלאה. בהנחה שאת האירוע את לא יכולה למחוק כלא היה.

למעלה