טיפול- סיריון 2011

מאור6600

New member
שלום לכולם.

אני רוצה להכניס את הסיריון שלי לטיפול (כרגע עומד על 160 אלף) ואני מתלבט איזה דברים צריך לעשות.

נוזל קירור:
החלפתי כשקניתי אותו לפני 3 שנים (כשהוא היה ב- 80 אלף) .
האם צריך להחליף לו שוב? השתמשתי אז במים ירוקים שעשו את העבודה. זה בסדר או שצריך מים אדומים לסיריון? (פשוט ככה ראיתי באיזה פורום..)

שמן גיר:
לא החלפתי לו מעולם, אבל כשקניתי אותו היו בו 2 ליטר שמן גיר עודף שהייתי צריך לנקז אז מאמין שהבעלים הקודמים החליף לו מתישהו.
האם כדאי להחליף לשמן חדש? (אפילו החלפה חלקית). הבנתי שלפעמים החלפת שמן גיר עלולה להרוס את הגיר😬. כרגע השמן שרואים על המדיד לא שחור אלא בצבע ורוד חלש.
אם כן, זה משנה מאיזה חברה השמן מבחינת הערבוב עם השמן הישן? פשוט אין לי מושג מאיזה חברה הבעלים הקודמים השתמשו..
והאם קיים פילטר לגיר שצריך להחליף?

חוץ מזה אני רוצה להחליף פלאגים (עבר כבר 35 אלף מהפלאגים הקודמים), שמן מנוע, פילטר שמן ופילטר אוויר.

ממליצים על עוד משהו?
תודה רבה!

קבצים מצורפים

• IMG_20210118_174312.jpg
    IMG_20210118_174312.jpg
    1 MB · צפיות: 3

moshecaspi

Active member
נוזל קירור צריך להיות אדום. זרקס אסיה הוא נוזל טוב אבל אז אתה מערבב אותו עם נוזל ירוק ולך תדע מה יקרה.
פילטר שמן גיר לא צריך להחליף.
תכתוב את אותה הודעה ב carsforum.co.il ותוכל לקבל גם שם תשובות.

מאור6600

New member
נוזל קירור צריך להיות אדום. זרקס אסיה הוא נוזל טוב אבל אז אתה מערבב אותו עם נוזל ירוק ולך תדע מה יקרה.
פילטר שמן גיר לא צריך להחליף.
תכתוב את אותה הודעה ב carsforum.co.il ותוכל לקבל גם שם תשובות.
זה הנוזל קירור שקניתי אז- מצורף בתמונה.
בעצם אם אני מחליף לנוזל אדום אז אין בעיה כי ההחלפה מתבצעת במלואה ואין ערבוב לא? IMG_20210121_160605.jpg

חן 1111

Active member
נוזל קירור כדאי להחליף אבל לא דחוף. בדרך כלל היצרנים ממליצים להחליף כל 3-4 שנים.
שמן גיר הייתי מחליף. לא חשוב היצרן, אבל תוודא שאתה משתמש בשמן מהתקן המתאים. אני מנחש שזה דקסרון, אז יש מבחר והמחיר לא גבוה.
תקפיד לבדוק נכון. צריך לבדוק כשהמנוע פועל וחם. אין צורך להחליף מסנן.
פלגים תבדוק איזה סוג יש. רגילים צריך להחליף כל 30 אלף. אם במקרה יש אירידיום, אז כל 90 אלף.
שמן מנוע, מסנן ומסנן אוויר, כמובן להחליף. ומה שחשוב ברכב בגיל כזה זה לבדוק תקינות כללית, למשל של חלקי גומי - רצועת אביזרים, גומיות ציריות, צינורות מים וכדומה.

מאור6600

New member
נוזל קירור כדאי להחליף אבל לא דחוף. בדרך כלל היצרנים ממליצים להחליף כל 3-4 שנים.
שמן גיר הייתי מחליף. לא חשוב היצרן, אבל תוודא שאתה משתמש בשמן מהתקן המתאים. אני מנחש שזה דקסרון, אז יש מבחר והמחיר לא גבוה.
תקפיד לבדוק נכון. צריך לבדוק כשהמנוע פועל וחם. אין צורך להחליף מסנן.
פלגים תבדוק איזה סוג יש. רגילים צריך להחליף כל 30 אלף. אם במקרה יש אירידיום, אז כל 90 אלף.
שמן מנוע, מסנן ומסנן אוויר, כמובן להחליף. ומה שחשוב ברכב בגיל כזה זה לבדוק תקינות כללית, למשל של חלקי גומי - רצועת אביזרים, גומיות ציריות, צינורות מים וכדומה.
אחלה תודה רבה!!
אז בעצם אין בעיה להוסיף שמן מתאים לגיר אבל מחברה אחרת? יש חברה מומלצת שאתה מכיר?
ולמה בעצם לא מחליפים את המסנן של הגיר?

moshecaspi

Active member
זה הנוזל קירור שקניתי אז- מצורף בתמונה.
בעצם אם אני מחליף לנוזל אדום אז אין בעיה כי ההחלפה מתבצעת במלואה ואין ערבוב לא?
מופיע בראש התמונה שהנוזל הזה מתאים לרכבים אמריקאיים ישנים. כתבתי קודם שיכולה להיות בעיה בהחלפה לזרקס אסיה כי מכונאים לא מרוקנים בד"כ את כל הנוזל הישן וגם חלק ממנו נשאר במערכת אחרי ההחלפה.

מאור6600

New member
מופיע בראש התמונה שהנוזל הזה מתאים לרכבים אמריקאיים ישנים. כתבתי קודם שיכולה להיות בעיה בהחלפה לזרקס אסיה כי מכונאים לא מרוקנים בד"כ את כל הנוזל הישן וגם חלק ממנו נשאר במערכת אחרי ההחלפה.
הבנתי. אז אולי אחליף לאותו נוזל שקיים היום ואקווה שזה יהיה בסדר..

למעלה