טיפול נפשי

טיפול נפשי

שלום האם מוכרת לכם התופעה של אדם הסובל מבעיות גיבוש העצמי ממושכות, דיכאון זמני, ועוד כל מיני הפרעות אישיות גבוליות ותופעות של אי יציבות נפשית - האם זה הגיוני ונפוץ שאדם כזה ישאף בעתיד להיות מטפל מהתחום של בריאות הנפש??? או שאין קשר בין הדברים...? וזה מצב דינאמי שיכול להיות שרק נדמה לי שזה הכיוון שלי בגלל לחץ וצורך של עזרה עצמית -אז נראה כאילו המפלט הוא עיסוק בתחום התרפיה.. הגיוני???

טיפול..

אין בעיה שתרצי להיות מטפלת.. אם נחכה שרק אנשים בלי בעיות יטפלו באחרים.. לא היו מטפלים בעולם.. ואם אתה רוצה קוריוז.. ניסו באוניברסיטה לבחון סטודנטים לפסיכולוגיה במבחן שפודק פזיכוזות... כולם יצאו על פסיכוזה.. אפילו כשידעו על מה המבחן והכירו את האיבחונים שיוצאים ממנה.. אני לא יודע אם את רוצה להיות מטפלת רק בגלל מצבך... כפי שהגדרת אותו.. זה תשובה שרק את יכולה לתת.. להסתכל פנימה ולראות מה באמת את רוצה אור ואהבה

כאן בדיוק קבור הכלב

אם הייתי יודעת מה מתחולל בעצמי בפנים - סביר להניח שלא הייתי מעלה את ההרהורים שלי בפורום מלא. אני לא אומרת שצריכים להיות שפויים לגמרי בשביל להיות תרפיסטים, כי אין אדם ללא תסביכים, כל אחד והפסיכוזות שלו
. מה שאני מנסה למצוא זה האם זה בא לי מתוך עזרה עצמית או שבאמת יש לי את הכישורים המתאימים להיות פסיכיאטרית.. בגלל שעדיין אני לא סגורה על עצמי לגבי שום דבר, אני מנסה למצוא את התחומים בהם אוכל להפגין את הכישורים..

איך אנחנו אמורים לדעת?

איך אנחנו אמורים לדעת מה נכון לך?... האדם שמכיר אותך הכי טוב זה את.. אם את רוצה תרשמי לעצמך את כל הערכים החשובים לך.. ואיך הם יכולים להתקיים אם תלכי ללמוד פסיכיאטריה.. תבדקי אם יש מתאם בין הערכים המגדירים שלך לעומתהערכים שלדעתך באים לידי ביטוי בפסיכיאטריה.. אור ואהבה

למעלה