טיפול נפשי

טיפול נפשי

שלום האם מוכרת לכם התופעה של אדם הסובל מבעיות גיבוש העצמי ממושכות, דיכאון זמני, ועוד כל מיני הפרעות אישיות גבוליות ותופעות של אי יציבות נפשית - האם זה הגיוני ונפוץ שאדם כזה ישאף בעתיד להיות מטפל מהתחום של בריאות הנפש??? או שאין קשר בין הדברים...? וזה מצב דינאמי שיכול להיות שרק נדמה לי שזה הכיוון שלי בגלל לחץ וצורך של עזרה עצמית -אז נראה כאילו המפלט הוא עיסוק בתחום התרפיה.. הגיוני???

GaliTel Aviv

New member
הגבול בין להיות מטפל ללהיות מטופל

היי אני לא מטפלת, אבל יש לי פז"מ ארוך מאד בטיפולים, תחקירים, שאלות ותשובות. נדמה לי שרוב המטפלים יסכימו שהטיפול נועד בראש ובראשונה לטפל בהם עצמם, כך שאל תרגישי אשמה על כך. כמובן שכדאי לטפל בכל מה שגורם לך סבל, למרות שממילא תידרשי לכך אם וכשתרכשי מקצוע טיפולי. לגבי הדיכאון, אני באופן אישי הייתי ממליצה לך על פסיכולוג קוגנטיבי-התנהגותי (יש בגבעתיים מישהו מצוין - ד"ר דוד נתיב). אני ממליצה לך בחום להוסיף לכך פעילות גופנית, זה עושה פלאים (הליכה מהירה של חצי שעה ביום עושה את העבודה). אני לא יודעת למה את קוראת אי יציבות, אבל דאי לך לבדוק גם את ההגדרות שלך לדברים. יש סיכוי שההגדרות שלך לדברים הן חלק מהבעיה ושכדאי לחקור אותן ולנסות לראות את הפער בין התפיסה שלך את עצמך לבין האמת. יש לנו נטייה לאבד קשר עם המציאות כשאנחנו במצב מעורער, ואם היית יחידה ומיוחדת בעניין הזה כנראה שלפסיכלוגים לא הייתה עבודה, מקצוע האימון לא היה פורח כל כך ועידן הניו אייג' מעולם לא היה נולד. עצם העובדה שאת בודקת את עצמך ואת ייתכנות השאיפות שלך בעיניי מעיד על מידה סבירה של שפיות, שבימינו זה המון. לדעתי תרגיעי, קחי לידיים ספר כמו "כוחו של הרגע הזה" של אקהרט טול (יש בו כוח מרגיע לא ייאמן), קבעי פגישה עם פסיכולוג וצאי למסע הזה שאף פעם לא נגמר, ואולי טוב שכך. בהצלחה

אוריק3

New member
מאוד תלוי בסוג ההפרעה ויציבותו של האדם עם

מחלתו.והכרתו בתהליכים שעוברים עליו עקב מחלתו. יש הסובלים ממניה דפרסיה והם פסיכולוגים קליניים.

isaacm

New member
דעתי חסרת הבסיס אומרת

שכל אדם ראוי לו שישאף לעסוק במקצוע הקרוב ביותר למה שהוא אוהב. האם זה הגיוני, את שואלת. כן, ולמה שלא יהיה הגיוני? בדיוק כמו אם הוא ירצה להיות מורה או מאמן. נפוץ? איך אפשר לדעת? אני ממש לא מאמין שיש מי שירכז את המידע, כך שלא נראה לי שאפשר ממש לדעת. תגידי - זה ממש משנה לך? לגבי ללמוד על המצבים שאת מבורכת בהם, זה דבר נפלא - תכירי ככל שתוכלי את כל מה שכבר ידוע על הדברים שבורכת בהם. שתהיה לך הצלחה רבה, גם בטיפול וגם בהיכרות איציק

bridges

New member
מה את חושבת?

אמרת שבגלל הלחץ והצורך בעזרה עצמית נראה לך שהמפלט הוא עיסוק בתחום הרפואה. לי לא ברור ההגיון. אני הייתי שואל את עצמי שאלות אחרות (שנכונות לגבי כל עיסוק): מה את חושבת ייתן לך לעסוק בתחום התרפיה? מה תהיי כשתעסקי בתרפיה? מה תוכלי לתת למטופלים שלך?

בהחלט

יש די איזכורים לכך בספרות. ואם רק אנשים נורמלים יכלו לטפל, לא היו מטפלים. : ) בהצלחה שפי

למעלה