טיפול מתאים

טיפול מתאים

כבר שאלתי בעבר ולא נעניתי,אז אני חוזרת ושואלת האים משהו מכיר, יודע ואו התנסה בטיפול בפסיכותראפיה באומנות ואו בתנועה בשילוב של הילד עם אחד ההורים? האים עוזר לשיפור היחסים ? אנא המליצו על מטפל(לא יקר)טוב. תודה

zivadina

New member
טיפול מתאים בפסיכותרפיה או באמנות.

שלום האור שלי וברוכה הבאה אלינו. אין לי שום נסיון בתחום הטיפולים המשלימים, אבל אני בטוחה שכל טיפול של הורה וילד ביחד יכול לעזור לשיפור הקשר ביניהם. את מוזמנת לציין איפה את גרה, כדי שאנשינו יוכלו להמליץ לך על מטפלים באזורך. בנוסף לקישורים שלנו, אני מקווה שהמומחה שלנו לטיפולים התנהגותיים, שריד, יתפנה לענות לך.

שריד

New member
שיפור יחסים בין הורה וילד

האור שלי, אם אני מבין נכון את מעוניינת בשיפור היחסים הילד. ישנם מספר גורמים שמשפיעים על המשוואה הזו, גיל הילד, נסיונות קודמים, עמדת ההורה, עמדת הילד, סוג הטיפול. אני מוקיר את עמדתך שהינה נכונה בעיני להיות שותפה בטיפול, הרי לפחות 50 אחוז הם שלך בקשר. מדוע ציינת טיפול בפסיכותרפיה , תנועה או אומנויות ? האם יש לך נסיון באלו? מה בנוגע להדרכת הורים ללא הילד ? האם תוכלי למקד יותר את מטרותייך מהטיפול ? בברכה שריד

שיפור היחסים

הי,תודה על התגובות ועל עזרכם. בתי בת 5 ,אובחנה בגיל 3 כבעלת בעיות קשב וריכוז,מאז אנו עוברים הדרכת הורים(לא רצופה,מתקופה לתקופה) עברנו טיפול אצל קלינאית תקשורת,וכרגע סיימנו מכסת טיפולים אצל המרפאה בעיסוק שטענה כי הטיפול שלה אינו מועיל והיא מציעה לפנות לאחד מהטיפולים שבהם נקבתי. המרפאה מאמינה כי בעיות הקשב יכולות להשתפר במידה ניכרת באים מע' היחסים(שכרגע הינה בעיתית,אך אנו עובדים עליה)ביני לבינה תשתפר וע"כ אני מעונינת לקבל כל סוג של טיפול שיכול לעזור(טיפול שיכלול את שתינו ). תודה

zivadina

New member
בעיות קשב ישתפרו בגלל יחסים?

מצטערת על הפקפוק, אבל הניסוח הזה הקפיץ לי את הפיוזים, ואני עלולה לחשוב שהמרפאה בעיסוק לא מבינה בהפרעת קשב ורכוז. בואי נעשה סדר בדברים: הפרעת קשב ורכוז היא הפרעה נוירולוגית בתפקוד המוח. את ההפרעה נהוג להגדיר בוודאות בסביבות גיל 5, ולא לפני כן. ההפרעה היא תורשתית, ולא קשורה בשום אופן לטיב ההורות או לגורמים סביבתיים אחרים. ילד עם הפרעת קשב ורכוז זקוק למסגרת התנהגותית ברורה מאוד, שאותה מספקים לו בדרך כלל על ידי הדרכת ההורים וטיפול בילד עצמו בגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית. הטיפולים שאת שאלת עליהם מיועדים בעיקר לצד הרגשי של הילדה. מי קבע שיש לה בעיות רגשיות? זהו נושא שצריך לאבחן פסיכולוג או פסיכיאטר. לסיכום, נראה לי שהילדה צריכה לעבור אבחון מקצועי של הפרעת קשב ורכוז, ואם יש בעיות התנהגות קשות, הייתי ממליצה שהרופא המאבחן יהיה פסיכיאטר ולא נוירולוג (למרות ששניהם מוסמכים לאבחן). הרופא המאבחן הוא זה שצריך להמליץ על הטיפולים המתאימים. מתוך נסיון: כאשר אין אבחון מקצועי, כל מטפל ישלח אותך לטיפול אחר, ושום דבר לא יתקדם חוץ מן החור בכיס. אשמח מאוד לשמוע ממך איך את מתקדמת מכאן.

תשובתי

את צודקת בכך שההפרעה היא נירולוגית אך לפי דברי המרפאה בעיסוק הקשיים של הילדה מופרעים בעקבות הבעיה הרגשית וע"כ היא מתקשה לטפל בבעיות שבאחריותה.(אגב אנו מוזמנים לאבחון נוסף בדצ' שבו נקבל אינפורמציה נוספת לגבי מצבה הרגשי). אני מסכימה עם דעתה של המרפאה כי כל בעיה תורשתית יכולה להתגבר עקב גורמים סביבתיים. בנוסף אני חולקת עליך בנושא גיל האבחון, וזאת מכיון שהאבחנה בוצעה לפני גיל 3 אצל ניורולוגית די מכובדת בתחומה(למרות שזה די הפליא את שאר אנשי המקצוע עקב הגיל והרמה של הבעיה).

zivadina

New member
לא יודעת מה להגיד לך.

כל מה שאת מספרת שונה מאוד מן הדרך הטובה שאני מכירה: גיל האבחון, טיפול תרופתי קודם כל ואחר כך טיפולים נוספים בבעיות נלוות. לא כל הנוירולוגים הידועים יודעים לאבחן הפרעת קשב ורכוז, ולא כל המרפאות בעיסוק יודעות מה נכון לעשות במקרה של הפרעת קשב. לצערי, עשיתי סטאז' ממש יסודי על הילד המאובחן הראשון שלי: כל השגיאות האפשריות. הייתי בדרך הזאת של כל מיני מטפלים שלא ממש הכירו את ההפרעה, וגרמו לנו לקחת את הילד ממטפל למטפל ללא תוצאות: פסיכולוגית חינוכית, טיפול משפחתי, טיפול זוגי, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיסט, הוראה מתקנת, אבחון אצל נוירולוג שלא ידע להתאים מינון.... לא רוצה לחזור לשם. היום כל הילדים שלי מטופלים אצל פסיכיאטר שמתאים להם את המינון התרופתי, והוא זה שממליץ לנו על טיפולים נלווים לפי הצורך. אם את מאמינה במטפלים שלך, תמשיכי בדרך הזאת. בהצלחה.

אני מודעת

הי, אני מודעת לעובדה שבתי אובחנה בגיל צעיר מהרגיל,אך העובדה הפכה ליתרון בעקבות היכולת שלנו להבין אותה ולמנוע ממנה תסכולים מיותרים. עד כה היא כמעט שלא טופלה ,מלבד ריפוי בעיסוק שהומלץ ע"י רופא התפתחותית של המכון להתפ' הילד.ואנחנו קיבלנו הדרכת הורים במשך התקופה. לגבי טיפול תרופתי,לא הומלץ ע"י אף גורם שבדק אותה,או בגלל גילה הצעיר ,או בגלל מידת ההפרעה ואו בגלל היותה במסגרת קיבוצית תומכת שמקבלת את השונות שבה בהבנה ואהבה גדולה. אני לא סומכת במאת האחוזים במטפלים שלה ואני שמחה לשמוע המלצות מנסיונך אך אני באמת מנסה לתת לבתי את הטיפול הטוב ביותר בדחיפות רבה(לפני העליה לביה"ס) שאלה אחרונה בנושא האים הטיפול ברכיבה על סוסים מומלץ ומשפר ? אני מודה לכולכם על הכנסת האורחים החמה ,נחמד שיש עם מי להתייעץ ולדעת שאתה לא לבד.

spidergirl

New member
אפשרות נוספת

הילדה לא מפוקסת מספיק כדי להתרכז בריפוי בעיסוק. ADHD יכול להראות כמו הרבה דברים רגשיים. רק כשלוקחים ריטלין רואים מה באמת בעיה ומה adhd .ADHD לא מטופל גורם להתפתחות בעיות אחרות כי הוא גורם מצוקה, אני יכולה להגיד לך שחלק מהדברים נעלמו אצלי מיידית כמעט ברגע שנטלתי ריטלין, גם דברים שלכאורה לא קשורים לריכוז וקשב.

zivadina

New member
שוב spidergirl הצביעה על העיקר...

כי זה כנראה מה שניסיתי להסביר בכל כך אריכות: כאשר יודעים שההפרעה המרכזית היא הפרעת קשב, יודעים גם מה צריך להוסיף ומה לא. טיפול תרופתי נהוג להתחיל רק בגיל -76, ואם יש בעיות חמורות, בגיל 5. הסיבה היא חוסר בשלות של המוח בגיל הצעיר. כן, למי שיש הפרעת קשב ורכוז, הרבה טיפולים הם טיפולי כיף, אבל לא טיפולים יעילים בכוון של שינוי פאזה.

למעלה