טיפול לתיקים

הלנה

New member
טיפול לתיקים

אתמול בידיעות אחרונות (מדור בריאות) היה מאמר על סוגי הטיפול בתיקים (לא הזכירו את המילה טוראט). אני לא זוכרת את כל הפרטים, אבל דובר על זריקת בוטו...(שכחתי את השם המלא - היה לנו על זה הרצאה באגודה לפני כחצי שנה)- בחורה שממצמצת וקורצת בעיניים מקבלת זריקה פעם ב- 3 חודשים באזור העין וזה מונע את התיקים, היא אמרה שהטיפול כואב אבל אי הנעימות שווה לאור התוצאות, מתן תרופות(לא פרטו),השתלת קוצב מח ותמיכה רגשית.

עד כמה שזכור לי ..

ביררתי את הנושא לפני שנתיים בערך ונאמר לי שהטיפול טוב רק למי שסובל מטיקים (או רעידות) במקום מסויים בגוף, כגון העיניים או כף היד אבל אם מדובר על טיקים כלליים בגוף הזריקה הזו לא עוזרת .. זה מה שאמרו לי לפני שנתיים..

../images/Emo24.gifבוטוליניום

היי הלנה, חיזרי מס' דפים אחורה וקיראי על הזריקה. ניתנת בדרך כלל במרפאות להפרעת תנועה,אבל במקרה שלנו הטיקים מתחלפים ולא תמיד במקום אחד לפיכך זה אולי יעזור בהזרקה לשריר מסויים אך הטיק יכול לעבור לשריר אחר

שביק

New member
מידע בעניין הבוטוליניום../images/Emo184.gif

הלנה יקרה, הבה נעשה מעט סדר בענין הבוטוליניום. ראשית, זהו רעלן, אשר במינונים קטנטנים מטפלים בעזרתו בעולם הקוסמטיקה. שנית, הוא ניתן בעיקר כאשר הטיקים קבועים (יש דבר כזה - תסמונת הטיקים הכרוניים), פחות מקובל לטפל בעזרתו בת. טוראט מאחר והטיקים משתנים מדי פעם בצורות, במיקום ובעוצמה. הזריקה היא נקודתית בלבד. יש לה יתרון וחסרונות. היתרון: עוזר נקודתית בלבד.חסרונות: המחיר יקר ואינו כלול בסל התרופות כ- 3000 ש"ח לטיפול, החיסרון הנוסף: מחזיק כ- 3-5 חודשים בלבד. אני מניחה, שד"ר אנקה לא הזכירה ת. טוראט מאחר והטיפול אינו מיועד לטוראטים. ד"ר אנקה מכירה היטב וטיפלה ברבים בעלי ת. טוראט באיכילוב, טרם עברה לוולפסון. מקווה שהדברים ברורים יותר. ועוד דבר - צריך להיות צעיר, בריא ועשיר עבור הטיפולים היעילים ביותר. אבי גאזונט (העיקר הבריאות) שביק. ,ר

הלנה

New member
יום טוב לכולם../images/Emo13.gif

תודה על כל התגובות. בסך הכל רציתי לציין שהיתה כתבה בידיעות. באופן אישי, אני לא מתענינת בטיפול בטיקים בשלב זה ו(כי לבן שלי יש מעט מאד)ובטח לא בטיפל קיצוני כמו זריקה בוטוליניום (עכשיו אני לפחות יודעת את השם המלא. יום טוב לכולם, הלנה

אז זאת הכתבה ששכנה שלי הביאה לי

ממש מיקודם. זה בדיוק הכתבה עליה התכוונתי כשרשמתי למעלה מי בעד שאני אעתיק אותה לכאן . כי סביר להניח שיש כאלו שלא קראו. תודה לך הלנה והמשך ערב / לילה נעים.

למעלה