טיפול לקוי של "הוט" בלקוח שנפטר

miloscat

New member
טיפול לקוי של "הוט" בלקוח שנפטר

שלום רב,
אבי ז"ל היה לקוח של הוט. נפטר ממחלת סרטן בגיל 57 בצדמבר 2011. אבי היה גרוש ולכן אני מטפלת בכל ה"עיניינים" לאחר מותו. בתום השבעה, יצרתי קשר עם חברת הוט (כמו גם לחשמל, ובזק בינלאומי, ועירייה וכ"ד) והודעתי להם על מות אבי. נתבקשתי לפקסס תעודת פטירה. כך עשיתי ווידאתי אחר כך טלפונית שהפקס התקבל (כן - אני מאלה שמוודאים). כעבוד מספר שבועות קיבלתי טלפון מחברת הוט. מבקשים לדבר עם אבי כי כ"א שלו מבוטל. הסברתי שוב שאבי נפטר ולכן אין אמצעי תשלום ואין שימוש בשירותי הוט. ביקשו שוב לפקסס תעודת פטירה. שוב פיקססתי ווידאתי שקיבלו את הפקס. באותה שיחת ווידוא - הנציג הסביר שאין שום חובות, הכל מבוטל אוטומטית. העיניין סגור. אחרי מקרה זה, קיבלתי עוד 2 שיחות טלפון מהוט שחיפשו לדבר עם אבי לגבי חוב שיש לו לחברת הוט. בכל פעם - הסברתי בסבלנות שאבי נפטר. שוב ושוב פקססתי תעודת פטירה. ביום שלישי האחרון, שוב שיחה ממוקד משפטי של הוט. רוצים לדבר עם אבא שלי כי יש לו חוב ותיכף הם פונים לבית משפט. שוב נאלצתי להסביר שאבא שלי כבר לא בחיים. אז נציגת הוט הסבירה שיש לו חוב לחברת הוט על חודש דצמבר 2011 (חודש בו אבי נפטר)... פעם הבאה כשאעלה לקבר, אני כבר אסביר לו שהוא חצוף! למות ככה מבלי לשלם לחברת הוט קודם. באמת שאין לי כח לבדוק או להתווכח יש או אין חוב - אמרתי שאדאג שזה ישולם. אבל... בפניה לשרות לקוחות של הוט, ביקשו 4 ספרות אחרונות של כ"א של אבי ז"ל. ומאחר שהכרטיס בוטל כחודש אחרי מותו - אין ברשותי את המידע הזה. מסתבר שבלי זה לא מוכנים שישולם החוב. קצת בעייתי לא? לא וויתרתי, חייגתי שוב לשירות לקוחות והגעתי לנציג אחר. פה כבר לא היתה בעיה של כ"א (מסתבר שבעבור לקוח מת מתגמשים לפעמים), אבל הנציג הזה טען שבכלל אין חוב! אז ביקשתי שיברר טוב טוב ויתן לי תשובה אחרי בדיקה מעמיקה. הוא הבטיח לחזור אליי ב7 ליוני (היום). מנחשים כבר? הוא לא חזר. אז ב6 וחצי בערב חייגתי לש"ל של הוט. נציג אחר שוב... שוב ההסבר שאבי לא בין החיים... שוב 4 ספרות של כ"א... הוא טוען שיש חוב... ביקשתי לדבר עם אחראי משמרת. מצטטת את הנציג: "אין מנהל משמרת. אני מספיק בכיר כדי לדבר איתך". ואז כנראה עליתי לו על העצבים ממש. הוא אמר שיבדוק את העיניים ויחזור אליי בסיום המשמרת שלו בשעה 7. מנחשים? לא חזר... רוצים לדעת מתי נסגר מוקד ש"ל של הוט? בשעה 7. אז אני רותחת ואין עם מי לדבר! ואני לא מתלוננת פה על "יש או אין חוב". רק על שירות הנהדר ועל זה שלא מניחים לי במשך חצי שנה ודואגים להזכיר לי לפחות אחת לחודש שאבי נפטר

רות מלר

New member
את מחוברת להוט בעצמך? תאיימי שתתנתקי

ואז יחזור אליך נציג שימור לקוחות שזו היררכיה יותר גבוהה
ומולם תסדירי את העניין

מה שאת יכולה לעשות עוד זה לשלוח את כל מה שכתבת כאן לגבי גזית
והוא אוהב חומרים כאלה- אם הוא יתערב זה יסדר במחי שידור אחד

gogefen

New member
לדעתי -

מיצית כבר את השירות שאת יכולה לקבל משירות הלקוחות הרגיל של החברה.

את דיברת רק עם גורמים זוטרים בחברה. אף אחד לא לקח אחריות על המקרה שלך ודאג לעשות שם סדר בבלגאן.

עצתי - תעשי COPY PASTE להודעה שכתבת, ושלחי אותה בפקס למחלקת פניות הציבור של החברה - 077-7078282. אני בטוח שהם יעשו סדר בחשבון של אביך.

אגב - מבחינה משפטית, מהרגע שאביך נפטר מתבטל החוזה עם הוט אוטומטית. אל תסכימו לשלם אפילו שקל על התקופה שמיום הפטירה.

מקרה עצוב מאוד. שלא תדעו עוד צער.

puptits

New member
כמעט

מי שמציק לה זו חברת גבייה חיצונית (בד"כ משרד עורכי דין המטפלים בגבייה) ולא נציגי הוט, לדעתי ולהבנתי.
כמעט לכל גוף שאינו גובה את חובותיו בעצמו - מעביר לעו"ד חיצוני

אתה בטח מכיר את זה....

gogefen

New member
אתה טועה, puptitson היקר

לכל חברה בסדר גדול כזה יש 2 מחלקות נפרדות לחלוטין:

מחלקת גבייה - שמטפלת בחובות ה "שוטפים" מהרגע שנוצר החוב (צ'ק חוזר/ הוראת קבע חוזרת / כרטיס אשראי שלא כובד), עד ל 90 יום מיום יצירת החוב. לכל חברה נהלים משלה, אבל בדרך כלל מדובר על תקופה של שלושה חודשים.
שם עובדים נציגים שמקבלים שיחות אונליין מלקוחות, וגם מוציאים שיחות יזומות כשאין לחץ.

מחלקת טרום טיפול משפטי (טט"ם) - מטפלת בלקוח אחרי ה 90 יום, בדרך כלל כשהלקוח כבר נותק. המחלקה הזו מנסה "לסגור עניינים" כמה שיותר מהר, אפילו במחיר של וויתור על חלק מהתשלום - זאת משום שהעמלה שגובים עורכי הדין היא גבוהה מאוד.
אחרי כשנה +/- המחלקה הזו מרימה ידיים, ורק אז מעבירה את הטיפול לעורך דין חיצוני.

חוץ מזה - גם אם היא קיבלה טלפון ממשרד עורכי הדין ולא מהוט. עדיין להוט יש סמכות לבקש ממשרד עורכי הדין לעצור את הגבייה ולסגור את התיק.

puptits

New member
פירטת יפה את מה שאמרתי בכללי

ולגבי המשפט האחרון, פה אתה טועה!

ברגע שזה אצל עו"ד - נגמר הסרט, זה צריך להסגר מולו.

אף משרד עו"ד העוסק בתיקי גבייה לא מוותר על תיק שנמסר/נמכר לו
ואם כן, זה באופן חריג, כמו מקרה זה של פטירת הלקוח.
לדעתי המקרה של פותחת השרשור נופל שם

dani666

New member
ראשית - משתתף בצערך. שנית -

העלי הכל על הכתב, ושלחי בפקס מתועד ל :
- הממונה על הגנת הצרכן בתמ'ת.
- משרד התקשורת.
- פניות הציבור בהוט.

אל תדברי אתם יותר בטלפון.

Ron W

New member
משתתף בצערך אך האם הממיר הוחזר ?

מנסיון אישי הכל נדרש לעשות בהרבה "דפיקות על השולחן"
לוודא שניתקו את הקו, שחתמו על טופס ניתוק וקבלת הממיר.
לפי מה שכתבת, לא היה בכלל תהליך של החזרה וניתוק קו
כלומר מישהו משתמש עדיין באותו מנוי.
אחרת לא מבין בכלל למה לא לטרוק להם תטלפון...
האם שלחו חשבון או חיוב כלשהוא?
שיגיעו לתביעה משפטית תציגי לשופט תעודת פטירה של אביך ז"ל
+ אישור משלוח פקס והם יחויבו לפצות אותך על הטירדה.

miloscat

New member
הקו מנותק והציוד הוחזר - שכחתי לציין

פשוט מרוב העצבים השמטתי פרט זה.... הכל מנותק. פשוט יש מסתבר איזה שהוא חוב על החודש שבו אבי נפטר.... באמת שלא ראיתי אז טלויזיה או גלשתי באינטרנט אצלו בבית כשהוא גסס מול העיניים שלי מחובר לאינפוזיות ומשככי כאבים.

מצער לקרוא אני רק מציע, ושוב אם כל הצער שבנסיבות, לבדוק מתי היה הניתוק בפועל, ולהתנגד לכל תשלום מעבר לכך.
זכותם, לדרוש תשלום עד למועד הנתוק, וחבל להתעמת איתם בנושא למקרא שהם לא מוכנים ללכת לקראתכם.

אני רוצה להאמין שהנציג שלהם כאן בפורום יפתור אתכם מתשלום.

והתיחסות כללית, פטירה אינה סיבה הגורמת לניתוק מינוי, לרוב נשארים בני משפחה אחרים. ואין זה עניינה של החברה לבדוק מה קורה כל עוד שלא פונים אליה בבקשת ניתוק עקב פטירה.

היא כתבה שהוא היה גרוש

משתמע מזה שמן הסתם -
א) הוא חי לבד
ב) המנוי היה על שמו (הגיוני, וגם כנראה נובע מסעיף א')

וחוץ מזה כתב פה גולש בשם gogefen שברגע שהלקוח נפטר החוזה מסתיים

miloscat

New member
הכעס שלי הוא לא על התשלום

אלא עם ההתנהלות... עידכנתי כמה פעמים שהלקוח נפטר. תרשמו את זה לעצמכם איפה שהוא... לא צריך כל פעם לשגע אותי ושוב ושוב לבקש את אבי ז"ל לטלפון. ולהבטיח לבדוק ולחזור ולא לעמוד במינימום של התחייבות זו? פעמיים?! רק רציתי לדעת בצורה וודאית יש או אין חוב ולשלם במידת הצורך (מבלי למסור ספרות אחרונות של כ"א של אבי כי אין לי). וממתי אי אפשר לבקש לשוחח עם אחראי? נתתי סיכוי הוגן לפתור את הנושא ולא נפתר. כל כך לא לגיטימי לעלות הלאה בשרשרת הניהול?
תחלס - פשוט עייפתי

dov98

New member
לא זה לא סימפטום רק של HOT

ביקשתי פעם הצעת מחיר מYES וזהו, אבל אצלם זה לא זהו...
הם מ.....ם לי את המוח השכם וערב ואי אפשר לעצור אותם, זה הפך לסיוט.

אם יש חוב לניפטר . החוב עובר ליורש .

אם הנפטר השאיר ירושה . אז משלמים מהירושה . אין ירושה החוב עבוד . אולי נישאר חוב של חודש . כי לא הודיעו מיד ביום הפטירה המינוי ניפטר . לכן היורש חייב לשלם את החוב אם קיים .
חוב זה חוב . לא שייך ניפטר ,גרוש, אלמן . אם לא הודיעו על ניתוק ביום מסויים אז המינוי ממשיך לצבור חובות . זה כמו חשמל ששילמת גם אחרי שהאבא ניפטר ומים . רק שבמים וחשמל יש מונה . כאן אין מונה . אבל יש חיבור שלא נותק

קראתי עוד פעם את הפתיח שלך

את כותבת .
"אחרי השביעה חייגתי להוט ואמרתי להם שאבי ניפטר . ופיקססתי להם אתתעודת הפטירה " לא שאלת יש חוב לאבי . אשלם מיד . כי מיד הייתי יודעת אם יש חוב כן או לא . תראי מתי שולמה החשבונית האחרונה . החוב הוא מתשלום החשבונית האחרונה עד כיסוי החוב הסופי . גם צריכת החשמל ממשיכה לרוץ ומים נכון . אז מה ההבדל ? . אני הישכרתי דירה לאדם . ביום עזיבת הבית
עשינו קריאת מונה . חייגנו . לחברת חשמל מים גז . שילם במקום את כול החובות . בכרטיס אשראי . זה ששלחת פעודת פטירה לא אומרת כלום . החשבון ממשיך ליצבור חובות .
משלמים ומקבלים אישור אין יותר חובות . כך קרא לי עם 013 נוצר חוב גדול הגענו לעמק השווה לשלם 1300 ש"ח . ביקשתי מיכתב שאים אני משלם 1300 ש"ח אין יותר חוב . שלחו לי פקס . שילמתי בכרטיס אשראי . וניגמר העניין

זה שהפקידים מבקשים לדבר עים במנוח . לא יודעים שהוא ניפטר . כי יש להם ביום המון לקוחות שלא משלמים . והם בסך הכול האחים שלנו הבנים שלנו . וגם אנחנו בעבודה שלנו , לא טלית של תכלת
ןלכולנו יש ליפעמים פשלות

לפי דעתי לא נהג כמו שצריך . כי חוב הוא חוב . (אים קיים) . ואין מחילה אם האדם ניפטר . כי בחודש ניפטרים אלפי אנשים . ומשאירים חובות .

את כותבת :

" רק רציתי לדעת בצורה וודאית יש או אין חוב ולשלם במידת הצורך" הרי כאשר התקשרו אליך/אביך ז"ל . אמרו לך יש חוב של X שקלים . לא אמרו אם את נשואה או מה צבע העניים שלך .
ההתקשרות הייתה על תשלום החוב בשקלים סכום מסויים . אז שואלים כמה אני חייב ומשלמים . ולא עושים סיפוזיון על עניין הוט . גם עם הוט הייתה לי מחלוקת ביטלתי הוראת קבע ביגלל שחשבתי שאני צודק . בסוף טעיתי . התקשר בחור מהוט שאל למה לא שולם החוב . ראיתי שהא צודק . שאליתי אמר 180 ש"ח שילמתי מיד בכקטיס אשראי . ובטלתי את הביטול בהוראת הקבע

סתם ליכלכת על הוט צריך להיתנצל על הוט

גם הכותרת שלך לא הוגנת .

את כותבת . טיפול בלקוח שניפטר . הכותרת הייתה צריכה להיות . טיפול בחוב של אבי . או טיפול בחוב . יש שני אפשריות . חייב ,משלמים לא חייב, משלמים ותובעים בבית מישפט . ואים החוב זעום . משלמים ליסגור עניין . ואין קשר בין חיים ומתים . יש חוקים במדינת ישראל . יש ירושות , עזבונות . ןפקדי הוט . לא חייבים לדעת שבעל החוב ניפטר . אתם מעניין רק החוב (אם קיים)

למעלה