טיפול לטיקים?

תירתיר

New member
טיפול לטיקים?

לבן שלנו יש טיקים בפנים בעיקר במצבי התרגשות, שכיום די נדירים. (במסיבת סיום של הגן זה קרה ללא הפסקה) האם איזשהו טיפול תרופתי יכול לפתור בעיה כזו?

lisadan

New member
טיקים

גם אצלנו היו טיקים בצוואר ובפנים, שכיום נעלמו לגמרי, ללא כל טיפול. רופא הילדים שלנו, שהוא גם נוירולוג ילדים, שלח את הילדון לבדיקת דם, לגילוי וירוס העלול לגרום לטיקים (לא זוכר את שם הוירוס, אצלנו הוא לא נמצא). בכל מקרה, אם לא מדובר בטיקים המופיעים לעיתים קרובות, או כאלו המפריעים לתיפקוד, ממליץ להתייעץ עם נוירולוג לפני שמתחילים בטיפול תרופתי. אולי כדאי לחכות עוד קצת זמן ולראות האם הם נעלמים מעצמם.

שלום אני חדשה

אני כאן בזכות עמליה יש לי בן אם קווים אוטזים ופיגור קל הוא לומד בחינוך המיוחד בחיפה בית גיל והוא בן 16 וחצי והבן השני אובחן כטוראט ולומד גם בחינוך המיוחד בחיפה היה נעימם להכירכם

נונינה1

New member
הי תירתיר...........

לבן שלי היו תיקים - דוקא לא לפדד אלא לשני, הם היו סמפטום למצב של לחץ נפשי, ועם הטיפול הרגשי הם נעלמו, כאשר מדי פעם הם חוזרים באופן עדין כאשר הוא עובר תקופה לחוצה. במקרה שלנו התיקים היו הסמפטום ולא הבעיה, וחשוב לטפל בבעיה ולא בסמפטום אלא אם הסמפטום עצמו יוצר בעיות נוספות מעבר ללחץ של ההורים... לילדים שלנו יש הרבה לחצים נפשיים כל הזמן, אצל הבן הפדד שלי כשהוא לחוץ במיוחד אין לו תיקים אבל הוא מתפרץ בקלות ואח"כ לא סולח לעצמו, אז אני נותנת לו את COOLY התרופה ההומאופתית להרגעה כללית לתקופה הלחוצה וזה עוזר לו לא להתפרץ. תנסי....אין לתרופה תופעות לואי, ולא צריך בשבילה רופא או מרשם.

תירתיר

New member
תודה נונינה,

מכיון שבעיית הטיקים נדירה למדי, לדעתי אין טעם בטיפול תרופתי קבוע, אלא משהו ל-SOS .זה באמת מפריע לי כהורה אבל לא לו.

אני סובלת מטיקים בעין אחת

אבל זה קורה כשאני עייפה מאוד (ואז מתקשה להתרכז) או במצבי לחץ. האמת לא חשבתי אי פעם לטפל בזה... (עניין של הרגל).

למעלה