טיפול לגמגום בצבא

• פותח הנושא dr00
  • פורסם בתאריך

dr00

New member
טיפול לגמגום בצבא

מישהו יודע מה הטיפול שהצבא נותן לגימגום בצבא (הבנתי שהוא נותן). כרגע התחלתי שירות צבאי (אני מגמגם מגיל 4), וכבר קבעתי תור לנוירולוג דרך הרופא בבסיס. תוכל לעזור לי בקצת פרטים, מה להגיד,לבקש וכו תודה

amnon77

New member
טיפול בגמגום בצבא

יש במסגרת הצבא מקום שנקרא מכון הרעש (הוא נמצא ליד בי"ח תל השומר צמוד לשער של הבק"ום) הוא מטפל בחיילים וקצינים ואנשי קבע שסובלים משמיעה וחלק המהטיפולים שהמקום נותן זה גם טיפול בגמגום

אכן כן אני לא ממזמן הפסקתי תטיפול

אבל שווה לך לנסות ולנצל תצבא עם בטיפול ועם זמן יציאה לטיפול שהם חייבים לשחרר אותך

התחלתי טוב היה שיפור קל

ואחרי זה הזנחתי את התרגול ואז שוב המצב ניהיה כמו שהיה בהתחלה

dr00

New member
ואיך היה הטיפול?

טיפול שנראה איכותי? לך הוא עזר? יש לי פגישה עם נוירולוג שהרופא יחידה שלך אותי אליו עוד מעט. אתה יכול לתת לי פרטים ועצות מה להגיד לו ומה לבקש?

דבר 1 בצבא תמיד תגיד שהמצב גרוע

תגיד שרע לך שנמאס לך שצחוקים עליך תקצין ותראה לו שהכל שחור ככה בטוח תקבל תטיפול והטיפול עצמו הוא 40 דקות עם קלינאית תקשורת ועובדים בעיקר על שטף הדיבור וחילוק המשפט להברות וקצב איטי וזה שאלה של המון אבל ממש המון תרגול כי עם לא חבל על הזמן מה אני יגיד לך בהצלחה

p e p s i

New member
לפי נסיוני

אני קיבלתי ע"ח הצבא קורס אינטנסבי בהדסה עין כרם שעולה די הרבה כסף.

dr00

New member
מתי זה היה?

לצבא יש יותר מאופציה אחת לטיפול? יש לך מושג מה ההבדל בניהם ובדרל להגיע אליהם?

a9981

New member
מכון הרעש

אני הייתי בטיפול קבוצתי (קבוצה של כשישה חיילים) במכון הרעש, בהנחייתו של קלינאי תקשורת. לא היה שום צורך להקצין את המצב כדי לקבל את הטיפול. זה מיותר. אני לא זוכר איך התגלגלתי לשם, כנראה אחרי שהייתי אצל רופא היחידה. לאחר מכן עברתי אבחון במכון הרעש עצמו לפני תחילת הטיפול.

מאור 87

New member
התחלתי היום טיפול בצבא..

הייתי אצל קלינאית תקשורת במכון הרעש בצריפין. היא דווקא טענה שהבעיה שלי היא לא גמגום אלא שאני מדבר מהר מדי (ושהגמגום הקל שיש לי הוא כתוצאה מזה) ותירגלה איתי איך לדבר יותר לאט ונתנה לי גם שיטות לתרגל בבית. נראה אם זה יעזור...

dudu2873

New member
מה היה בפיינל פור מכבי ת"א

לוקחים את הגביע או שלא? מה אתם אומרים?

למעלה