מישהו יודע מה הטיפול שהצבא נותן לגימגום בצבא (הבנתי שהוא נותן). כרגע התחלתי שירות צבאי (אני מגמגם מגיל 4), וכבר קבעתי תור לנוירולוג דרך הרופא בבסיס. תוכל לעזור לי בקצת פרטים, מה להגיד,לבקש וכו תודה
יש במסגרת הצבא מקום שנקרא מכון הרעש (הוא נמצא ליד בי"ח תל השומר צמוד לשער של הבק"ום) הוא מטפל בחיילים וקצינים ואנשי קבע שסובלים משמיעה וחלק המהטיפולים שהמקום נותן זה גם טיפול בגמגום
תגיד שרע לך שנמאס לך שצחוקים עליך תקצין ותראה לו שהכל שחור ככה בטוח תקבל תטיפול והטיפול עצמו הוא 40 דקות עם קלינאית תקשורת ועובדים בעיקר על שטף הדיבור וחילוק המשפט להברות וקצב איטי וזה שאלה של המון אבל ממש המון תרגול כי עם לא חבל על הזמן מה אני יגיד לך בהצלחה
אני הייתי בטיפול קבוצתי (קבוצה של כשישה חיילים) במכון הרעש, בהנחייתו של קלינאי תקשורת. לא היה שום צורך להקצין את המצב כדי לקבל את הטיפול. זה מיותר. אני לא זוכר איך התגלגלתי לשם, כנראה אחרי שהייתי אצל רופא היחידה. לאחר מכן עברתי אבחון במכון הרעש עצמו לפני תחילת הטיפול.
הייתי אצל קלינאית תקשורת במכון הרעש בצריפין. היא דווקא טענה שהבעיה שלי היא לא גמגום אלא שאני מדבר מהר מדי (ושהגמגום הקל שיש לי הוא כתוצאה מזה) ותירגלה איתי איך לדבר יותר לאט ונתנה לי גם שיטות לתרגל בבית. נראה אם זה יעזור...