טיפול לאחר תאונה

ronat3

New member
טיפול לאחר תאונה

למטופלת שלי (בת 29) היתה תאונה של נפילה מטוסטוס (היא הנהגת). חוץ מכמה שפשופים ושריטות אין נזק נראה לעין, רק שהטוסטוס נפל לה על הרגל (כף הרגל), והיא נפוחה ואדומה. לא נראה לי שהיא תלך לרופא למרות שהצעתי לה לעשות זאת. ראיתי אותה כמה שעות לאחר התאונה, וסרבתי לגעת לה ברגל, לפחות עד שהמקום ירגע. שאלתי היא - מה מותר ומה אסור מבחינת הטיפול הרפלקסולוגי? כמה זמן לחכות עד שזה בטוח לגעת ברגל מבלי לגרום נזק? האם יש איזה טיפול אחר שמומלץ לעשות כדי לעזור לגוף להתמודד עם הטראומה? תודה לכל המשיבים.

0 אור 0

New member
טיפול לרגל

כדאי לעשות לרגל קומפרסים קרים, ולתת לה לנוח עם הרגל למעלה. אפשר לשתות תה קמומיל. אם היא חייבת לזוז כדאי לעשות חבישה תומכת ולנסות לא לדרוך על הרגל. מבחינת טיפולים: את יכולה לטפל קצת ברגל השניה (קצת הרגעה וניקוז - צדקת בכך שכדאי לתת לגוף להרגע לפני טיפול ממש) אם תוך כמה ימים הנפיחות וכאב לא יורדים כדאי בכל זאת לבדוק אם אין סדק או שבר.

shiri240

New member
הי ronat3 ../images/Emo24.gif

קודם כל אני חושבת שכדאי שהמטופלת שלך תלך לרופא מיקצועי שיבדוק לה את הרגל,ייבחן את מצבה ואחר כך [לפי מה שהרופא אמר-על מצב הרגל] תחליט אם היא תלך לטיפול רפלקסולוגי או לא. לדעתי פעלת נכון-שסירבת לגעת לה ברגל, כי אני גם חושבת שצריך לתת למקום להירגע ואז לאחר מכן לבחון את מצב הרגל ולהחליט אם אפשר לעשות טיפול. אני לא יכולה להגיד לך בדיוק כמה זמן לחכות עד שיהיה אפשר לגעת ברגל מבלי לגרום נזק.את פשוט צריכה להיות במעקב איתה ולבדוק את מצב ברגל שלה, כלומר להסתכל אם הנפיחות ירדה וגם אפילו לנסות לגעת בעדינות כדי לראות אם עדיין כואבת לה הרגל,ואז תדעי אם אפשר לעשות לה טיפול או שעדיין לא וצריך עוד לחכות עם זה. טיפול אחר שהייתי ממליצה לעשות כדי לעזור לגוף להתמודד עם הטראומה הוא- פרחי באך [אם את מבינה בזה], שבעיקר עוזרים למצב הנפשי/רגשי. אני אישית הרכבתי תמצית פרחי באך למטופלת שלי בזמן סידרת הטיפולים הרפלקסולוגים. דרך אגב היא גם עברה פעמיים תאונות דרכים והכנתי לה תרכובת של תמציות פרחי באך-נגד חרדות, פחדים, מתח ודאגנות יתר [כמובן בהתאם למצבה ועפ"י שאלון]. היא השתמשה בתמצית ואמרה לי שהחרדות, הפחדים והמתח פחתו. אומנם לא לגמרי אך בהחלט מצבה הנפשי השתפר. מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה. שירי.

avorly

New member
ronat3 ,

בהחלט חושבת שכדאי שתנסי לשכנע אותה ללכת לרופא; גם אם אין נזק נראה לעיין, יכול היות נזק כלשהו. בכל מקרה בהחלט אפשר לעשות טיפול אנרגטי עם מינימום נגיעה- רייקי, ביואנרגיה, הילינג, רפלקסולוגיה אנרגטית, או כל דבר אחר. ואם אפשר יש לי כמה שאלות: 1. איזו רגל נגעה? 2. איזה חלקים בה יותר רגישים. המשיכי לעדכן אותנו.

למעלה