טיפול יקר

tevagil

New member
טיפול יקר

ישנה מחלה מסויימת בה חולים חלק נכבד מהאוכלוסיה. כחלק מהטיפולים הנמצאים בסל הבריאות (בישראל ובארצות רבות אחרות) נמצא טיפול שידוע שהוא הטוב ביותר למחלה. אבל הטיפול יקר ובמקום זה החולים מקבלים טיפול זול, אשר במקרים רבים מחמיר עם המחלה, וזה ידוע ומוכח מחקרית. בחלק מהארצות בעולם הטיפול נפוץ מאוד, אבל בארצות מסויימות וגם בישראל קופות החולים משתדלות לא לתת אותו כי הוא יקר. בארץ אחת אפילו קנסו את הרופאים שנתנו אותו. כמו כן קופות החולים מערימות קשיים על מי שצריך לקבל את הטיפול, לדוגמא אומרות לו להגיע לטיפול בעיר אחרת, וכך רק מי שהמחלה שלו קשה ילך למעשה לקבל את הטיפול. קופות החולים בארץ ובעולם לא מסתירות את מעשיהן, ומצדיקות את זה בכך שהן צריכות להיות כלכליות. השאלה שלי: האם אפשר להגיש תביעה יצוגית בשם החולים במחלה? האם התביעה צריכה להיות נגד קופות חולים או נגד משרד הבריאות? האם עדיפה תביעה יצוגית או פניה לבג"ץ כדי שיחייב את משרד הבריאות או קופות החולים להרחיב את הטיפול, להקים יותר מרפאות כאלה וכדומה? האם יש תקדים? תודה לכל מי שעונה

טיפול יקר

כל מה שנכתב כאן הוא בהסתייגות, שהרי אני לא יודעת באיזו תרופה מדובר ובאיזו מחלה. בעיקרון - ערעור על החלטת קופת חולים בהחלטת לפי חוק ביטוח בריאות יעשה לבית הדין לעבודה. נראה לי שמתאים יותר להגיש כאן תביעה רגילה ולא ייצוגית:תביעה ייצוגית מיועדת כאשר התובע מייצג אנשים בלתי מסויימים במספרם ויש קושי לאתרם. על מנת לדעת אם יש תקדים או לא - צריך לדעת באיזו תרופה מדובר, ובאיזו מחלה. אציע כי בשלב ראשון תפנו לעורך דין שייצג אתכם מול משרד הבריאות וקופת החולים ואחר כך תשקלו את ההמשך.

למעלה