טיפול זוגי עוזר?!

טיפול זוגי עוזר?!

שלום לכולם, האם באמת יש כאן מישהו היכול להעיד כי טיפול זוגי הציל את זוגיותו, ואני מדברת בטווח הארוך של שנים לא חודשים. האם לא כדאי להודות שלמעט מקרים נדירים ביותר, הטיפול לא ממש עוזר?

ועוד איך עוזר!!!!

הלכנו לייעוץ זוגי ותוך כמה חודשים הרגשנו שהזוגיות שלנו עברה שידרוג של כמה וכמה רמות!!! ברור שאנשים לא משתנים וזאת גם לא הייתה המטרה,מה שכן משתנה זה הדינמקה שבתוך הקשר והייעוץ עזר לנו לשנות גישה בעקבות כמה דברים שהבנו אחד אצל השני. בעקבות שינוי גישה גם הזוגיות השתנתה . מניסיוני האישי ממצב של ריב ובכי וסצנות כל שבוע ,הגענו למצב של אני לא זוכרת מתי פעם אחרונה רבנו בצורה רצינית וגם הריב הרציני נפתר תמיד באותו יום ויותר לעולם לא מגיעים יותר למצב של כעס במשך ימים שלמים כמו שהיה פעם. רק נקודה חשובה לסיום : דבר הכי חשוב בייעוץ זה שתהיה נכונות ומוטיבציה משני הצדדים וגם אמונה חזקה. בלי שני הדברים האלה,חבל על הזמן ועל הכסף. בהצלחה

כמה זמן אתם זוג?

אני מבינה שעיקר הבעיה בינכם היתה תקשורת בונה, ולמדתם להביע את עצמכם ללא כעסים. אבל אני מדברת על מצב אחרי הרבה שנות זוגיות בו אין ממש משיכה. פתאום בן הזוג לא ממש מענין, השיגרה מכלה כמעט כל חלקה טובה, וכן גם עם "הולכים לצימר, עושים אמבטיה מפנקת, עיסוים, פורפליי, לנז'רה, שוקולדים בצורת לבבות" זה לא ממש זה. למרות שבניתם יחד משפחה ואתם אוהבים ומעריכים זה את זה, במקום התלהבות ושמחה יש מועקה גדולה.

אני מאד מסכים אתך

הרבה שנים ביחד במסגרת יחסים לא טובים (או נאמר לא מזהירים במיוחד: פוצי-מוצי כל היום), מובילים בסופו של דבר לדעיכת הקשר והרצון להיות ביחד, לדעיכת הרצון להתאמץ ולנסות לשפר. האם תמיד נתאמץ לתקן סוודר ישן או צמיג שחוק? לכל דבר ביקומנו נתנו תאריך פקיעה - רק ליחסים לא נתנו ועל כן מוצאים זוגות שאינם מתאימים אבל משום מה ממשיכים להסחב עם כל המטען העצור של האשמות, תלונות, קנאה, שנאה, העלבויות, ומי יודע עוד מה. האם זה הכרחי? האם אין דרך אחרת? כדאי לעצור ולחשוב רגע על תחושות הבטן. אלו תחושות אמיתות שאינן מזייפות.

אני משערת שזה שבכרטיס שלך

רשום שאת רווקה זאת סתם התחלקות ואת נשואה באושר. אבל נדבקתי אלייך לא בגלל התהייה הזאת אלא דווקא בגלל נסיינית השווא: אכן כמצופה מתשובתך באה שאלתה בהמשך - ותגובתי: אכן לא ניתן בעזרת ייעוץ להחזיר אהבה ללב. אפשר לשנות דפוסי התנהגות זוגיים (כמו שסיפרה זאת שבדרך) המביאים את הקשר לעברי פי פחת. זה אם כאמור יש רצון והאהבה קיימת ולדעתי גם אם הזוג עוד מסוגל לזה כי לפעמים לא די ברצון. להחזיר אהבה - פרפרים - שמחה ללב? אין אף יועץ שהוא קוסם. את מה שעולל הזמן ליחסים - שחיקה, עייפות, חוסר עניין - קשה להציל, בשלב כל כך מאוחר. אז איפה אתם רק את והוא יודעים. ואם לא לגמרי ברור לכם אז כן, לפעמים ייעוץ עוזר לראות נכון איפה אתם ולקבל גם החלטות לא קלות.

מחכים לגודו ../images/Emo13.gif

לפחות הצלחת להצחיק אותי עם הסיומת שלך. וכן אני ממש לא רווקה,פשוט לא טרחתי למלא את הפרופיל. בכל מקרה תודה לכולם על הנסיונות להסביר. אנחנו כבר שלוש שנים אחרי טיפול זוגי של שנה, וכן אם יש רגעים בהם נראה שמשהו השתנה לטובה, אז בסןפו של דבר חוזרים לאותה נקודה. כמו שאמרתי יש אהבה וקשר חזק, אבל לי באופן אישי חסרים ה"קרקורים".

לא מחכים - רק מחכה

...ורווקה היא ה'דרך אל האושר' אליה היתה התגובה הקודמת. ואיפה אמרת שיש אהבה וקשר חזק? לא ראיתי מודה. תסתכלי טוב אם אמרת. קרקורים ופרפורים זה נחמד אבל אם יש את שני הדברים האחרים גם אהבה וגם קשר חזק אז עדיף שני האחרונים ע"פ הראשונים. אלא אם כן קשר חזק לא בהכרח אומר גם טוב. כי את אומרת "אם יש רגעים בהם נראה שמשהו השתנה לטובה, אז בסופו של דבר חוזרים לאותה נקודה". לנקודה שכנראה לא טוב. או שרק לא טוב שאין פרפורים? כי אלא באמת טיבם שהם הולכים ובאים בכל קשר כמעט.

למעלה