טיפול וטיפוח

regvuv1

New member
דאודורנט ביתי - צריכה עצות...

כבר שנתיים בערך אני משתמשת בסודה לשתיה בתור דאודורנט, וזה עובד מעולה!
תמיד הייתי אלרגית לכל סוגי הדאודורנטים, הייתי מפתחת אליהם עמידות תוך כמה חודשים והיא היתה מתפתחת לאלרגיה תוך שבוע-שבועיים נוספים. ואני מהמאוד מזיעים וגם מאוד מריחים...
אחרי חצי שנה בערך עם סודה לשתיה התחלתי להכין דאודורנט משמן קוקוס, קורנפלור וסודה לשתיה, בהמשך הוספתי גם חמאת שיאה כדי שיהיה פחות נוזלי בימים חמים.
אבל אז נתקלתי בבעיה שכתבו עליה די הרבה ב"באופן" - הופיעה לי פריחה אדומה ומגרדת, שאיימה להפוך לפצעים ממש ולא נעלמה עד שהפסקתי להשתמש בסודה. בעקבות מה שאנשים כתבו בבאופן, מרחתי לי GSE בבית השחי (הסודה לשתיה הורגת את מצע החיידקים ואז כנראה מתפתחת פטריה שהיתה רדומה, GSE הורג את הפטריה) וזה עבד טוב.
אז כבר כמעט חצי שנה אני משתמשת בסודה לשתיה, ופעם ביומיים-שלושה מורחת טיפה אחת של GSE בבית השחי כשהוא עוד רטוב, לפני הסודה.
אבל אני רוצה למצוא דרך להכין לי שוב דאודורנט, זה הרבה יותר נעים וגם יותר קל לקחת אתי לבריכה (שעכשיו אני מתחילה ללכת אליה באופן קבוע, בעיקר להידרותרפיה - מחר מורידים את הגבס מהרגל!!!
).
יש למישהו רעיונות איך לשלב GSE בתוך הדאודורנט? מישהו יודע אם הוא מתערבב טוב עם שמנים? (אם לא תהיה לי ברירה, אכין דאודורנט כרגיל ופעם ביומיים שלושה גם אמרח לי GSE, אבל מעדיפה שהכל יהיה משולב)

אכן הסודה לא מאפשרת לחיידקים לחיות בבית השחי.

כך הם בעצם לא ניזונים ומייצרים פסולת שהיא הריח הרע.
מאיפה הבטחון שזה מוביל לפטריה ?
אני לא בטוח שהתאוריה שלך נכונה.
רצוי לגשת לרופא עור ולברר מדוע יש לך פטריה בבית השחי ואיזו פטריה זו בכלל.

regvuv1

New member
לא תיאוריה שלי

זו תיאוריה שהועלתה בדיון די ארוך ב"באופן" וכמה אנשים שם העלו את ההצעה לנסות GSE, וגם אמרו שהוא עזר להם - כמו שעזר לי. אני לא זוכרת אם הם ציינו שההשערה באה בעקבות שיחה עם רופא או לא.
בכל אופן, למיטב ידיעתי יש לנו פטריות וחיידקים על כל הגוף והם נמצאים במאזן כלשהו. סודה לשתיה (כמו הרבה דברים אחרים שאנחנו עושים לעצמנו) מפרה את המאזן בכך שהיא הורדת את החיידקים.

דנה19822

New member
פחות מתמצאת בייצור ביתי של דאודורנטים

אבל יכולה להמליץ על דאודורנט של ולדה - הם טבעיים ובלי מלחי אלומיניום שחוסמים את הבלוטות. אולי זה יכול להיות פתרון בשבילך?

גם אני פיתחתי רגישות לדאודורנט עם סודה לשתייה

אפילו ניסיתי לערבב אותו עם יותר שמן קוקוס וחמאת שיאה, כדי להקטין קצת את מינון הסודה ולא עזר.

אבל מה שעוזר לי זה למרוח שמן קוקוס ישירות על בית השחי, ורק אח"כ למרוח מעליו את הדאודורנט. עדיף כמובן לתת לקוקוס זמן להיספג אבל בדרך כלל אין לי זמן ואני מורחת אותם זה אחר זה.

לא מכירה ולא ניסיתי GSE.

lahadam

New member
ב"מיכל סבון טבעי" מציעים גירסה מופחתת

סודה לשתיה

זו הגרסה שנאלצתי להפחית עוד יותר וגם אז הייתה

רגישות.
אגב, הרגישות הזו התחילה לאחר אולי חצי שנה של שימוש יומיומי. משהו שהתפתח וכאמור, גם הגרסה לעור רגיש לא פתרה את הבעיה, אפילו כשהוספתי לה שמן קוקוס.
לעומת זאת, כשאני מורחת קודם שמן קוקוס ורק מעליו את הדאודורנט (המופחת פעמיים), זה עובד מצוין - גם אין רגישות וגם אין ריח יותר מ- 24 שעות.

אני פשוט מוסיפה לדאודורנט עצמו

כמה טיפות של שמן עץ התה שזה בדיוק כדי למנוע פטריות.
ואז לא צריך GSE

regvuv1

New member
תודה-אנסה אותו לכמה ימים

בהתחלה בלי להכין דאודורנט, כדי לראות שזה עובד, ואז אם כן - אכין לי. לא יודעת למה לא חשבתי על זה לבד...
מזל שיש פורום

רגע את לא יכולה לשים שמן עץ התה ישירות

על העור!
את חייבת למהול אותו במשהו או מים או שמן בסיס.
אבל אני כבר שנתיים עם שמן עץ התה בדאודורנט ואין פריחה ואין פצעים.
אני לא יכולה לשים רק סודה לשתיה באופן ישיר כי תוך שבוע כבר נהיה לי אדום ושורף.

regvuv1

New member
לא עובד עליי...

יש לי כרגע את האבן השניה בחיי שקניתי, שוה התפתיתי - לא עובד. באסה!

גואיגול

New member
מוזר....

ריח הזיעה נגרם מהחיידקים המצטברים באזור, המלח הורג אותם ולכן לא נוצר ריח.
יש תהליך הסתגלות של איזה שבועיים- שלושה בהם גם לי למרות שבדר״כ אין- היה ריח של זיעה, ההסבר היחידי שלי לעניין הוא שזה תהליך ניקוי של האזור מהרעלים שהיו בו.... לא יודעת אם זה נכון וזה גם לא ממש משנה- הייתי ממליצה לנסות שוב ולא לוותר,עכשיו גם חורף זה קל יותר....
אני כבר יותר מ4 שנים משתמשת באבנים ( זה גם חסכוני, מאז רק3 בסה״כ....).
בהצלחה!!

למעלה