טיפול התנהגותי

טיפול התנהגותי

שוב אני.... לאחר שעיין בעלון לצרכן של האריפלי, הבן נבהל והחליט לנסות בכ"ז טיפול התנהגותי בטיקים. הציעו לנו במסגרת מרפאת טוראט, 12 מפגשים. הבעיה: התור יהיה רק בעוד חצי שנה.
יש לו טיקים מוטוריים נוראיים. מעבר לזה: שום בעיה שהיא. ממש כלום. מחיפוש בפורום הבנתי שהטיפול יעיל במיוחד ל-OCD וכד', אבל טוק טוק טוק- אין בעיה כזו. מצד שני, זה נראה לי כמו להחליף אובססיה (שאין) באובססיה ואני לא רוצה ליצור אובסססיות.
כמה שאלות.:
שווה לחכות לטיפול?- מה הנסיון שלכם עם זה?
האם ניתן להגיע לטיפול כזה באופן פרטי? - אם כן, אשמח לקבל המלצות על מטפלים.
ממאמר שהתפרסם כאן רק לפני כמה ימים הבנתי שיש 2 שיטות התנהגותיות. יש המלצות? איך בוחרים?
תודה לכל מי שיקדיש מזמנו.

טיפול התנהגותי

להלן תשובות לשאלותיך ובהמשך למאמר שצורף בפורום לאחרונה:

אביליפיי - מדובר בתרופה חדשה עם תופעות לוואי קלות יחסית. כמו כל תרופה - יעילותה צפויה להיות אינדיבידואלית ולא ניתן לדעת מה השפעתה לכאן או לכאן עד שלא מנסים.

הטיפול ההתנהגותי (CBIT או HRT) אליו מתייחס המאמר הוא טיפול ייחודי בטיקים וניתן גם במקרים של היעדר OCD או אובססיות.
מחקרים עדכניים מראים שמדובר בטיפול יעיל מאד באופן יחסי גם לתרופות.
בארץ אין הרבה ניסיון עם טיפול זה, כי מדובר בטיפול חדש שעדיין אינו נגיש באופן רחב, היות ויש צורך בהכשרת מטפלים נוספים.
העמותה פועלת להרחבת מספר המטפלים בשיטה זו.

ניתן להניח שהטיפול הוצע לכם במסגרת מרפאת טיקים בשניידר ואכן, זו (בינתיים) המרפאה היחידה שמציעה טיפול זה. זה גם מסביר את התור הארוך.
כאמור, אין גם הרבה מטפלים פרטיים בארץ בשיטה זו.
המלצות למטפלים פרטיים ניתן לקבל באמצעות משלוח מייל לעמותה: [email protected], תוך ציון מקום המגורים.
לגבי שיטת הטיפול - הרי שזו מותאמת ע"י המטפל במסגרת ההערכה הטיפולית.

Bakbook1

New member
אפשר למצוא תרופות סלחניות יותר

תרופות אנטי-פסיכוטיות, ידועות בשלל תופעות הלוואי שלהן. אפשר להתייעץ עם רופא ולבדוק אפשרויות אחרות.
הטיקים שלו ממוקדים באיזור אחד או שהם מפוזרים בכל הגוף?

תודה אבל ברור שלא בחרנו בעצמנו בתרופה זו דוקא

היינו אצל מי שנחשב מספר אחד בנושא זה. הובהר לו ולנו שיש חולים במצבים הרבה יותר קשים שמסתדרים בלי שום טיפול תרופתי.
הילד הגיע עם תחושת מצוקה של "אני לא יכול יותר. שמישהו יפסיק את זה!"
הרופא בחר בה דוקא כי סבר שהתרופות האינוסנטיות יותר לא יעזרו כאן. הטיקים הם מוטוריים בלבד, ומערבים את כל פלג גוף עליון.

Bakbook1

New member
נראה שכל רופא דוגל בטיפול אחר

שאני התענייתי בתרופה הזו, הרופאה לא התלהבה ממנה במיוחד.
היא העדיפה לרשום לי משהו אחר.
צריך לזכור גם, שכל מטופל יגיב בצורה אחרת לתרופות. לרופאים, אין דרך לחזות מלבד ניסוי וטעיה.

בקבוק שלום!

כאמור, לגבי שיטת הטיפול - הרי שזו מותאמת ע"י המטפל במסגרת ההערכה הטיפולית. ומן הסתם, זה גם קשור לגישה הטיפולית של כל מטפל ומטפל.

edanll1

New member
טיפול התנהגותי

שלום רב,

קוראים לי עידן לויד ואני בן 34 גם עם תסמונת טורט.
אני מצטער לשמוע על הטיקים שיש לו , אני מאד מבין אותך בזה שאת לא רוצה להחליף אובססיות.
אני כל החיים שלי ניסיתי המון כדורים ללא ממש הצלחה.
לפני כמה חודשים התחלתי טיפול בקנאביס רפואי, קיבלתי המלצה מהניורולגית שלי ומשרד הבריאות אישר.
לפני כחודשיים התחלתי גם טיפול התנהגותי.
אני לוקח בנתיים במקביל לקנאביס והטיפול התנהגותי זיפרקסה, מה שבעיקר עוזר זה הקנאביס הרפואי והטיפול ההתנהגותי.
אני ממליץ ללכת על הטיפול ההתנהגותי.

מקווה שזה עזר לך.
בברכה,
עידן לויד

עידן שלום ותודה על השיתוף.

מכוון שמדבר בנר בן 15 מובן שקאנביס לא בא בחשבון. איזה סוג של טיפול התנהגותי אתה מקבל?- כי הבנתי שיש 2 סוגים. האם אתה מקבל את זה במסגרת קופת החולים או מקבל החזר הוצאות ממנה?

edanll1

New member
שיתוף של הטיפול שלי

צודקת, לא שמתי לב שמדובר בנער, אז באמת שקנאביס לא באה בחשבון.
אני מקבל טיפול התנהגותי שמתמקד בגורמים שמשפיעים על התסמונת ועובדים עליהם, מנסים לפרק את המצבים והסיטואציות שגורמות לתסמונת להתגבר ולראות איך ניתן להוריד את הלחץ במצבים האלה. עובדים על הכורמים שגורמים לתסמונת להיות בעצמה חזקה ולפשט את הגורמים, שהם יהיו פחות מפחידים ולא יכניסו ללחץ. זה נראה לי הטיפול ההתנהגותי המיועד להפחתת טיקים.
אני עושה את זה באופן פרטי דרך המועצה האזורית רמת נגב ולא דרך קופת חולים.

בברכה,
עידן לויד

עוד שאלה אם אפשר:

עובדים איתך גם לזהות את טיק המופיע, לזהות את התחושה שמקדימה את הופעת הטיק, ואז עיכוב שלו?

edanll1

New member
עוד שאלה

כן.
בעיקר לזהות את המצבים המלחיצים ששם מופיעים רוב הטיקים ולעכב אותו או לעשות נשימות להרגעה, גם דמיון מודרך קצת. גם לזהות את הטיק לפי תחושה מקדימה ואז או לעכב אותו או לעשות שיטות הרגעה.

אחלה, תודה, זה גם מתאים לאיך שאני רואה את

הדברים. מקווה שהנער ישתף פעולה. גיל 15 זה קצת בעייתי. תודה! ואין לי יותר תובנות בנוגע לסרט. מה שניסיתי הביא אותי לאותו אתר אהמממממ...

edanll1

New member
שאלה

גיל 15 זה בעייתי, אני מקווה שהוא ישתף פעולה וזה יעזור לו

למעלה