טיפול בADHD

טיפול בADHD

שלום לכם, בני בן ה-9 אובחן ב-ADHD, הומלץ לנו קונצטרה וטיפול על ידי יועצת לענין. שאלתי היא בענין היועצת, הואיל וזה יחסית יקר, האם אין ספר שמסביר איך צריך להתנהג עם הילד, מה בעצם היא תסביר לנו שאי אפשר לשאול מישהו שכבר היה אצלה, במילים אחרות אני מנסה לשאול האם ניתן לחסוך את הביקור אצלה אולם לקבל את התועלת (גם אם לא המלא) כמו בביקור. כאמור, כמובן אם היה לי אפשרות כלכלית הייתי הולך בשמחה, אולם כרגע גם הקונטצרטה זה מאמץ גדול ואין באפשרותי להוציא סכום כה גבוהה. אשמח לעזרתכם ולנסיונכם תודה מראש נחום

zivadina

New member
טיפול ב-ADHD

ההמלצות המקובלות לטיפול ב-ADHD, בהנחה שאין בעיות מיוחדות, הן: 1. תרופה 2. הדרכת הורים אני מציעה לך להתחיל עם הטיפול התרופתי ולחכות עם הטיפול של היועצת. גם אני לא עברתי אף הדרכה מן הסיבה הכלכלית, ופשוט קראתי הרבה, והתייעצתי עם הורים בעלי נסיון ועם המומחים שהזמנתי לענות בפורום. כדי לצאת "בסדר", תוכל לברר מה היועצת אמורה לייעץ לכם. מעבירה לך מעט מן הספריות שלנו בנושא התנהגות עם ילד ADHD, ומזמינה אותך לשאול כאן את כל שאלותיך. בפורום יש הורים מנוסים רבים, ייעוץ מומחה רפואי מן השורה הראשונה בכל סוף שבוע, וייעוץ מומחה אחר מן השורה הראשונה בכל שבועיים בממוצע, בתחום הלימודי, ההתהנהגותי, החושי-תנועתי, ועוד.

שולחן שבת

שלום לכם, יש לי 2 ילדים שאובחנו ADHD. הבעיה המרכזית היא הגדול שהוא הבכור, ולגביו אני כותב כאן: לבד מבעיית ההפרעת קשב יש לו גם שגעון של אוכל - הוא לא אוכל שום דבר בשרי וגם אוכל רגיל הוא מריח ובודק שוב ושוב לפני שהוא אוכל כשבמרבית המקרים הוא לא אוכל כמעט מאומה למעט לחם וממתקים. הבעיה המרכזית שלנו איתו זה בשולחן שבת, כתוצאה מכך שכל המשפחה יושבים ביחד והוא לא אוהב את האוכל (חוץ מחלה הוא לא אוהב כלום), הוא עובר מילד למישנהו וחובט בהם בלי רחמים, כמו"כ הוא זורק חלקיקי מאכלים לתוך הצלחות של האוכלים ובעצם אין דקה שהוא יושב בשקט, או שהוא שולח רגליים ובועט או שמסתובב ומרביץ. כל נסיון שיחה עמו רק מעלה את חמתו, הוא מתחצף באופן שלא ניתן לתיאור, לחילופין הוא כלל לא מגיב או שמנער אותנו בנפנוף יד. הוא דורש כתנאי להרגעותו מספר פיצות וכמות לא מבוטלת של פיצוחים. במשך השבוע הוא נוסע באופניים או יושב על המחשב אבל בשבת אנחנו לא יכולים לאפשר לו (אנחנו דתיים). מישהו התנסה במשהו דומה או שיש לו טיפים להציע? אגב, אם אני כבר כותב כאן, שמנו לב אצלו שיש לו רגישות עצומה לצבעי מאכל, וכל דבר משפיע עליו בחריפות לגבי ה-ADHD, וההשפעה היא ליותר מיממה, זה ידוע כבעייתי?

05 מיכל

New member
התנהגות ליד שולחן שבת ובכלל

שלום נחום וברוך הבא! קראתי קודם שאלה קודמת שלך, ואת תשובתה של זיוה, . הסכמתי עם זיוה לגמרי לגבי זה שיש טעם להתחיל מרטלין, ואז לראות איפה עומדים. לגבי החלק השני, יש לי הסתייגות. הדרכת הורים נתנה לי המון, וקשה לי להאמין שהייתי מצליחה להשיג את אותם דברים מקריאה והתעניינות בלבד. אז ייתכן שזה אישי, ויש מי שיכול, ויש מי שלא. חשבתי גם שאני לא יודעת אם יש לך זמן לנסות קודם לבד ולהחליט רק אחר כך, כי לא סיפרת שום דבר על ההתנהגות של הילד, והתמונה לא מספיק ברורה. אז עכשיו סיפרת, ודעתי היא כזו: בעיקרון הדרך לטיפול במצב כזה היא על ידי עיצוב התנהגות, שאותו לומדים או בהדרכת הורים (או באמצעות ייעוץ פרטני מתאים) או מקריאה והתייעצות בפורום וכו' ייתכן שאחרי תחילת הטיפול ברטלין יהיה שינוי ניכר בהתנהגות של הילד. במקרה כזה, בהחלט ייתכן שיש טעם שייקח רטלין גם בשבת, אם זה פותר את הבעיות. (כמובן רק בשעות כאלה שזה לא יפריע לשינה.) אבל אם ההתנהגות תישאר כפי שהיא עכשיו, אז אני חושבת שכדאי לעשות את המאמץ ולקבל הדרכה, כי המצב שאתה מתאר הוא מצב ממש לא בריא, וכדאי לעשות מאמץ לשים לו סוף בהקדם. המצב הזה יוצר מעגל קסמים שלילי: הילד מתנהג רע ומתמכר לתחושה שהוא שולט בכם, אתם כועסים ומתוסכלים, הילד מקבל את המשוב השלילי והדימוי העצמי שלו יורד, וכתוצאה מכך הוא זקוק עוד יותר לתחושת השליטה שהוא משיג בדרכים שליליות. המעגל הזה מגביר את עצמו, ולכן הזמן פועל לרעה. שיהיה בהצלחה!

תודה לתגובתך

אני מבין שעיצוב ההתנהגות הוא גם של ההורים וגם של הילד. לגבי הדרכה, מדובר על אלפי שקלים רבים שגם אם אצום לא יהיה לי מהיכן לממן את זה בקרוב. האם תוכלי להמליץ לי על ספר מתאים? תודה לך מראש נחום

05 מיכל

New member
הדרכת הורים בקבוצה?

אני חושבת שהדרכת הורים בקבוצה אמורה להיות הוצאה יותר סבירה. נדמה לי שגם בחלק מהקופות יש כתובת לעניין, אבל אני לא בטוחה. אם תציין אזור מגורים ושום של קופה אולי יהיו המלצות. אני מצרפת שני קישורים (שבטח יש ביניהם הרבה חפיפה) לרשימת כתובות אפשריות להדרכת הורים, ולרשימת גורמים המקיימים סדנאות להורים/לילדים. אתה יכול לברר אצלם איפה מסתובבים המחירים. לגבי חומר קריאה, אני לא מתמצאת אבל יש כאן אחרים שמתמצאים. אני מקווה שעוד מעט אנשים ייכנסו. וחוץ מזה ישנו חומר רב בספריית הקישורים שלנו, וזיוה כבר צירפה לך כמה קישורים (בתגובה להודעתך הראשונה). כדאי לך לשוטט בקישורים.

מלמלה

New member
טיפול וירטואלי

לא ממש נראה לי מתאים יעוץ הורים אכן עולה המון אבל תיאור ארוחת השבת שלכם נשמע לי די קשה אני מאמינה שכולם מחכים לישיבה הזאת ביחד שמיחדת את השבת משאר ימי השבוע גם אצלנו אני מקפידה על זה ויש שיחה נעימה (ואחנו חילוניים לגמרי)ופתאום כשהמצב נהיה כמו שאתה מתאר זה בטח די מתסכל אפשר לפנות לפסיכולוג דרך קופת חולים יש להם מידרוג של תשלומים (פגישה ראשונה חינם) שהוא יותר קל נדמה לי 15 פגישות ראשונות בין 50 ל-100 ש"ח. רעיונות שלי - פגישה שלו עם דיאטנית שסתביר לו את חשיבותה של תזונה נכונה ובניית תפריט שיהיה מקובל עליו, הליכה רק הוא והורה לסופר ובחירת מצרכים שמקובלים עליו עריכת שיחה בזמן המתאים לו וקביעת צורת התנהגות הולמת ליד השולחן (כתיבת חוזה משותף)- אולי שהוא ישב לאכול בזמן שונה משאר בני הבית? להקשיב לו באמת ולהתייחס במלוא הרצינות לדברים שהוא מעלה כשהוא יראה שאתם מאוד מחשיבים ומכבדים אותו ללא כוחנות אלא מתוך כבוד והערכה הוא יתן לכם אותו יחס בחזרה זה כאילו ללכת לקרתו "יותר מידי" וש"לא מגיע לו אם הוא מתנהג ככה" אבל לדעתי מרגע שמפסיקים להלחם הדברים נרגעים

למעלה