טיפול ב NLP מפחד לעשות ואז לגלות שלא עבד וסתם לאבד כסף.

michasd

New member
טיפול ב NLP מפחד לעשות ואז לגלות שלא עבד וסתם לאבד כסף.

אני סובל כבר שנים מבעיות בדימוי העצמי. באתי ממשפחה בעייתית ועוד מהילדות המוקדמת הייתי ילד די רך ובמשך כל התקופה של התיכון היו לי כל מיני בעיות חברתיות. אלימות במשפחה/ אלימות בבית הספר/ השפלות בתיכון/ הצקות/ חרם/ בעיו תעם אחי/ בעיות עם אבא/ בעיות בין אמא ואבא/ הכל מהכל היה לי. בנוסף תמיד היו לי בעיות עם בחורות מאז שאני זוכר את עצמי. עם השנים היו כמובן תקופות שבהם הייתי במצב יותר טוב אבל איכשהו הבעיה הייתה מזכירה את עצמה בכל מיני דרכים שונות. או שהייתי יוצא עם נשים שאני לא כל כך רוצה ואז הייתי סובל מהתלותיות הקיצונית שלהן או שעם נשים שאני כן רוצה הן היו סובלות מהתלותיות שלי. בנוסף לכל זה אין לי מושג מה אני רוצה מהחיים שלי, הייתי סטודנט להנדסת בניין, עברתי פרידה עם הבת זוג ופרשתי מהלימודים כי היה לי קשה מידי להתמודד עם הפרידה והקושי בלימודים. הבחורה שאיתה הייתי אחריה בגדה בי. מאז אני בדרך כלל חותך ומפחד מכל העניין של הזוגיות. בחופש בין השנה הראשונה לשנייה ניסיתי להיות עצמאי ושוב לא יצא לי, אז אחרי שנה חזרתי לתעשייה וניהול מתוך מקום של פחד כי לא ידעתי מה לעשות עם עצמי והחלטתי ברגע אחד פשוט לחזור ללמוד, אחרי שנה בחופש שוב ניסיתי לפתוח עסק אבל לא הלך כל כך וגם זה היה משהו קטן שסתם עשיתי לניסיון. אבל הבנתי שתואר משעמם ברמות ולא באמת הולך ללמד אותי משהו. שנתיים אני לומד כבר, הציונים בסדר גמור אבל אין ידע בכלל. הכל חרטה. עם הזמן התחלתי להרגיש שאני מבזבז את הזמן היקר שלי ושם התחלף לי משהו. החזרה לתואר הזה גרמה לי להבין שיש לי בעיה כלשהי שזקוקה לטיפול. את השנה הראשונה עברתי בציונים גבוהים ועבדתי בעמדת שמירה שבה יצא לי לבלות הרבה מאוד זמן עם עצמי לבד ואז התחילו לעלות כל הבעיות. זה כאילו שנפל לי האסימון שכל הפעולות והבחירות שלי בחיים נובעות מהמקום הלא נכון. מקום של פחד/ של התפשרות/ של ספקות והיסוסים. התחלתי ללמוד בכל מקום אפשרי על בעיות דימוי עצמי וקראתי הרבה ספרים על הנושא ומעכשיו המצב הנפשי שלי כל הזמן בעליות וירידות קיצוניות, שבוע אני בעננים אני מרגיש מצוין ורוצה ללמוד ויש מוטיבציה, מתחיל עם בחורות, ואז פתאום אני רוצה להעלם, אני שונא את התואר, ואני מפחד להפסיק, לא מגיע לי אישה, והכל מהכל. לגבי נשים כרגע אין לי אומץ לדבר איתן בכלל. יש לי מזל שהן בעצמן מביעות עניין משום מה אבל אין לי אמונה בכך שמגיע לי ליצור חיבור כלשהו איתן. אני פשוט נמנע מליצור חיבור איתן. אני לא יכול למצוא זוגיות. אם אני שוכב עם מישהי אז יש לי חששות לגבי הביצועים. פיתחתי חרדה חברתית כי במכללה כל האנשים חושבים שאני סנוב כי אני לא נראה כמו ביישן טיפוסי וזה גם בא לי בתקופות אז כולם חושבים שאני סתם עף על עצמי והאמת היא שפשוט יש בראש שלי מלא פחדים ובלאגן נוראי שאין לי מושג איך לצאת ממנו. עברתי חצי טיפול CBT החלטתי להפסיק באמצע כי הרגשתי שהמטפל לא תורם לי בכלום הוא סתם נתן לי ספרים לקרוא ושיחק איתי בקלפים עם תמונות של רגשות. קראתי את הספר ועכשיו אני יודע מה זה CBT אבל אני עדיין בבעיה. הלכתי לכמה מפגשים עם איזה מטפל שגם הפסקתי כי התחלתי להרגיש שהוא לוקח מלא כסף והולך סחור סחור. יש לי בחור בעבודה שלומד NLP והוא מעביר לי טיפולים בחינם סתם להתלמדות אבל עד עכשיו זה היה נחמד ויפה אבל אני עדיין בבעיה. אני-רוצה-להפסיק-את-זה. אני לא יכול ללמוד, אני לא יכול לקיים זוגיות, אני מפחד מתגובות של אנשים, אני לא מסוגל לסיים משהו עד הסוף, אני בבלאגן ובדיכאון גלי ומוזר. אני רוצה שמישהו יעזור לי. אבל באמת יעזור לי. מישהו שיודע מה הוא עושה. מישהו שלא יקח לי כסף ויספר לי סיפורים. אני רוצה לפתור את הבעיה שלי אחת ולתמיד. מי יכול לתת לי תוצאות? מי יכול להתחייב לי שהוא יודע מה הוא עושה ויכול להוציא אותי מזה?

יש לי תשובה ואני לא יודע אם אתה עומד לאהוב אותה

היי michasd,

מתוך מה שכתבת, העניין פה לא קשור ל"לעשות טיפול ולגלות שלא עבד". העניין פה הוא שאתה לא מאמין. לא בעצמך ולא באחרים. ומרוב שאתה לא מאמין, אתה גורם לעצמך לעשות דברים שאתה לא נהנה מהם ולא נותן לאחרים לעזור לך.

אני לא בטוח שיש איש מקצוע שיכול לעזור לך כרגע. בטח שלא אם תתחיל תהליכים ותחתוך מהם אחרי דקה וחצי כי תטיל בהם ספק. יש אנשים שעברו הכשרה לטפל ועבדו עם עשרות/מאות לקוחות (ואף יותר). ואף אחד מהם לא יכול לעזור לאדם, שבאמצע תהליך נעלם רק כי לדעתו זה לא נותן לו כלום.

אם אתה רוצה שינוי, כדאי שתבחר ללכת לאיש או אשת מקצוע רציניים (לא אנשים שבהתלמדות) שמביאים איתם ניסיון רב ותוצאות ללקוחות שלהם ותסמוך עליהם לשם שינוי. אחרי הכל, הם המטפלים. לא אתה. כי אם היה לך את הידע שנדרש כדי לצאת מהמצב שלך, היית כבר עושה את זה. אם לא תצא מנקודת הנחה שאתה בא אליהם כי אתה סומך עליהם, חבל על הזמן שלך ושל אנשי המקצוע.

מקווה שעזרתי למקד,
ליאור

למעלה