טיפול בקיפוזיס

J e s p e r

New member
טיפול בקיפוזיס

אני בן 20, וסובל מקיפוזיס כבר זמן רב. ניתן היה להבחין שהגב שלי עקום עוד לפני שהייתי בן 10, אני לא זוכר בדיוק מתי. עם השנים נהייתי רק יותר כפוף. אני לא סובל מכאבי גב. כשאני "מודע" לכפיפות שלי אני יכול ליישר את הגב יישור מלא. הבעיה היא, שכשאני לא חושב על מצב הגב שלי, ולא דואג ליישר אותו, שזה כמובן מה שקורה רוב הזמן, הוא כפוף. יש לציין שהקיפוזיס אצלי הוא תורשתי - גם לאבא שלי ולדודה שלי יש את אותה בעיה. לפני מס' שנים הייתי אצל אורתופד שהמליץ לי על שחייה. שחיתי בעבר במשך מס' שנים (עוד לפני המלצת האורתופד) אך הדבר לא עזר. כמו כן טופלתי תקופה בפיזיותרפיה ללא שיפור. שאלתי היא, האם יש מה לעשות עם העקמת הזו בגיל כזה, או שאין דרך להביא ליישור, גם אם לא מלא של הגב, חוץ ממודעות להליכה ישרה? האם יש דברים שיסייעו (למשל עבודה בחדר כושר על הגב או פיזיותרפיה)? האם כדאי לי ללכת לרופא מומחה לגב שייבדוק אותי וייעץ, או שאין בכך טעם?

קיפוזיס

השאלה אם מדובר בבעיה תנוחתית שנובעת מחולשת שרירים או בעיה מבנית שנובעת מעיוות במבנה עמוד השדרה ומה חומרת הבעיה. אם העיה תנוחתית חיזוק שרירים יכול מאוד לעזור. אם הבעיה מבנית בגיל הזה ניתן לטפל רק ע"י ניתוח.

rafagav

New member
עליך לבנות תכנית אימונים לחיזוק כלל

שרירי הגוף!! חיזוק שרירי הגב / הבטן לא יסייע ואף יפגע. אתה צריך למצוא כיצד להתחזק וכיצד תוכל להישאר זקוף. כן - זה לא עניין של "להחזיק ת'בטן". שטות לחשוב, שאדם יכול לשבת שעות ולעשות כך. כשאתה יושב, למשל, הגבה את חלקו האחורי של המושב. אז - לפתע - מבלי שתתאמץ - הגב יהיה ישר והבטן תישאר בפנים...

קיפוזיס

אהלן ... בדרך כלל שקיים קיפוזיס אז קיים גם לורדוזיס(התקערות הגב התחתון) בכל מקרה במידה ומדובר רק בבעיה אסטטית שלא מלווה בכאבים חמורים אז אין מה להתרגש מזה בתכלס אפשר לחיות עד 120 עם קיפוזיס , אם זאת יש לשמור על כללי זהירות מכיוון שגב בעל מבנה שכזה הוא הרבה יותר רגיש לפציעות . שחיה,אימוני כושר ומודעות ליציבה יכולים לעזור מאוד לשיפור איכות החיים אך אני בספק אם זה יגרום להתיישרות חוט השדרה שלך . בהצלחה "טיל"

למעלה