טיפול בקימחון?

גיא קרן

New member
טיפול בקימחון?

שלום לכולם, למישהו יש המלצות כיצד לטפל בקמחון המופיע כפי הנראה (אם האבחנה נכונה) על אלת המסטיק ??? יש תכשיר טבעי שנקרא נימגארד. מישהו שמע / התנסה בשימוש בו? עצות / המלצות יתקבלו בברכה רבה......... גיא

צפנתי

New member
נימגארד זה נגד חרקים, לא?

אין טעם לתת תכשיר נגד חרקים להדברת הפיטריה, זה בערך כמו לתת טיפות אף נגד כאב שיניים....

נימגארד מיועד לטיפול בקימחון.

אבל למרבה המזל, הוא הורג גם אקריות קורים- התכשיר היחיד נגד אקריות המותר לשימוש ביתי, עד כמה שידוע לי.

גיא קרן

New member
נימגארד / סיסטאן / סודה לשתיה ?

אחרי שהתייעצתי בכמה משתלות קיבלתי את הרושם שיש כמה אופציות לטיפול בקימחון ע"י ריסוס העלים ב: 1. כפית סודה לשתיה מהולה בליטר מים 2. סיסטאן (חומר הדברה כימי) 3. נימגארד (חומר הדברה טבעי) איזה אופציה נשמעת טובה יותר? (יעילה יותר, פחות מזיקה לצמח וכו) תודה גיא

צפנתי

New member
אני חושבת ש...

סודה לשתייה הכי זול. וגם ידידותי לסביבה. צריך להתמיד כמה פעמים, כי מיד אחרי היבוש תתכן הדבקה חוזרת מנבגי הקמחון שנמצאים בכל מקום, לכן כל יום להסתכל הייטב על העלים...עם זה היה קיץ, הייתי אומרת לרסס כל יום, אבל בחורף הצמח עוד יתבע לך מעודף מים...זה תנאי בית או חוץ? נימגארד לא זול, ואמרו פה פעם שהוא צימחי וידידותי לסביבה (אף פעם לא היה לי ולא קראתי את המרכיבים) לא יודעת כמה הוא עולה...אבל בטח עולה משהו. השלישי אני לא מכירה, אולי יש מומחים שמכירים?נשמע לי כמו רעל סטנדרטי.

יעל י

New member
מה זאת אומרת...

לרסס? אם משכיר ידני (שפריצר) או לעבור עלה עלה עם צמר גפן? האם הרעיון של הסודה לשתיה מתאים גם לקמחון עם סימנים לבנים כמו פתיתי צמר גפן

צפנתי

New member
מנקים שפירצר ריק, ממלאים ליטר מים

וכף שטוחה סודה לשתיה, מערבבים היטב ומרססים כל פעם שרואים הדבקה. תרופה ירוקה שעוזרת לצמח לשרוד את תקופת החגיגה של הקימחון...

דובב

New member
סודה לשתיה היא בהחלט פתרון טוב

אצלי בחממה (שהיא כידוע אורגנית) אני משתמש גם בחומר המכיל גופרית בשם "סולפולי" גם מנצידן יעשה את העבודה

למעלה