טיפול בקופה

cast no shadow

New member
טיפול בקופה

שלום!

חשבתי לנסות להתחיל טיפול, ואני מתלבטת אם ללכת למטפל פרטי או באמצעות הקופה (נניח שאני יכולה להרשות לעצמי את הפרטי).
רציתי לדעת מהם "הסיכונים" של טיפול בקופת חולים. הרי יש סיבה שאנשים הולכים לטיפול פרטי ולא לקופות, מעבר להגבלה על מספר הטיפולים.

הבנתי שהבעיה העיקרית היא שהתיק חשוף לכל רופא שירצה לעיין בו, ושזה יכול להשפיע על אופן בחירת טיפול רפואי רגיל.
האם ישנה חשיפה אחרת? הקופה לא יכולה להוציא את המידע מהתיק שלי בלי רשותי בכל מקרה, לא?

אשמח לסיוע!

תוכן התיק לא חשוף

התיקים הרפואיים בפסיכיאטריה אינם חשופים לרופאים אחרים בקופה. הם יכולים לראות שאת משתמשת בשירות אבל לא לראות מה כתוב בתיק.

ladybug4NLP

Active member
טיפוך פרטי או דרך הקופה?

תלוי מה?
תלוי איך הגדירו או איך את מגדירה את הבעיה שלך.

בבעיות נפשיות הייתי ממליצה קודם לקבל איבחון והמלצה בקופה לטיפול.

אם אינך סובלת מהפרעה נפשית אלא מחרדה/חוסר מוטיבציה/דכאון קל (לא קליני) וכד' הרי שלדעתי אצל מטפל פרטי בין אם פסיכולוג או תיראפיסטים בשיטות שונות יכולים לעזור
לך טוב יותר הן מבחינת ההקשבה ואולי אפילו לקצר תהליכים להגיע למטרה (בשיטות מסויימות לא יושבים אצל פסיכולוג וטוחנים שנה או יותר)

כאמור אין אפשרות לתת יותר מידע מאחר ואת עצמך לא נתת מידע בסיסי

בהצלחה

בכל מקרה

אם הולכים לטיפול דרך הקופה זה נעשה בצורה מסודרת.
קודם ראיון, אחר כך אבחנה, ואחר כך מטפל מתאים.

cast no shadow

New member
תודה, אני מחפשת

תודה על התשובות!

אני מה שאפשר להגדיר כתל-אביבית טיפוסית שמחפשת מטפל,
יש לי עבודה טובה ומלחיצה, אני סה"כ (טפו טפו) בריאה אבל אני מרגישה שמשהו מפריע לי באמת ליהנות מהכל.
הייתה לי פרידה שהיה לי קשה להתגבר עליה, ואני לא בטוחה לגבי הכיוון שאני מחפשת להמשך החיים שלי.

אני חושבת שיש לי חרדות קלות ואולי דיכאון קל, זה לא מפריע לי לתפקד אבל כן פוגע לי באיכות החיים, אז חשבתי לנסות דרך להתמודד עם זה.

למעלה