דעתי לגבי מרוצים
בתור אחת שבאה מענף קפיצות במשך הרבה שנים אנשים אמרו לי שאני נולדתי להיות במרוצים והכחשתי לרוב מהסיבה הדבילית שגם חשבתי שזה התעללות וכו כמו שרבים חושבים וטועים בגדול. ופה דעה שלי לגבי הענף המדהים הזה מתלקת לשתיים- בחול ובארץ. חול-קודם כל אין סוס יותר תטופל ומטופח ומוחזק בתנאים הכי טובים מסוס מרוץ- תביאו לי דוגמאות של חוות הכי משוחללות של קפיצות מארופה ועדיין הם לא מתקרבים לרמה של סוסי מרוץ. היתי באורווה הבינלאומית של שוודיה בחלק של סטאליונים כל האלו שמתחרים בטופ העולמי לדעתי גועל נפש- הכל יפה נקי מלוקק הרבה פוזהכמובן הסוסים מלוקקים מיליון פעם ביום כך שאין להם יותר מדי זמן לאצמם וגם החיים שלהם הכי רחוק מהטבע-בובות בקיצור.השקעה בסוס מרוץ גבוהה יותר גם מהסיבה אותה סיבה של הכסף-יש הרבה כסף. לא מחקים עד שהסוס ינפח את הרגל לדוגמא, הסוסים עוברים מלא בדיקות וצילומים של עצמות לפני כשהכל בסדר בשביל לגלות חולשות בזמן ולטפל בבעיה לפני שהיא מתחילה. לגבי האילוף בגיל צעיר- שאלה נתחנת- כן הם עוברים אילוף בגיל שנה וחצי, אבל- הנה הסדר יןם של סייח כזה: 5 בבוקר יוצא מהתא לשחק בפאדוק גדול לשעה אומנם לבד בכל פאדוק אבל הם צמודים ויש עוד ילדים כמוהו אז הם רצים ומשחקים ביחד. 6 בבוקר נכנס לתא הברשב הולכים לראונפדנ למשחקי אילוף- מתג אוכף טרוט לכל כיוון- והם ב90 אחוז אפילו לא פורצים בקאנטר מטורף שובר רגליים במעגל כמו שראיתי בהרבה אילופי קווטרים וסוסים שונים- הסייח כבר הוציא את המרץ חופשי בפאדוק. 10 - 15 דקות והביתה- מקלחת חמה ונעימה עם כל מיני חומרים מסריחים לשחרור שרירים, אוכל, לישון ובצהריים עוד פעם החוצה למרעה דשה. כך בערך חודש בלי לחץ.ואז באות רוכבות קטנות בדרך כלל במשקל של 45 קילו- אני למשל- ומתחילים עליה סיבובים פה ושם בהליכה טיולים בחוץ לעט לעט ככה עוד חודש ואז מוסיפים טרוט בעוד חודש נוסף הם יגיעו למצב של טרוט ל1600 מטר בלי לחץ לא מביאים אותם למצב של עיפות תמיד חוזרים הביתה שמחים.ואז מתחילים קנטר ל200 מטר ויותר ויותר וכו. כל זה תמיד עם בדיקות עצמות וכל פרק בגוף. בבוקר לוקח לנו שעהה לבדוק את כל הסוסים וזה 15 אנשים- כל סוס 10-15 דקות כולל טמפרטורה כל יום פעמיים ביום. טוב אני נסחפת יש עוד הרבה. אוכל מי שמעוניין אני אספר כי זה הרבה והכי טוב. ואז הסוסים האלו מגיעים למסלול מרוצים ושם הם בכלל מתפנקים- בדיוק כמו ספורטאים בענפים שונים- יש ברכות שחיה, מסג'ים, פיזיאוטרפיה,רייקי וכו. התא תמיד יבש ונקי- נסורת בצבע צהוב נקי כל הזמן. אתם יכולים לעבוד באורווה ורעש וכולם זזים ולראות כמה סוסים חורפים פלאטה על המצע לא מזיזים אוזן כי כיף להם נוח והם מרגישים בטוח- חחח לפמים לוקח זמן להעיר אות בבוקר. בארץ: קודם כל כל הכבוד ל אלחנן ראש ה ג'וקי קלאב הישראלי שבכלל התחיל את הסיפור. המרוצים היו תמיד אבל הוא זה שהתחיל עם עוד כמה אנשים את העסק הרציני יותר וניהיה מסלול בפארדס חנה ועכשיו בניר יפה ויש מרוצים פחות או יותר מסודרים. והוא נלחם בממשלה כמה שני לאישור אימורים בארץ שכמובן בלי זה אין סיכוי להצלחת הענף הזה. כמובן עדיין יש ועוד הרבה זמן יהיה ברדאק פה בארץ אבל זה משתפר לעט לעט. אי אפשר להרים ספורט שבעולם עובד 200 שנה ואנחנו נעשה אותו מפותח ב 10 שנים. לא קוראים נסים אבל אנחנו בדרך הנכונה. אני מאמינה שיהיה בסדר- ואנשים בארץ מתחילים להבין שצריך להשקיע בסוס עם רוצים שהסוס יחזיר את ההשקעה. מה שאני ראיתי לפני 5 שנים השתנה לגמרי עכשיו. יותר אנשים יוצאים לחול ולומדים את הענין. רק לידע כללי אתם יודעים כמה מקומות עבודה מחזיק מסלול מרוצים רגיל בחול-ואי אפשר פחות- יום אחד זה יהיה גם בארץ: זה מאמנים,גרומים,HOT WALKER,רוכבי אימונים, רוכבי בריזים, ג'וקים,אנשי תאי הזנקה, OUTRIDERS, תחזוקה של מסלול צוות עעענק,מסג'יסטים לסוסים וג'וקים, VALETS,שופטים,רופאים,ווטרינרים,קייטרינג,מובילי סוסים אוי ועוד מלא. יש עוד הרבה מה לספר זה בקצרה למי שיש שאלות מוזמן